Müzik Dünyası 

Nesrin Ünal Kendi Şarkısını Coverladı

Geçtiğimiz aylarda müziği Selda Bağcan’a sözleri ise Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait “Beni Unutma” şarkısı ile müzik piyasasına giriş yapan Nesrin Ünal ‘dan yepyeni bir çalışma.  Dokuz yıl önce hazırladığı ancak yayınlamadığı albümünde yer alan sözü ve müziği kendisine ait “Benden Sonra”şarkısına Ozan Gülek aranjörlüğünde günümüz saundlarında bir versiyon yaparak yeniden müzikseverlerle buluşturdu.  Prodüktörü Klibinde Oynadı Çok güzel bir aşk şarkısı olan “Benden Sonra” Majör Stüdyo ekibi ile kliplendi. Klipte İstanbul boğaz manzarası eşliğinde Nesrin Ünal ‘ı izlerken ilk bölümde stüdyo çekimlerinde chello da kendisine de sürpriz olan bir isim eşlik ediyor. Nesrin klip çekimini bitirip Avusturya ya döndüğü sırada eksik kalan sahneler için Majör Stüdyo ekibi projenin prodüktörü Cenk Alptekin’ i Chellist olarak kullandı.  Klip montajı bitene kadar durumdan haberi olmayan Nesrin izleyince kahkahalara boğuldu.  “BENDEN SONRA” Alptekin Yapım etiketi ile tüm digitallerde radyolarda ve Tvlerde…

 

FURKAN BAŞIAÇIK "YALNIZSIN" 

Furkan Başıaçık'ın, DMC etiketiyle yayınlanan "Yalnızsın" isimli tekli çalışması tüm digital platformlarda yayında.  Sözü ve müziği Furkan Başıaçık'a ait olan şarkının düzenlemesinde Can Ayanoğlu ve yine kendi imzası bulunuyor.  Şarkının video klibi ise Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde çekildi.  Genç şarkıcı kendisini şöyle anlatıyor "Yaşadığım, yaşamak istediğim, gözlemlediğim her şeyi ve yine başkalarının yaşadığı, yaşadığını düşündüğüm her şeyi yazma yolunu seçtim. Herkese ulaşmaktan ziyade ulaşabildiğim herkese dokunabilmeyi istedim. Sunacağım ilk şarkı da bu yüzden "Yalnızsın"...  Ne kadar kalabalık ne kadar çok olursak olalım hepimizin her gün günde en az bir kez çeşitli nedenlerden yalnız hissettiğini biliyorum. Ben yaşadığım ve yaşandığını düşündüğüm yalnızlığı yazdım. Dinleyen hemen herkesin kendisini bu şarkının içinde bulacağını düşünüyorum" . Şarkılarıyla müzikseverlerle buluşmanın heyecanını yaşayan Furkan Başıaçık 1991 yılında Amasya'da doğdu.  Çok küçük yaşta şarkı söylemeye başladı ve uzun yıllar çeşitli etkinliklerde bir çok kez sahne aldı. Halihazırda İstanbul Üniversitesi öğrencisi. Şarkı yazmaya 18'li yaşlarında başladı ve bugüne dek onlarca şarkı yazdı. 

YALNIZSIN 

Söz & Müzik: Furkan BAŞIAÇIK Düzenleme: Can AYANOĞLU, Furkan BAŞIAÇIK Mix & Mastering: Alen KONAKOĞLU, Can AYANOĞLU Yönetmen: Ahmet Can TEKİN 

Burak Davuloğlu "İçindeki Çocuk"

Müzisyen ve aranjör Burak Davuloğlu, yeni şarkısı “İçindeki Çocuk” ile sizlere!

Burak Davuloğlu, 2020 yılı içinde yayınladığı “Senden Kalan” ve “Senin Olsun” şarkılarından sonra bu kez ” İçindeki Çocuk” ile Türk Rock Müziği sevenlerin karşısına çıkıyor. 

Sözleri Burcu Poyraz Güleç’e müzik ve düzenlemesi ise Burak Davuloğlu’na ait olan ”İçindeki Çocuk” 18 Aralık 2020 Cuma günü sanatçının youtube kanalında ve diğer dijital platformlarda yayınlanacak.

Şarkının kayıt, miks ve mastering işlemlerini de yapan Burak Davuloğlu’na davulda Arcan Akduman, basgitarda Poyraz Kılıç eşlik etti. Progresif Rock etkileri de taşıyan ”İçindeki Çocuk” bize özlediğimiz Türk Rock müziği tınılarını yeniden hatırlatıyor.

Biyografi

Burak Davuloğlu, 1983 yılında İstanbul'da doğdu. Gitar çalmaya 14 yaşında başladı. Lise ve üniversite yıllarında pek çok grupla çalıp sahne aldı. 2008 yılında kurduğu Jingle Stop bünyesinde birçok marka için onlarca müzik besteledi. Kayıtlarında çeşitli enstrümanlar çalarak çok yönlü bir müzisyen haline gelen Burak Davuloğlu, reklam endüstrisindeki ticari müzik prodüksiyonlarında uzun yıllardır edindiği deneyime ek olarak diğer sanatçılar için yapımcı ve aranjör olarak çalışmalar yaptı. 

İçindeki Çocuk

Söz: Burcu Poyraz Güleç

Müzik: Burak Davuloğlu

Düzenleme: Burak Davuloğlu

Kim Kimdir ?  

Arzu Satıcı 

Arzu SATICI Sivas’ta doğdu. Yedi yıl yurtdışında yaşadı, kısa bir süre yurtdışında eğitim gördü. İstanbul Üniversitesinden mezun oldu. Ayla ALGAN’dan oyunculuk ve diksiyon eğitimleri aldı. Halen Sağlık Yönetimi alanında yüksek lisans yapmaktadır. Hayatının kısır döngüler içerisinde olduğu bir dönemde Access the Bars ile tanıştı. Böylece hayatında mucizevi bir dönem başlamış oldu. İlk bars seansı aldıktan sonraki süreçte yaşadığı mucizeler onu bir hayli şaşırtmıştı. İstekleri hayalleri kısa süre içerisinde kolayca gerçekleşmeye başlamıştı. İkinci bars seansını da aldıktan ve mucize ötelerini yaşamaya başladıktan sonra kendi de bu işi öğrenmeye ve tüm insanlara katkı vermeye karar verdi. Yaklaşık beş yıl önce başlayan bu mucizevi serüveninin üzerine hep bir şeyler ekledi, araştırdı, okudu, deneyimledi ve kendini geliştirdi. Eğitimlere katıldı gereken belge ve sertifikalarını aldı. Arzu Satıcı Access the bars tekniğini şöyle anlatıyor  : “Yaşantımız boyunca anlam yüklediğimiz, önem verdiğimiz,duygularımız, düşüncelerimiz,inançlarımız ve kararlarımız beynimizde depolanarak bir elektrik yükü oluştururlar.Bu elektrik yükü başımızda yer alan Bars adını verdiğimiz enerji noktalarında birikir.Seans sırasında başımızda yer alan bu enerji noktalarına hafifçe dokunularak buradaki birikmiş olan elektrik yükü ve geçmişten getirdiğimiz tüm kısıtlamalar ve blokajlar serbest bırakılıp silinir. Bir seans ortalama 1-1,5 saat kadar sürmektedir. Seans sırasında dışarıdan hiç bir yabancı madde uygulanmaz.Access the bars size açılmasının mümkün olmadığını düşündüğünüz tüm kapıları açar.Sizde,hayatınızdaki kısır döngülerinizden kurtulup daha mucizevi bir yaşama adım atmak istiyorsanız mutlaka  profesyonel bir destek alın.Yeni projelerimi sizlere sunmak için pandemi sürecini çok iyi değerlendirip sizlere katkı ve şifa olmak için hazırlanıyorum.” Arzu Satıcı bu alandaki çok yönlü birikimi , yeteneği , çalışkanlığı gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Arzu Satıcı tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir. 

Çağla Şola 

1990 yılında Edirne'de dünyaya gelen genç yetenek ve sahnelerin aranan sesi Çağla Şola,müziğe ilk adımlarını henüz 4 yaşındayken annesinin aldığı piano ile attı.Daha sonra henüz ilkokuldayken çeşitli etkinliklerde şarkılar söylemeye başlayan sanatçı öğretmenlerinin ve arkadaşlarının büyük beğenisini kazandı. Müzik eğitimine 2001 2002 yılında Arif Sağ Müzik Okulunda solfej ve bağlama dersleri alarak başlayan sevilen sanatçı Çağla ŞOLA 2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi devlet konservatuarı  lise çalgı bölümünü kazanıp lise eğitimini tamamladı. Sevilen Çağla Şola;lisans eğitimini ise yine devlet konservatuarı 4 telli klasik kemençe bölümünde tamamlayıp mezun oldu.Üniversite döneminde Ilgaz Benekay'dan gitar flamenko gibi ek eğitimler alan sanatçı daha sonra ise Erdinç Şenyaylar'dan dersler alarak eğitimini tamamladı. 18 yaşından beri aktif olarak çeşitli etkinlikler mekanlar ve düğünlerde sahne alan sanatçı sahne performansı ile müzik otoritelerinden tam not aldı. İlk şarkısı ''Haziran''ı hayatını kaybeden Onurcan'ın ailesinin izni ve isteği üzerine yorumladı.Sanatçının yorumlamış olduğu bu şarkı dijital platformlar ve  sosyal medyada müzikseverlerden büyük beğeni topladı. Aranjörü Serdar SEÇME ile aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan sanatçı,2020 yılının Ekim ayında söz ve müziği kendisine,aranjesi ise Serdar SEÇME'ye ait olan ''Ezberledim Yaralarımı''isimli eserini müzikseverlerin beğenisine sundu. Ezberledim Yaralarımı şarkısını Hacı Güven yönetmenliğinde büyük beğeni toplayan bir kliple taçlandıran Çağla Şola;sosyal medyada adından fazlaca söz ettirmeye başladı.Kısa sürede tamamen organik olarak ciddi izlenme sayısına sahip olan klip halen müzikseverler tarafından büyük beğeni toplamaktadır.  Sanatçının ''Ezberledim yaralarımı'' şarkısı sosyal medyanın yanı sıra birçok Türkiye radyosunda playliste girerek büyük bir başarı sağlamıştır. Halen profesyonel anlamda birçok mekanda sahne alan sanatçı,söz ve müziği kendisine ait olan birçok eserinin bulunduğunu ve yeni çalışmalarına hızla devam edeceğini belirtiyor.

Medya Dünyası 

Depremi Tahmin Eden Astrolog Filiz Sönmez’den Dijital Canlı Yayınlar

Son dönemde yaşanan İzmir Depremi’de dahil pek çok olayı önceden söyleyen Astrolog Filiz Sönmez Astrologfilizsönmez instagramdan hesabından düzenli canlı yayınlar gerçekleştiriyor. Yeni ay dolunay ve önemli astrolojik günlerde de gerçekleştirilen yayınların moderatörlüğünü başarılı televizyoncu Cansu Oktay üstleniyor. Cansu Oktay’ın kendine has sorduğu sorularla benzerlerinin çok dışında özgün bir astroloji yayını ortaya çıkıyor. Filiz Sönmez Öğrenim hayatını İstanbul’da tamamladı. Özel bir şirkette muhasebe bölümünde çalıştı. Özel bir dershanede eğitim danışmanlığı yaptı Bu süreçte 1997 yılından bu tarihe kadar tutkunu olduğu Astrolojiyle yakından ilgilenirken 2012 yılında eğitimlerini alma kararı alarak devam etti. Batı / Klasik ve Karma dalında eğitimlerini tamamladı. Halen özel bir okulun rehberlik bölümünde hizmet vermektedir. Bu alanlarda her an yenilenerek yazılarıyla Astroloji ve kişisel gelişim platformundadır. 2017 yılından itibaren karma, klasik ve modern astroloji sistemleriyle beraber kendisinde var olan mistik donanımlarla birlikte kişisel gelişim, farkındalık hizmetleri vermeyi amaçlamaktadır.  Filiz Sönmez astroloji platformuyla kişisel sorunların çözümü hizmetlerinden yararlanabilir, Tarot ve Astrolojik gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Kitap Dünyası 

Kedi Ankira - Fantastik Bir Ankara Macerası 

Özellikle Çocuk edebiyatındaki başarısı ile dikkat çeken Yazar Buket Çetin’in yeni kitabı “Kedi Ankira” Martı yayınlarından çıktı. Kitap tanıtım bülteninde şu şekilde aktarılıyor :  Merhaba, ben Gökhan!O gün okulun giriş bölümünde duran Ankara maketine bakıyorduk. Ben, Firuze ve Kemal... Giriş zili çalışmıştı ve herkes sınıflarına girmişti. O sırada bir kedi yanımıza geldi. Kedi Ankira!İşte ne olduysa, ondan sonra oldu. Okulun içinde bir fırtına koptu. Ben, Kemal ve Firuze o fırtınanın içinde uçmaya başladık. O an neler olduğunu anlamak mümkün değildi. Gözlerimizi açtığımızda kendimizi hiç bilmediğimiz bir yerde bulduk. Üstelik geri dönebilmek için bulmamız gereken dört şifre vardı. Bir de peşimizde olan Ankira muhafızları... Onlara yakalanmadan dört şifreyi bulmalıydık. Fantastik bir diyarda, heyecan dolu bir maceraya var mısın?” Bu başarılı eseri mutlaka okuyun. 

 

Her Şey Böyle Başladı 

Nefes Yayınevi Tasavvuf Klasiklerini okuyucusuyla buluşturmaya devam ediyor. Tasavvuf tarihindeki yeri açısından önemli bir şahsiyet olan 10. yy tasavvuf alimlerinden Hakîm Tirmizî’ nin Büdüvvü Şe’n isimli eserinden Türkçe’ye çevrilen“Her Şey Böyle Başladı” Nefes Yayınevi’ nden çıktı.   Hakîm Tirmizî (ö. 320/932) eserleri ve etkisi itibariyle İslam düşünce tarihinin önemli isimlerinden birisidir. Tasavvufi düşüncenin kurucu isimlerinden olan Hakîm Tirmizî, hemen hemen tüm İslami ilimleri tasavvufi bakış açısıyla ele alan çok üretken bir yazardır. Tirmizî’nin hayatı hakkındaki bilgiler ise oldukça sınırlıdır. Bu konudaki birinci elden en önemli kaynak ise otobiyografik eseri olan Büdüvvü Şe’n isimli risalesidir. Elinizdeki çalışmada bu önemli eserin çevirisi; çevirmenler Mahmut Ulucan ve Ömer Güngören tarafından açıklayıcı notlar ve ek bölümlerle desteklenmiştir. Bu durum, okurun -Büdüvvü Şe’n özelinde- Tirmizî ile ilgili tartışma ve çıkarımlardan kısmen haberdar olması açısından faydalı olacaktır.

Büdüvvü Şe’n aynı zamanda tespit edilebildiği kadarıyla ilk tafsilatlı sufi otobiyografisidir. Eserleri ve fikirleriyle İslam düşünce tarihinde önemli bir yere sahip olan Hakîm Tirmizî bu eserinde hayatına ve manevi gelişimine dair önemli bilgiler vermektedir. Birçok yönüyle türünün ilk örneklerinden olan bu eseri, içerdiği rüyalar ve bu rüyaların bir anlatım metodu olarak kullanılması açısından da dikkate değerdir.

Herşey Böyle Başladı isimli bu eserde Allah aşkı hakkında konuşması yasaklanan bir sufinin aşk yolundaki arayışına, bu arayışında manevi âlemden gelen rüya ve ilhamlarla kendisine uzatılan ele ve ilim yolunda yaptığı seyahatlere kendi ağzından anlatımıyla tanık olacaksınız.