Müzik Dünyası 

Her İnsan Bir Dünya’nın Konuğu :  Doğu Dylan 

Cengizhan Kaya'nın sunduğu "Her İnsan Bir Dünya" programının konuğu prodüktör Doğu Dylan oldu.

Doğu Dylan yayınımıza hoşgeldiniz. Öncelikle müzik hayatınız nasıl başladığını anlatır mısınız? 

Merhabalar.. Tabiki, öncelikle Amerika'lıyım. Lise hayatıma kadar Türkiye' de okudum. Ünüversiteyi San Diego State Müzik bölümünü kazandım ve oraya gittim. Bu süreçte lise hayatımda bir müzik grubum vardı. Çesitli yerlerde şarkı söyledik, parçalar çaldık. Murat Boz' la çalıştık. Bu şekilde güzel işler olunca bende bunu profesyonelliğe dökmeye karar verdim. Ünüversite de müzik okuduktan sonra Türkiye' ye geri döndüm. Güneş Ergün ve Emre Arısev ikilisi ile tanıştım. Bu şekilde müzik dünyasına girmeye başladım. 

Son şarkınız olan "Bitti Mi?" projenizden bahseder misiniz?

Bitti Mi? şarkısı iki sene önce yazıldı. O dönemler duygusal bir arayış içerindeydik. Bitti mi? sadece bir soru değil, bizim için her şeye verebileceğiniz bir cevaptı. Buna anlam yükleyip bir şekilde yazabilirsek, insanlara değişik bir şeyler sunabiliriz diye düşündük. İki senelik bir süreçte birçok isimin de bilgileri ve tecrübeleriyle bu şarkıyı yazdık. İki senedir uğraştığımız bir işti. Umarım dinleyen herkes şarkıyı beğeniyordur. 

Sizce iyi bir prodüktörün özellikleri nelerdir? 

İlk olarak on üç yaşında Dj makinesinin önüne geçtim. O dönemler çok popüler bir iş değildi. Herkesin kovaladığı bir iş değildi. O dönemler rock, metal ve blues müzikleriyle büyüdüm. Bence her prodüktörün bir idolü olmalı. Bir prodüktörün tek yapması gereken en önemli şey kendi içindeki müziği bulmaktır. Yani farklı olabilirsiniz, herkesin yaptığı işi de yapmak zorunda değilsiniz. Bence kendi yapmak istediğiniz şeyi yapmalısınız. Bir prodüktör olarak vazgeçmemelisiniz. Bu iş gerçekten bazen çok küstüren bir iş. Müziğe de işe de küstürebiliyor. Ama sonunda kendi yaptığınız işi beğenirseniz, emin olun hiç hissedemeyeceğiniz başarı ve gurur duyabiliyorsunuz. Bizi de en çok mutlu eden şey bu. 

Müzik dünyasının size göre stresli yönleri nelerdir? 

Son yaşanan olaylar ile birlikte müzik piyasasını da etkiledi. Bana göre psikolojik olarak zor yanları var. Devamlılık getirmeniz gerekiyor. Mesela Bitti Mi? şarkımız gibi bir şarkı daha yapabilmemiz gerekiyor. Bunu düşünmek, görmek de bir stres. Ama inancınız tam ise kesinlikle yürüyebileceğiniz bir yol. 

Dijital dönüşümün müziğe olan etkisi hakkında siz neler düşünüyorsunuz? 

Müziğin çok etkileneceğini değil, yerel sanatçıların, müziğe yeni başlamış sanatçıların bu işten çok etkileneceğini düşünüyorum. Bizim gini bu işi elden tutmaya çalışan, göz önünde olmayan insanlar için çok zor bir test. Bence birkaç kişi elenecek, birkaç kişi tepeye çıkacak. Her işte olan bir durum aslında. Bence her şeyin iyi olacağını düşünüyorum. 

Önümüzdeki süreçte ne tür projeleriniz var?

Emre Arısev ile birlikte Temmuz ayında çıkarmayı düşündüğümüz bir proje daha var. Bu yaza beş projelik bir döneme girdik. Şuan beşinci parçayı çıkartıp bir ara vermeyi planlıyoruz. Bir sonraki parçamız yine yabancı olacak. Türkçe yazmak istediğimiz bir parça da var. Biraz daha zamana ve evrilmeye ihtiyacımız var. Umarım bir sonraki Türkçe parçamız da Bitti Mi? kadar kaliteli, güzel bir parça olur. 

Programımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Son olarak müziğe ve hayata dair neler söylemek istersiniz? 

Çok teşekkür ederim. Bir şeye çok inanırlarsa, olacağına ve ondan asla vazgecmeyeceğine inanıp bu yolda ilerlerlerse, sonunda mutlu olacaklarını, bir şekilde istekleri yere ulaşacaklarını düşünüyorum. Bizim için bu böyle oldu. Umarım onlar için de bu şekilde olur. Şarkının ne kadar dinlendiği önemli değil, yaptığınız işten mutluysanız takdiri sadece sizedir. Mutlu olmayı unutmayın.

Kim Kimdir ?  

Tülay Çallı 

Küçük yaşlardan bu yana mikrofona olan tutkunluğuyla bilinen  Tülay Çallı, 1 temmuz 1990 yılında Doğdu. Henüz ilkokul sıralarında ilerde icra edeceği mesleğe karar vermişti. O günden bu güne her daim hayallerinin peşinden koştu. ‘Mikrofon hayallerim ve yaşam kaynağım’diyerek mesleğe olan aşkını ifade eden Tülay Çallı, Lise yıllarında yerel radyolarda sesini duyurdu. Mesleğe olan aşkı ve başarıları hep dikkat çekti. Okul eğitimini de bu yönde değerlendirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Radyo ve Televizyon programcılığından 2012 yılında mezun oldu. Okuduğu yıllarda da çeşitli yerel televizyonlarda Haber Spikerliği ve Sunuculuk yaptı.Çeşitli radyolarda radyo programları yaptı. 2013 yılında Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde özel diksiyon eğitimleri ve sunuculuk eğitimi aldı. ‘Radyo benim için bir tutku, fırsatım olsa gecelerce hiç uyumadan kesintisiz yayın yaparım’ diyerek radyo programcılığına olan sevgisini ifade ediyor. Şimdilerde Radyo Programlarına devam eden Tülay Çallı, Ankara Radyo Beyaz’da  ‘Melodi Kuşağı’ ve  Meteorolojinin Sesi Radyosunda  ‘Duyguların Rotası’ programını hazırlayıp sunuyor. Bunun yanında çeşitli gazetelerde  hayata dair yazılar yazarak Köşe Yazarlığı yapan Tülay Çallı, ‘Yazmak benim için, ruhun ekmeği ve suyu demektir’ diyerek  yazmaya karşı olan tutkusunu da ifade ediyor.

Dizi Dünyası 

 

Bulut Genç, Maria ile Mustafa Dizisinde ! 

Son zamanlarda yıldızı parlayan genç oyuncu Bulut Genç, yeni bir projeyle bizlere yeniden merhaba diyecek! 

Son olarak Ramo dizisinde Salim Yalınsu karakteriyle izleyici karşısına çıkan yetenekli oyuncu, dizide yapılan büyük değişimlerle birlikte yaşanan yaprak dökümünde, diziden ayrılan oyunculardan birisiydi.

Şimdi daha iddialı ve ses getirecek! 

Yeni başlayacak ve ATV ekranında yayınlanacak olan Maria ile Mustafa dizisinde yakışıklı oyuncu, Müjdat karakterine hayat verecek. 

NTC Medya imzalı yapımın yönetmen koltuğunda Usta Yönetmen Faruk Teber oturacak ve başrolleri Hilmi Cem İntepe ile Jessica May paylaşacak. 

Çekimleri Nevşehir'de başladı. Kadrosu ve hikayesi ile merak uyandıran Maria ile Mustafa yakında ATV ekranlarında yayınlanacak.

Bulut Genç kimdir ?

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Tiyatro kariyerine 2012 yılında lise yıllarında başladı. Dizi oyunculuğuna ilk adımı 2018 yilinda 'Bir zamanlar çukurova' ile atmıştır. Bir sonraki projesi Show tv'de yayınlanan 'Ramo' olmuştur. 

29 kasım 1996'da Mersin'de doğdu. İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrenimini Erdemli ilçesinde tamamladı. Bu sırada tiyatroya merak saldı. Yatkınlığı ve yeteneği farkedilen genç oyuncu, 2012 yılında şehir tiyatrosu ekibine katıldı. Bir çok oyunda rol aldığı sıralarda Tv ve Sinema oyunculuğuna merak saldı. 

2016 yılında istanbula taşınıp set işçisi olarak çalışmaya başladı. 1 yıl Panter asistanlığı yaptı. Bu sırada çevresindeki yönetmenlerin kısa filmlerinden teklifler almaya başladı. Birçok festival kısa filminde ana karakter olarak rol almıştır. 

2019 yılında üniversite eğitimini tamamlayıp profesyonel olarak kamera önğne geçtiği ilk proje 'Bir Zamanlar Çukurova'dır. 

2020 yılında Show Tv'de yayınlanan 'Ramo' dizisinde 'Salim Yalınsu' karakteriyle büyük oranda tanınmaya başlamıştır. 

Bulut Genç;

1,76 boyunda 65 kilodur

Göz rengi: Kahverengi

Saç rengi : kumral

Burç : Yay

Sanat Dünyası 

 

Kamil Akmanov’dan “Colors Though Glass” Sergisi 

Tatar sanatçı Kamil Akmanov'un kişisel Sergisi, “Colors though glass" 14 Temmuz'da Bereketzade Galerisi'nde İstanbul'da açıldı . Açılışta İstanbul'daki Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu yardımıcısı, Müsteşar  Dmitry Evdokimov, ünlü Türk şair ve gazeteci Ataol Behramoğlu, ünlü tiyatro oyuncusu ve yazar Orhan Aydın, Türk Sanat efsaneleri Bedri Baykam, Hikmet Barutçugil, Kadir Ablak, Taner Alakuş yer aldı . Tatar sanatçısının eserlerini takdir ettiler , özellikle sergi konseptine dikkat çektiler-füzyon ( renkli sanatsal cam eritme tekniğindeki) çalışmaların çoğu bu sergiye özel olarak İstanbul temasıyla yapıldı. Kamil Akmanov'un uçuşların iptali ve sınırların kapatılmasından dolayı 4 ayını geçirdiği İstanbul’da yaptığı yeni eserler de sergilendi. Cam eserlerin yanısıra, sanatçı tarafından yapılan ahşap heykeller de sergiye ayrı bir güzellik katıyor.

Kamil Akmanov, Tataristan ve Rusya sanatçılar birliği üyesidir . Yaratıcı yolu 30 yıl önce  seramik heykeller ile başladı . Zamanla, hayatının aşkını buldu :  “füzyon” (camın yüksek sıcaklıkta eritilmesi).  Bu teknikte, çift eritme, kabartma , kontur gibi çeşitli teknikler uygulayarak mükemmelliğe ulaştı. Kamil Akmanov’un eserleri Rusya’da 30'dan fazla büyük sergiye katılan Kamil Akmanov’un eserleri Tataristan Cumhuriyet  Devlet Sanat Müzesinin  koleksiyonunda bulunuyor . 

“Colors though glass" sergisi 5 Ağustosa kadar açık . 

Kurator Aygül Okutan. 

Bereketzadeli sanat galerisi ve art-kafe İstanbul’un kalbinde Galata kulesinin dibinde (salı ve pazar günü hariç) her gün sanatseverleri bekliyor. Çalışma saatleri: 10.00-17.00 . 

Bereketzadeli mah. Camekan sokak . N:8/A. Beyoğlu

Moda Dünyası 

 

Tuba Karaca 2020 İlkbahar ve Yaz Koleksiyonunu Tanıttı

Kontrollü Normalleşme Sürecinde İlk Defile: 

Abiye ve gelinlik tasarımında 12 yıllık deneyime sahip olan Tuba Karaca,  günlük şık kıyafetlerden oluşan “Tuba Karaca 2020 İlkbahar ve Yaz Koleksiyonu’nu” 14 Temmuz Salı günü Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirdiği defile ile tanıttı

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci,  moda sektörünü de  yakından etkiledi. Kontrollü normalleşme süreci ile birlikte moda sektörü de hareketlenmeye başladı. Normalleşme sonrası düzenlenen ilk defileye,  abiye ve gelinlik tasarımında 12 yıllık deneyime sahip olan Tuba Karaca imza attı. Günlük koleksiyonu ile modaseverlerin karşısına çıkan Tuba Karaca, tasarımlarıyla göz kamaştırdı. Farklı tarzı ile büyük beğeni toplayan modacının zarafeti ve şıklığı ön plana çıkardığı yeni günlük şık kıyafet koleksiyonu uzun süredir merakla bekleniyordu. Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen ve 43 parçalık koleksiyonun tanıtıldığı defileye iş, sanat, spor ve sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı. 

Defilede, Asil Çağıl koreografisiyle podyuma çıkan Ece Gürsel, Tuğçe Sarıkaya, Zeliha Çal, Yağmur Ayaz, Seviye İkbal Tulgar, Gamze Balım ve Derya Ekşioğlu’nun  da aralarında yer aldığı ünlü modeller, ilgiyle izlendi. Açık alanda yapılan defilede konuklar, sosyal mesafeye dikkat edilerek yerleştirilen masalarda ağırlandı. 

Modaseverlerden tam not aldı

İlk kez hazırladığı günlük şık kıyafet koleksiyonunda zarafeti, rahatlığı ve kumaşlarda hafifliği ön plana çıkaran Karaca, ipek, şifon ve desenli kumaşları tercih ettiğini söyledi. Yeni koleksiyonunda günlük tarzda şıklığı hedeflediğini ve kumaşlarda hafifliğe önem verdiğini söyleyen Karaca, “Abiye değil ama şıklığı ufak detaylarla yaratmaya çalıştım. Işıltılı kumaş ve payeti de kullandım ama abiye olmayan şık bir koleksiyon oluşturduğuma inanıyorum” dedi. Yurtiçini olduğu kadar, yurtdışını da hedeflediklerini söyleyen Karaca, yurt dışında mağazalaşma çalışmaları da sürdürdüklerini belirtti.

Tuba Karaca’nın koleksiyonuna kendi adını taşıyan özel dikim ve tasarım evinin yanı sıra, mağazalardan ve online olarak ulaşmak mümkün.