Hırsların yatışması insanların gerçek,  dolu dolu yaşam sürmesine olanak verir. Bu da Değişim Sanatı sayesinde gerçekleşir.

Hırs olmadan yaşam insanın elindedir ama çocukluktan beri gelen dayatmalar yüzünden insanlar hırsı seçiyorlar ve hırsın içinde kayboluyorlar. Bu mücadele de onları geriyor ve boş yere mücadeleye sokuyor. Hırsı seçen kişi kesinlikle acı çekmeye mahkumdur. 

Bir de aşk hırsı vardır. Aşk hırsı yüzünden insanlar sevdikleri kişileri sahipleniyor ve onu köleleştiriyor. Böylece aşk acıları ortaya çıkıyor. Aslında bu acı, aşk acısı değil hırs acısıdır. Hırslı insan sevdiği kişinin başkasıyla konuşmasını, şakalaşmasını, onunla yemek yemesini , zaman geçirmesini istemiyor. Kişi başka biriyle konuşunca kıskançlık krizi devreye giriyor. 

Aslında şu acıdan bakilsa, bir insanın bir çok insan tarafından sevilmesi onun ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Fakat aşk hırsı yüzünden kişi bu gerçeği göremiyor. Kişi sadece onun tarafından sevilsin istiyor. 

Hırslı insan gerçeği göremez ve hırsını sevdiği kişiye yansıtarak sevgisini mahveder. 

Hırssız insan sevdiği kişinin birçok kişi tarafından sevildiğini görünce sevdiğini takdir eder ve onunla gurur duyar. Sağlıklı psikolojiye sahip insan sevdiği kişinin mutlu olmasını istediği için onun başkalarıyla zaman geçirip mutlu olması onu da mutlu eder. 

Hırs kişinin psikolojisini bozar, kişi sevdiği insanı mutsuz edince mutlu olur. Sevgi yerle bir olur. DEĞİŞİM sanatı programları sayesinde içinizdeki hırsı azme dönüştürün ve negatif pozitife dönüşsün. Böylece hem siz hem de tüm çevreniz değişecek ve dönüşecektir. 

Hırs varsa her şey yapaydır.  Hırs aşılınca varoluşsal aşk güneşi doğar ve aşk sorun olmaktan çıkar. O zaman kaygı ve korkular da kaybolur.