Güç hırsı her zaman içsel boşluğa neden olur. Eğer hırs dışsal hedeflere tutkuyla ulaşılmaya yönlendirilmişse o zaman içsel dünyada büyük bir boşluk oluşur. 

Eğer içsel boşluk oluşmuşsa, bu boşluk farkındalık ile dolmalıdır. İçsel güç çiçek açınca mutlak güç kaynağı ortaya çıkar ve o zaman kişinin yapamayacağı bir şey olmaz. Sınırlar aşılır. Gerçek ortaya çıkar ve insan gerçeklere göre yaşar. 

İçsel huzur, ancak insanın içindeki içsel boşluk dolduğunda ortaya çıkar. İçsel huzuru elde etmek için insan hırslardan özgürleşmelidir.

Güç hırsını kullanan insan bencilce isteklerine ulaşmak için önce yasal yollara başvurur,  sonra ise yasa-dışı yollara gider. Bu, onu daha da tüketir. 

Dışsal güç insanın iç yapısını değiştirmez,  içteki boşluğu doldurmaz ve korkuları gidermez. İçsel değişim ve güç öyle bir servettir ki, o parayla satın alınmaz. İçsel güç sayesinde dönüşüm gerçekleşir. 

İçsel huzurla dolunca dünyevi düşünceler sizi etkilemez ve olumsuz hissettirmez. Dünyevi her türlü düşünce zaman ve enerji kaybıdır. Bundan kurtulmak için öz varlığınızla temasa geçmeniz gerekir. Bu temas da, Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim programları sayesinde kurulur. 

İçsel simya yöntembilimi sayesinde olduğunuz yani doğal halinize geri döneceksiniz. 

Hırs köleliğinden ve güç hırsından özgürleşmek için varoluşsal boyuta geçiş yapmak gerekir, yani yatay düzlemden dikey düzleme geçmek gerekir. Bu da zihinsel düzeyden zekasal  ve sezgisel düzeye geçiş ile de mümkündür . 

Böylece hırs aşılarak yerini huzur, sessizliğe bırakır.