Hırsların kölesi olan insanın mutsuzluk peşini bırakmaz. Başıboş zihin düşüncelere dalar ve hırslı insanı rahat ettirmez. O yüzden hırslı insan sürekli endişe ve huzursuzluk içindedir. 

Hırs kapısından geçen insan mutsuzluk kapısından da geçer. Yani bu da, bu hayatta cehennemi yaşamaktır. Hırsı terk etmenin yolu, tekamül ve değişimden geçer. 

Hırslar değişim ve dönüşüme uğrayınca siz de değişecek ve dönüşeceksiniz. Bunu Dünya Değişim Akademisinde uygulanan Değişim Sanatı programı ile başarabilirsiniz.  Programdaki özel nefes teknikleri ve vücut çalıştırma hareketleri sizi kendi öz doğanıza döndürecek . Bu sanatın bir diğer ismi,  içsel simya sanatı adı verilen yöntembilimdir. Bu sanat, sizi kökten değişime uğratacak .

Önce hırslar arzu ve isteklere dönüşecek,  sonra da bu istekler kaybolacak. Hırs beslenmediğinde bir süre sonra buharlaşıp gidecek. O yüzden onu beslemeyi bırakın ama bir yandan da onu baskılamayın.

Eğer hırslar bastırılmaya çalışılırsa savaş, mücadele ve baskı ortaya çıkar. İçsel savaş yıkıma neden olur çünkü hırslar beslendikleri enerjiyi kullanarak sizinle savaşır.

Hırslar baskılandığında aslında insan kendisini de baskılar. Eğer kişi kendi hırsını öldürürse kendini de öldürmüş olur. O zaman kendinizi eksik hissedecek, boşluğa düşecek ve bir gün  hırslarınızı özleyeceksiniz.

Değişim Sanatı programını uygulayarak hırsı bastırmadan aşabilirsiniz. İçinizde boşluk yerine tarifsiz bir huzur hissedeceksiniz. Tatmin olacak ve içsel boşluk dolmaya başlayacak. Hırsı besleyen enerji serbest kalacak ve boşluklar coşku, huzur, saadet ile dolacak.

Hırs aşıldığı zaman kendinizi hafiflemiş ve özgürleşmiş hissedeceksiniz. Kendi hırslarınızı da aşınca gerçek özgürlüğün tadını çıkaracaksınız. Hırslı olmayan özgür insan değişim ve tekamül yolunda hızla ilerleyerek kendini sürekli değiştirir ve yeniler.

Artık hırs kapısını terk etme zamanı geldi. Hırs kapısından çıkın ve cennet kapısına adım atın . Cennet uzakta değil, yakında tam içinizde. Ona ulaşmak  mutlak özgürlükten geçer.