“Huysuz Virjin”i çoğumuz kimlik ismiyle hatırlamasa da şov programları, hazır cevaplılığı, işlemci hızının çok yüksek oluşu ve anlık gelişmelere göre espri üretme halini düşünerek hatırlayacağız ve tebessüm edeceğiz. Sevdik mi? önemli ve değerli bildiğimiz insanlar arasına katıp, hatırlanıp, yad edilecek değerlerimiz arasına yerleştirdik mi? Ben “Huysuz Virjin” sahne adıyla tanıdığım “Dursun Seyfioğlu”nu hiç unutmayacağım, sadece ölüm yıldönümlerinde değil, çağdaşlık, Atatürk’çülük, vefa kelimelerin geçtiği her an minnetle ve saygıyla anacağım. Sahne sanatçılığı, espri üretkenliği, sonraları bazı yarışma programlarında program sunuculuğu, jürilik yapmıştı. Konuk olduğu bazı televizyon programların da hayatına dair bilgiler edinme şansım da olmuştu. Gazetelerimizde de birebir sohbet, röportajlarını okuma şansına nail oldum. Hayranlığım; hayatını kaybettiği 17 Temmuz 2020 16:45 de gün ve saatten sonra daha da perçinlenerek arttı.

İnsanlar yaşadıkları süre içerisinde insanlara hoş gelecek vaat ve miras konulu açıklamalarda bulunurlar. Bu açıklama ve beklentiler ekseriyetle gerçeklerle eşleşmez, yaşadıkları anki çıkar ve beklentilerine endeksli, ilgi ve alakaya gönderilmiş bir nevi rüşvet gibidir. Yaşadıklarımız, çevremizden ya da “Huysuz Virjin” gibi hassasiyetle takip ettiğimiz solist, işadamı, yazar, ressam, politikacı, Devlet kademelerinde üst düzey görevlerde bulunmuş erkler için de geçerlidir. Huysuz Virjin olarak hafızalarımızda yer eden “Seyfi Dursunoğlu” 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağını hayatı süresince her fırsatta dile getirmiş, açıklamıştır.

Övgüler sıraladığım “Seyfi Dursunoğlu” ticari zekâsı ya da şanslılığı ile ya da aileden zengin diyebileceklerimizden değildir. Uzun yıllar SSK kurumumuz da memur olarak çalışmıştır. Esprili, nükteli haliyle şöhret basamaklarını adım adım çıkan sanatçı, eğlence sektörünün en lüks mekânlarında ve TRT kurumunda yıllarca görev almış programlar yapmıştır. Şatafatlı mekânlar ve ortamlar sanatçıyı sağlam kişiliğinden sapmadan, ödünsüz bir ATATÜRK ve çağdaş yaşam yanlısı sanatçı olmasını sağlamıştır. Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932, Trabzon doğumlu bilinen sahne adıyla Huysuz Virjin, Türk drag queen, şarkıcı ve sunucudur. 1970’lerden 2000’lere kadar sürdürdüğü eğlence programları ile Türkiye’de televizyonların tanınan bir eğlence figürü hâline geldi.

Seyfi Dursunoğlu (Huysuz Virjin)’i kısaca tanımak istersek, biyografisi şöyledir; 1 Ekim 1932'de Trabzon'da doğan Seyfi Dursunoğlu, Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi yarıda bırakarak Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak çalışmaya başladı. 18 yıl SSK'de devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970'te Huysuz Virjin olarak sahne almaya başladı.

Drag queen, şarkıcı ve sunucu olarak anılan Seyfi Dursunoğlu, "Huysuz Virjin" karakteriyle en büyük sıçramayı TRT'de Öztürk Serengil'in yarışma programına katılarak yaptı. 

Dursunoğlu daha sonra Huysuz Virjin 1. adında bir kanto plağı yaptı. Huysuz Virjin tiplemesiyle "Katina" isimli seslendirdiği şarkısı vardır.

Huysuz Show adlı programını sunan Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda jüri üyeliği de yaptı.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin'i artık canlandırmayacağını açıkladı. 

2012'de Show TV'de yayınlanan Huysuz'la Dans Eder misin? programını sundu. Aynı yıl Star TV'de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıktı ve "Bu benim son kantom" diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını dile getirdi.

Sunduğu programlar:

  • Huysuz ve Tatlı Kadın
  • Huysuz Şimdi Hostes
  • Popstar Türkiye - Kanal D
  • Huysuz'la Dans Eder Misin? - Show TV
  • Benzemez Kimse Sana - Star Tv
  • Benzemez Kimse Sana - Show TV
  • Benimle Dans Eder Misin? - Kanal d
  • Benimle Dans Eder Misin? - Fox Tv
  • Huysuz'la Dans Eder Misin - Show TV
  • Huysuz'la Görücü Usulü - Atv