Komşunun Hemanleri, uzaktan çok hoş görünür biz kadınlara. Onlar kadınını sevgiye, şefkata, paraya doyurur görünürler. Kadınını sahiplenir, korur, sayar ve sever. Romantik duygusallardır çoğu zaman, zira kadınlarına çiçek de alırlar hediyeler de. Gün içinde en az 5 kez ararlar. Aman aman pek de düşünürler kadınlarını. 
Gelelim bizim Hemanlere. Bizimki de heman mi be. Ne çiçekten anlar, ne sevmekten. Aramak mı, yok daha neler. Onlar ancak öğlen yemeğini düşünürler, parayı düşünürler. Kadınım napar diye düşünmek nerdeee.
Özel günün olur beklersin, ya unutmuştur bizim Heman, ya da kıytırıktan kutlayıp geçmiştir. Kendince süperdir sorsan, gölgelerin tüm gücü kendindedir.
İki çemkireyim, surat asayım desen höd höd hemen. Hele bir de ‘’onun hakkı olup da (erkek ya efendi) senin hakkın olmayan bir şey dediğinde yandığının resmidir. Asla alttan almayan bizim hemanler, kadınından özür bekler bir de. Poh poh bekler ağalar. Hele uzatacak ol davayı vay haline. Zaten kadını konuşurken başka şeyler düşünen, ya da kadını asla dinlemeyen ve sonuç itibariyle anlamayan bu adamlar, kadın ikinci kere aynı şeyi söylediğinde ’’vırvırcısın a kadın, dırdırcısın’’ şarkısının nakaratına hazır olunsun. Bizim Hemanler kendini kral sanar, hep on numaradır paşalar, tabi ya…..
Hangi kadına dönseler o bakar onlara (asla aynaya bakmıyorlar gibi). Erkeklikleri serde ya, hiç laf edemezsin. Ha hakkını da yemeyelim bizim Hemanlerin. Velev ki canı çeksin kadınını, işte o zaman, o kısa, o harika birkaç zaman prensessin belki. Sonra yine külkedisi. Balkabağı değil karşındaki, odunun ta kendisiJ
Neyse aslında komşunun Hemani de aynen bu haldedir. Fakat içimizdeki Şila dürter bizi. Bak onunki şunu yapmış, bak ona bunu almış, aman da şöyle demiş, aman da böyle etmiş. Belki de kısmen doğrudur da, o Şila var ya o Şila, yer bitirir seni. Senin erkeğin olur Keloğlan.
Sonra avutursun kendini, yok yok bu kadar üstüne düşüyorsa kesin yamuğu vardır komşunun Hemaninin. Hem bu kadar aranır mı kadın, erkek kısmışının işi gücü olur, hımm o zaman bu adam bu kadın-cağızı kesin yokluyordur, tövbeler tövbesi, oynaşlı mı ne bu adam!! Amannn deriz sonra benimki de şöyle iyi, bu kadardüşünceli. Yok anam, aslında her kadın kendi uydurur Hemanini. Ya olmasını istediği gibi, ya da olduğundan çokça fazla.
Öyle ya da böyle bu Manler çıkmaz hayatımızdan. Ya bağlanmışızdır, ya da alışmışız. Azcık iyi, azcık kötü birbirinden. Ha komşununki ha bizimki, farkı da yok ki. Sonuçta hepsi ademgiller!