Kitap Dünyası

Her İnsan Bir Dünya

Siz değerli okuyucularıma yeni güzel bir haber..Bugüne kadar pek çok kitabın duyurusunu içeriğini sizlere aktaran bendeniz Cengizhan KAYA’nın ilk kitabı Her İnsan Bir Dünya Lukka Kitap’tan çıktı. Alfa Psikoloji Yayınlarının bir markası olan Lukka Kitap’a Sayın Esma Kuru’ya ve Reyhan Erdoğan’a katkı ve destekleri için teşekkürlerimle önce  kitabın arka kapağındaki ifadeleri aktarmak istiyorum :

“Yıl 2007..Cengizhan KAYA’nın Öğrencilik zamanları önce bir internet sitesi kuruluyor..Gezegenlere dair..Evet yanlış duymadınız..Gezegenler! Venüs , Merkür , Mars..Sonrasında Haber Gezegeni fikri ile KırmızıTürk / Spikerler Platformu ortaya çıkıyor..Röportajlar , gazete yazıları , haber içerikleri , ödül törenleri , üniversite etkinlikleri , eğitim çalışmaları….Bu platformda  önce spikerlik ve sunuculukla başlayan daha sonra bambaşka alanlara yönelen ama işin için her zaman medya sanat kültürü barındıran söyleşiler de yer alıyor..Hayatın pek çok farklı alanından isimlerle çok özel sohbetler…Her sohbette hayata dair izler izlenimler..Her insanla bambaşka dünyalara farklı yolculuklar..İnsanların bir yerden bir yere gelmesine dair en somut yaşam ipuçları insan hikayeleridir. Her İnsan Bir Dünya’daki her farklı hikayede bambaşka insanlarla bambaşka dünyalara yolculuk yapacaksınız..Her İnsan Bir Dünya olduğunu göre bu hikayeler yeni hikayelerin de habercisi olacak..”

Ve yine kitapta yer alan tanıtım bülteni önsözüm şu şekilde : Hayat, pek çok farklı boyutu olan başı ve sonu belli bir yolculuk. Bu yolculukta insanı en çok etkileyen şeylerden bir tanesi de örnek yolculuklar. Bazen şu insan nasıl başarılı oldu bu insan nasıl buralara geldi gibi sorularla uğraşır kendi cevaplarımızla bu soruları yanıtlarız. Bu kitap oluşurken kilometrelerce yollar gidildi. Büyük emekler harcandı..Her söyleşi binbir emek ve zahmetle oluşturuldu. Her İnsan Bir Dünya’da farklı alanlardan insanların nerden nereye geldiğinin öyküsü yer alıyor. Yazmaya başladığımız günden beri yaptığımız şeyi pozitif yazarlık olarak adlandırıyoruz. Güzelliklerin öne çıkmasının önemine inanıyoruz. İşte bu yüzden Her İnsan Bir Dünya’da da bu pozitifliğin izlerini bulacaksınız. Gerçekten de öyle değil mi Her İnsan Bir Dünya her insan farklı özelliklere sahip ve her insanın kendine has bir hikayesi var Bugüne kadar dinlediğim hikayelerin hepsinde de emek , çaba , başarıya olan inanç , sevgi ve saygı var. Tüm bu kavramların hayatınızdan hiç eksik olmaması ümidi ile bir gün sizin dünyanıza da uğrarız inşallah! Bu kitabın oluşumunda izi ve emeği bulunan herkese en kalbi teşekkürlerimle..İyi okumalar..” Her İnsan Bir Dünya kişisel gelişime dair farklı bir çalışma. Bir eğitimci olarak yıllardır öğrencilerime tercih yapmaları ve ilerlemeleriyle ilgili yön göstermeye çalışıyorum. Bu anlamda en çok gördüğüm şeylerden bir tanesi gençlerin nasıl bir yol izleyeceklerini , nerden başlayacaklarını bilmemeleri bu anlamda Her İnsan Bir Dünya içeriği ile somut insan hikayelerinden oluşuyor ve kişisel gelişim açısından çok değerli bir yere sahip. Her yaştan insanın kendine dair düşüncelere çıkacağı bu eseri mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Lukka Kitap’tan çıkan Her İnsan Bir Dünya kitabım  8.Anadolu Malatya Kitap fuarında okuyucu ile buluştu. İlk imza etkinliğinde Psikolog Yazar Hayrettin Şahin ile Psikoterapist Reyhan Erdoğan’da bu özel günümde yanımda yer aldılar.

KENDİMİ KEŞFEDİYORUM

Çocuklar için nörobilim temelli duygu, farkındalık ve dikkat egzersizleri

Akademisyen yazar ve bilim adamı Sinan Canan ve farkındalık eğitmeni Azize Şahin’ in beraber kaleme aldıkları “Kendimi Keşfediyorum” 23 Nisan’ da Tuti Kitap’ tan çıktı. Sinan Canan ve Azize Şahin’ in beraber kaleme aldığı kendini keşfetme, duygu-dikkat yönetimini sağlama ve farkındalığı artırma stratejilerinin egzersizler yoluyla çocuklara uygun şekilde aktarıldığı Kendimi Keşfediyorum çocuk gelişiminde çok özel bir kaynak olarak ortaya çıkıyor. Aynı zamanda bu çalışma, anne babalara ve çocukla çalışan profesyonellere de ışık tutacak nitelikte. Ama her şeyden önemlisi oyunun ve eğlenmenin gücüyle çocuklara ulaşmak, onları kendi duygusal güçlenme yollarını keşfetme konusunda desteklemek için önemli, yeni ve farklı bir araç. Yılın her haftası için çocuklara ve büyüklere yönelik bilinçli farkındalık egzersizlerinin derlendiği bu kitapta; beden, duygu ve an farkındalığına dair birçok ilginç keşif bulunuyor. Bu egzersizlerin nörobilimsel karşılıklarına da yer verilen kitap, bu alanda da bir ilk olma özelliği taşıyor. 52 egzersiz, yıl boyunca her haftaya bir egzersiz düşecek şekilde düşünülmüş.  İnsanı anlama çabasında, içinde bulunduğumuz yüzyılın iki büyük katkısı hiç şüphesiz nörobilim ve disiplinlerarası çalışmalardan öğrendiklerimizdir. Kendimi Keşfediyorum bu alandaki gelişimin son ürünlerinden biri olma niteliğinde. 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için “duygusal baş etme” becerilerini geliştirmek amacıyla tasarlanan bu kitaptaki egzersizler, okul öncesi dönemdeki ya da 12 yaş üstü ergen çocuklarla da birkaç ifade değişikliği ve biraz yaratıcılık ile uygulanabilir.   Günümüzün dijital dünyasında dikkat dağıtıcı ve insanı her an meşgul eden sayısız uyaranla karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda büyüyen çocuklar; kendilerini yeterince dinleyebilme, ânın tadını çıkarma, bedeninin ve duygularının farkına varabilme konularından ve eskiden olduğu gibi kendi hayal dünyalarında saatlerce kesintisiz oyunlar oynayabilme fırsatından gittikçe daha da mahrum kalıyor. Tüm bunların çaresi ise insanın yakın bir geçmişe kadar hayatının gayet içinde olan “farkındalık” hâllerini yeniden hayatının bir parçası haline getirmek. İşte Kendimi Keşfediyorum tam da bunu hedefliyor.

Müzik Dünyası

Hatice Ateş Coşgun’dan Yoruldum!

2018 Yılında Ömür Geçti Gelmedin şiir kitabı ile okuyucularla buluşan Sanatçı Hatice Ateş Coşgun bu kez müzik albümü ile dinleyicilere ulaştı. Tamamı kendine ait söz ve müzik eserlerini seslendirdiği Yoruldum adlı Türkü albümü Dijital Platformda youtube üzerinden dinlenebilir. Albümde 9 eser bulunuyor. Yoruldum , Değdi mi Canım , Geçen Zaman , Garip Anam , Eski Bahar Yeli , Dağları Benim Sanıyor , Bağladı Dilleri , Ağlama Durnam , Yari Yolladım eserleri albümde yer alıyor. Albüme adını veren Yoruldum Şarkısına Şiiriyle  Usta Oyuncu Seslendirme duayeni Sinan Pekinton Eşlik ediyor. Geçen Zaman adlı eserde ise şiir bölümünü Erdem Eren seslendiriyor. Albümde ayrıca 3  düet eser yer alıyor. Yari Yolladım eserinde Güney Aktaş , Dağları Benim Sanıyor adlı eserde Kenan Şahbudak , Bağladı Dilleri adlı eserde ise Hamza Fırat söz ve müziği Hatice Ateş Coşgun’a ait eserlerde sanatçı ile düet yapıyorlar. Albümün düzenlemesi aynı zamanda Hatice Ateş Coşgun’un da hocası olan Ozander Başkan Yardımcısı Kenan Şahbudak’ın büyük katkısı ile gerçekleştirildi. Ozander’in geçmişten bugüne farklı konumlarında sürekli içerisinde yer alan Türkiye’nin önemli ozanlarından olan Kenan Şahbudak ayrıca Ankara Barosu Türk Halk Müziği korosunun şefidir.  Kültür dünyamıza çok önemli bir katkı niteliğindeki bu başarılı albümü mutlaka dinleyin!

Medya Dünyası

Arzu Özer’den Çifte Program!

Kanal 33 Televizyonu’nun başarılı programcısı Arzu Özer iki programla birden izleyicisi ile buluşuyor. Hafta içi Perşembe ve Cuma günleri saat 11.00’da Sağlık Olsun programı ile izleyici ile buluşan güzel sunucu Çarşamba akşamları 19.30’da ise OSB Saati adlı programı ile Kanal 33 ekranlarında. Sağlık Olsun programında sağlığa dair birbirinden değerli isimleri konuk olarak ağırlayan Özer Osb saati programında ise kendine özgü bir formatla Mersin Organize Sanayi Bölgesindeki Kuruluşları tanıtıyor. Televizyon dünyasının tecrübeli ve başarılı ismi Arzu Özer’in sunumu ile Sağlık Olsun ve Osb Saatini mutlaka izleyin!

Hilal Ergenekon ile Yarından Önce!

Gece bitmeden güne dair aklımızda kalanlar , gündemde öne çıkan haberler , birbirinden özel renkli konuklar. Yarından Önce Tv 100 Ekranlarında. Başarılı ve güzel televizyoncu Hilal Ergenekon’un sunumu ile Hilal Ergenekon ile Yarından Önce hafta içi her akşam 23.30’da Tv 100’de . Hilal Ergenekon’un kendine has programcılığı ile Yarından Önce’yi mutlaka izleyin.

Binnur Üzümcü ile Ana Haber

Ekranların başarılı ve güzel haber spikeri Binnur Üzümcü artık Türkiyem Tv Ekranlarında. Hafta içi her gün Ana Haber ile izleyici ile buluşan Binnur Üzümcü günün gelişmeleri , canlı bağlantılar , özel konu ve konuklarla kendine özgü haberciliği ve sunumu ile ekranlarda. Binnur Üzümcü ile Ana Haber hafta içi her gün 19.00’da Türkiyem Tv’de.

Deniz Ölgün Eğitim Seminerlerinde!

Başarılı haber spikeri Deniz Ölgün çok önemli etkinliklerin özel sunumları ile de karşımıza çıkmaya devam ediyor. Başarılı sunucu geçtiğimiz günlerde Eğitimci – Yazar Fatih Aytaç ile birlikte Anadolunun pek çok yerlerinde eğitim seminerlerinin sunumunu gerçekleştirdi. Van’tan Trabzon’a Karaman’dan İzmir’e Mardin’den Ankara’ya seminerlerin sunumunu gerçekleştiren Ölgün bu alandaki başarısı ile dikkat çekti. Seminerlerde katılanların akıldaki sorularının cevaplarını bulmasını sağlayan kendine özgü söyleşi tarzı ile dikkat çeken Deniz Ölgün Fatih Aytaç’ın birikimlerinin öğrenci ve velilere ulaşmasını sağladı. Eğitimci yazar Fatih Aytaç ile birlikte Gençler ve Anne Babalarla  ,doğru iletişim ders çalışma teknikleri başarılı olmanın yolları vs üzerine seminerler söyleşiler yaptı .

Son olarak İzmir’de Fatih Aytaç’ın  “ Çocuğu Tanıma Sanatı “  kitabının imza günü söyleşisi gerçekleştirildi.  Eğitimci / Yazar Fatih Aytaç ile Deniz Ölgün etkinliklerde  Doğru düzgün ve sağlıklı iletişim nasıl sağlanır  Özgüvenli birey nasıl yetiştirilir? Çocuğunuzu daha iyi anlamak İçin neler yapmalısınız? Çocuğunuzla doğru iletişim dili nasıl olmalı Topluluk önünde konuşma hitabet sanatı

Çocuğunuza sorumluluk vermeyi nasıl öğretirsiniz olumlu alışkanlıkları nasıl kazandırırsınız?

İç motivasyon ve doğru öğrenme nasıl olmalı? Çocuğunuzun severek ders çalışmasını nasıl sağlarsınız? Sınava hazırlanan çocukların aileleri ne yapmalı? Sınav kaygısıyla nasıl baş edilir? Gibi soruların cevaplarını dinleyenlere aktardılar. Büyük ilgi gören etkinliklerde Başarılı Eğitimci Fatih Aytaç büyük beğeni toplarken Deniz Ölgün kendine özgü sunumu , özel etkinlik sunumlarında tecrübesi , yeteneğinin yanı sıra şıklığı ve güzelliğiyle dikkat çekti.

Kim Kimdir ?


NEVİN ŞAHİN

Ankara doğumlu olan Nevin Şahin, 1994 senesinde adım attığı medya dünyasında ulusal ve yerel olmak üzere pek çok radyo, televizyon ve gazetede muhabir, editör, program yapımcısı, yazar, anchorwomen ve danışman olarak çeşitli görevlerde yer almıştır. 1990 senesinde Bilkent Tiyatro Bölümü’nde konuk öğrenci olarak yer almış, 1995 senesinde de Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime destek amacıyla başlattığı bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul talebelerine tiyatro eğitimi vererek, “Bir Nasreddin Hoca” adlı oyunu sahnelemiştir.  Şahin, 1991 senesinde merhum edebiyatçı yazar Zühtü Bayar ile başlayan öykü çalışmalarına gazetecilik hayatı sırasında da devam etmiş, 2005-2006 senesinde Acı Hayat dizisinde senaryo asistanlığı, 2005 yılında Kapıları Açmak ve 2014-2015 senelerinde de TRT’de yayınlanan Yedi Güzel Adam dizilerinde senaryo yazarlığı yapmıştır.  2003-2005 seneleri arasında Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı olarak görev aldığı Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde, kurumun çeşitli yayınlarının yazı işleri müdürlüğü görevini yaparken, üniversite bünyesinde kurulan Ahmet Yesevi Stratejik Araştırmalar Merkez’inde de Orta Asya ülkeleri üzerine stratejik çalışmalarda bulunmuştur.  2009 senesinde belgesel ve senaryo yazarlığı çalışmalarına ağırlık veren Şahin, TRT bünyesindeki faklı kanallarda, 60’dan fazla belgesele imza atmıştır. Bu yapımlar arasında TRT Diyanet kanalında yayınlanan ve 60 bölümden oluşan “Gönül Sultanları” ile 2016 senesinde üç bölüm olarak yayınlanan Prof. Tayyib Okiç belgesellerini kaleme almıştır. Yine aynı kanalda erdemler ve pozitif bilimleri konu alan ‘Mesele’ programının metin yazarlığını yapmıştır.  Üsküdar Belediyesi tarafından çocuklara özel olarak kısa hikaye ve masallardan oluşan bir kitap çalışmasında ise "İhtiyar Bilge ile Genç Bilgin" adlı masalı kaleme almıştır. Nevin Şahin halen, Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisidir. Nevin Şahin’in senaryo yazarlığını yaptığı, Demokrat Parti döneminin en önemli bakanlarından Tevfik İleri’nin hayatını konu alan Elli Kelimelik Mektuplar adlı film ise yakında seyirci ile buluşacak. Şahin, 2019 yılının son yüzyılın en büyük Bilim Tarihçisi kabul edilen, Dr. Fuat Sezgin yılı olması hasebiyle yapılan ve yakında gösterilecek olan Fuat Sezgin belgeselinin de yazarlığını yaptı.