Merhabalar,

Tavuk ve Hindi yemekleri mutfaklarımız da sıkça tercih ettiğimiz yemeklerdendir.

Daha önceleri ''hindi''yi sadece yılbaşı sofralarında tercih ederken artık günümüz de faydalı bir besin maddesi olduğundan ve bir çok çeşidi pişirildiğinden tüketimi sanırım bir hayli çoğaldı.Doğru ve tarifine uygun pişirildiğinde de yumuşacık ve lezzetli bir hindi yemeği keyifle ve iştahla yenir.

Hepimizin sevdiği islim kebabını genellikle köfte yada parça et ile hazırlarız.Haydi gelin bu sefer bu bilinen yemeği hindi ile pişirelim.Umarım severek tüketirsiniz.Hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

650 gr kemiksiz hindi pirzola

1 kahve fincanı zeytinyağ

2 ad kuru soğan (yarım ay doğranmış)

4-5 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

1 kahve fincanı su

YAPILIŞI:

Bir tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşe oturtun.

Hindileri dizerek alt üst kızartın.

Tuz,karabiber ve dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.

Yarım ay doğranmış soğanları üzerine kapatın.

Suyunu ilave ederek kapağını kapatın ve 20-25 dakika pişirin.

Hindiler pişerken patlıcanları hazırlıyalım.

MALZEMELER:

3 ad büyük kemer patlıcan

2 ad domates

4-5 ad sivri biber

Kaşar peyniri dilimleri

SOS İÇİN:

1 yemek kaşığı domates salçası

3 kahve fincanı su

KIZARTMA İÇİN:

Ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun ve 15 dakika tuzlu suda beklettikten sonra uzun şeritler halinde kesin.

Patlıcanları kızgın yağda hafif kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.

Sivri biberlerin de çekirdeklerini çıkarın ve hafif kızartın ve kenara alın.

Domatesleri halka doğrayın bir tabağa alın.

Şimdi gelelim düzenlemeye;Üç adet patlıcanı çaprazlamasına yerleştirin.

Soğanlarından ayırdığınız hindiyi orta kısmına alarak patlıcanın yanlarını üzerine kapatın.

Üzerine bir dilim domates,biber ve kaşar dilimi yerleştirerek kürdanla sabitleyin.

Bohça şekli verdiğiniz İslim Kebabını borcama yerleştirin.

Hindiyi pişirdiğiniz tavada kalan malzemelere salçayı ve suyu ekleyerek sosu hazırlıyacağız.

Bir taşım kaynatın ve süzgeçten geçirin.

Borcama yerleştirdiğiniz islim kebabının yan kısmından (altta kalacak şekilde)sosu verin.

Yağlı kağıdı ıslatın ve buruşturun.

İslim kebabının üzerini kapatın.

185 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Yağlı kağıdı üzerinden alın ve 5 dakika daha fırında tutunç

Yemeğimiz servise hazır...

Hepinize afiyet olsun.

Sevgiyle