Ali Efe Yeğin; 30 Ağustos 1993 yılında Balıkesir’de doğdu. Aile büyüklerinin Motosiklet tutkunluğu kendisini de etkilemiş ve 9 yaşında Motokros dalında yarışlara katılmaya başlamıştır. 14 yaşında Pist yarışlarına hazırlanmaya başlamış ve bir çok başarı elde etmiştir. 16 yaşında geçirmiş olduğu kazada vücudunda bir çok kırık meydana gelmesi ile iki yıl çok sevdiği pistlere ve yarışlara ara vermek zorunda kalmış fakat yılmadan psikolojisini daha iyi tutarak antreman günlerini özlemle beklemiştir.

Ali Efe, iyileşmesinin ardından TMF ( Türkiye Motosiklet Federasyonu ) 600 CC yarışlarında altı defa birinci olmuş ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak yaşamına devam etmiştir. 2016 da balkanlarda yapılan yarışta kupa alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. 

2017 Türkiye şampiyonluğu  5 etaptan oluşmaktadır. 1. ve 2. etabında büyük ara fark atarak birinciliği almış ve diğer etaplar için çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca genel klasman birincisi de olmuştur.

2017 BMU Avrupa Şampiyonasına Türkiye ile birlikte Balkan Ülkeleriyle birlikte İtalya, Almanya, İsrail ve Rusya gibi ülkelerinde katıldığı bu şampiyona 13 etaptan oluşmakta ve ilk 9 etabın 8’inde birinci olup birinde ikinci olan Ali Efe genel klasman birincisi olmuştur. Son olarak 8 Temmuz’da Yunanistan’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında yine 1. Olarak Türkiye’ye yeni bir kupa kazandırmış ve Türk Bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşımızı dinletmiştir.

Türkiye Motospor Federasyonu (TMF) tarafından 2018 Dünya Şampiyonasına katılma hakkı tanınan Ali Efe Yeğin’e bir destekte Dünya Şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu’ndan gelmiştir. Kenen Sofuoğlu, Ali Efe için dünya Şampiyonasında tüm çalışmalarında destek olacağını ve gerekli bir çok konuda yarım edeceğini de belirtmiştir. Yolun açık olsun Ali Efe Yeğin, sağlıkla nice şampiyonluklar bekliyoruz Türkiyemize…