Hırs, herhangi bir şeye karşı doyumsuz, tutku halini almış karşı konulmaz bir çekimdir. İnsan hırslanınca tutkuyla istediği şeyi elde etmek ister. Hırsın zararlı etkisinden korunmak için bu negatif gücü azme dönüştürmek gerekir. 

Hırs yok edilemez çünkü herkeste hırs vardır ama aşılabilir. İşte hırsı aşmak için azim duygusunu devreye alabilirsiniz. 

Hırs, eksikliği veya fazlalığıyla bir şekilde insan hayatında tehdit oluşturur çünkü hırs yıkıcı bir duygudur. Kişinin hem kendisi hem çevresine zarar verir.

 Hırslı insan hep geçmiş ve gelecektedir. Şimdinin tadını çıkaramaz. Bitmiş geçmiş ve henüz gelmemiş gelecekle ilgilenir. 

Hırslı insan başarmaya, kazanmaya hedeflidir ve bunun için ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Bu yolda birçok engelle yüzleşse de bunun bedelini ödemeye hazırdır.

Hırslı insanlar hiçbir şeyin imkânsız olmadığını bilirler, onlar için her şey mümkündür. Hırslı insanlar her şeye yapabilirim olarak başlarlar. Onların konuşmalarında “yapamam” kelimesi olmaz. Her zaman başarabileceklerine inanırlar. Hırs, bir şeyi elde etmek için duyulan güçlü arzudur. 

Dünya Değişim Akademi’sinde uygulanan “Hırsı Giderme Sanatı Değişim Programı” ile hırs azme dönüşecek ve hırsın olumsuz etkilerinden kurtulacaksınız. 

Hırs ve azim iki farklı olgudur. Hırs yıkıcı bir güçken, azim ise yapıcı bir olgudur. Hırs zarar verir, azim ise motive eder.

Azim, bir işteki engelleri yenme kararlılığı, hırs ise az önce belirttiğimiz gibi sonu gelmeyen arzu ve  istektir. Hırsın sonu gelmez ve geçicidir, azim ise dengelidir. 

Hırslı insan istediğini ele geçirmek uğruna başkalarına zarar verebilir, azim duygusuna sahip olan insan ise başkalarına zarar vermeyi düşünmez. 

Azimde hırstan farklı olarak sabır vardır. Hırslı insan bir şeyi ihtiras ve tutku ile ister. Azım ise kararlı, metanetli ve sabırlı olma durumudur. 

“Hırsı Giderme  Sanatı Değişim Programı”  8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada  bilinç olgusu   ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

“Hırsı Giderme Sanatı Değişim Programı” sayesinde hırsın size zarar veren etkilerinin farkında olacak ve yaşamın içinde hırsın dinamiklerini görebileceksiniz. Hırsı yönetebilecek, nedenlerini tespit edebileceksiniz. Böylece bu negatif eylemi dışardan gözlemleyebilecek ve zararlı etkilerini ortadan kaldırabileceksiniz. Kontrol ve güç tamamen sizin elinizde olacak.

Hırs olmadığında insan gerçekten eğlenmeye ve hayatın tadını çıkarmaya başlar. Doğaya baktığınızda, hırs denen bir şeyin doğada olmadığını görürsünüz. 

İnsan hırsı bırakınca gerçek mutluluğa ulaşır çünkü mutluluğu engelleyen şey hırstır. Hırs aşıldığında mutluluk da nefes alış verişleri gibi sürekli ve doğal  hale gelir. 

“Hırsı Giderme Sanatı Değişim Programı” ile hırsı aşın. Ve “hırsa son!” deyin...

Neval Kütük

Dünya Değişim Akademisi

Değişim Uzmanı

www.dunyadegisimakademisi.com

[email protected]

0530 877 06 04