Merhabalar sevgili dostlar,

Sıkıntılı günler geçirdiğiniz şu günler de bir çoğumuz henüz dışarıdan yiyecek almamaya ve yememeye dikkat ediyoruz.Bu yüzden de genellikle  dış mekanlar da tükettiğimiz lezzetleri özler olduk diyenleri duyar gibiyim.

Daha kolaylıkla hazırlıyabileceğinizi tahmin ettiğim ve faydaları ile sadece yılbaşı gecesine has bir yiyecek olmasından çıkarak sofralarımıza sıkça almamız gereken ''HİNDİ''yi iskender olarak sofralarımıza taşıyalım.

Buyrun hep birlikte hazırlıyalım.

MALZEMELER:

• 850 gr Hindi Göğüs

• 1kahve fincanı zeytinyağ

• Tuz +Kırmızı biber + Kimyon + Kekik + toz sarımsak (ölçüleri damak zevkinize göre ayarlayın)

• 4 ad tırnak pide

• 2 çorba kasesi yoğurt

SOS:

• 2 yemek kaşığı domates salçası

• 1 yemek kaşığı zeytinyağ

• 1 su bardağı su

EN ÜSTE:

• 1,5 yemek kaşığı tereyağ

ARZUYA GÖRE YANLARINA:

Domates ve biber közlenmiş

YAPILIŞI:

• Bir kase içinde zeytinyağ, tuz ve baharatları karıştırın.

• Hindi etini ince uzun şeritler halinde doğrayın.

• Etleri sosun içine bırakın ve buzdolabında en az 1/2 saat bekletin.

• Bu arada salça sosunu da hazırlıyalım.

• Küçük bir tavaya salçayı zeytinyağını ve suyu alarak karıştırın.

• Çok az tuz ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın.

• Sıra geldi tabağa hazırlamaya;

• Tırnak pideleri biraz ısıtarak kare şeklinde keserek tabaklara yerleştirin.

• Döküm tavanızı kızdırın ve etleri sosu ile birlikte yerleştirin.

• Yüksek ateşte çevirerek pişirin. (kızarma kıvamına gelsin)

• Pidelerin üzerine pişen etleri yerleştirin. Üzerine domates sos gezdirin.

• Tabağın yanına yoğurt yerleştirin.

• En son üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirelim.

• Bir kaç biber ve domates közlenmiş olarak tabağın diğer yanında çok güzel olacaktır.

• Hepinize afiyet olsun.

• Sevgiyle...