Beşiktaş, rakibi karşısında maça iyi başlasa da ileri uçta etkili olmayıp yan paslarla oyuna devam edince istediği sonuca ulaşamadı. Maçın ilk 20 dakikasında coşkulu ve baskılı oynayan siyah beyazlılar tempoyu artıramayınca Portekiz ekibinin kötü oyununa rağmen karşı tarafa galibiyeti kendi evinde hediye etti diyebiliriz. Aldığı bu sonuçla gruptaki yerini ve tur şansını zora sokan Beşiktaş, saha içerisinde doğru yerde ve doğru paylaşımlarda bulunmadıkça da bu sorun çözüleceğe benzemiyor.

Oğuzhan'ın hatalı pası sonrasında maçın 38. dakikasında hiç beklemediği bir anda öne geçen Braga, o andan itibaren Beşiktaş'ın oyun içindeki eksiklerini kendi lehine çevirmeyi başardı. Bu atakta Galeno'nun attığı şutu, Karius çelmesine rağmen savunmada hiçbir siyah beyazlı oyuncu yerinde olmayınca Ricardo Horta boş kaleye topu göndererek takımını rahatlıkla 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş, haftalardır geride, merkezde ve ileri uçta etkili ve doğru bir şekilde alan paylaşımı yapamıyor. Bu sistemle de bu pek mümkün gözükmüyor zaten. Braga'nın maçın 80. dakikasında sadece 3 pas yaparak Eduardo'nun ayağından attığı 2. gol, yoğun pas yaparak set oyunu oynatmak isteyen Abdullah hocaya bence mesaj niteliğindedir. 

Abdullah Avcı şayet bu takımda kendine yer açmak istiyorsa, bazı şeyleri artık görmesi ve bu takımı en azından sezon arasına kadar eski sistemine geri döndürmesi şart. Aksi takdirde Beşiktaş'ın bu kadroyla bu oyun sistemi içerisinde galibiyetler serisi yakalaması imkansız. Futbol skor odaklı bir oyun, eğer skor alamıyorsanız, dünyanın en iyi oyuncusu da olsanız, hocası da olsanız bir takım içerisinde yeriniz hiçbir zaman garanti değildir. Öte yandan Beşiktaş'ın en büyük sorunu; 3. bölgede çok iyi fırsatlar yakalamasına rağmen bunu skora dönüştürecek şutörünün olmamasıdır.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen maçın 61. dakikasında Kartal Kayra'nın Oğuzhan'ın yerine oyuna girmesi ve görev bölgesi içinde olumlu koşular yapması, benzer şekilde 84. dakikada Boyd'un yerine Erdem Seçgin'in girmesi, Beşiktaş'ın geleceği adına olumlu fakat geç kalınmış hamleler. Sezon başından beri sakatlıklar, cezalar ve performans düşüklüğü gibi nedenlerle bir türlü ideal 11'iyle sahaya çıkamayan Avcı'nın yeni yönetim ve yeni anlayışla birlikte biraz daha cesur olması gerekiyor. Çünkü Beşiktaş'ta zihni dağınık, kendini bir türlü oyuna veremeyen ve galibiyet için savaşmayan hiçbir oyuncunun yeri yok. 

Bazen bazı durumları fırsata çevirmeyi ve rüzgarı arkanıza almayı bilmeniz gerekir. Yeni yönetimin gelmesiyle birlikte iyi bir hava yakalayan Kartal'ın bu havayı bozmadan bir an önce yükselişe geçmesi şart. Aksi takdirde saha parselasyonu içerisinde oyun planınız ne olursa olsun skor alamazsınız. 

Not: Parselasyon; saha-düzen sınırları içerisinde yer alan, oyun ve taktiğin şekillenmesi demekmiş.