Beşiktaş'ta yaz tatili bitmemiş... Bayram sonrası çalışanların kendilerini işlerine verememesi gibi Beşiktaşlı oyuncularda dün akşam sahada değildi, en azından mental olarak sahada değildi.

Geçtiğimiz sezonun sıkıntılı bölgesi savunma hattına iyi takviyeler yapılmasına rağmen, Sivasspor maçında Beşiktaş defansı zafiyet yaşadı. Fakat Beşiktaş'ın maçtaki en sorunlu bölgesi ofansif/defansif orta saha kurulumu... Adem Ljajic ve Dorukhan'ın tüm çabalarına rağmen merkez orta saha topu ileriye taşıyamadı. Beşiktaş'ın aksine Sivasspor'un orta sahası mükemmel oynadı. Emre Kılınç orta sahanın solunda, Mert Hakan merkezde 10 numara olarak üzerine düşeni eksiksiz yerine getirdi. Beşiktaş'ta Atiba oynadığında defansif orta saha sorunu çok göze çarpmazken Atiba'nın yokluğunda savunmanın önü çok boşluk veriyor. Böyle olunca da Beşiktaş savunma hattı kaçırılan basit toplar nedeniyle 3 golü de kalesinde gördü. Atiba'ya iyi bir alternatif neden hala bulunamadı? Anlayabilmiş değiliz. Son iki yıldır devam eden bu sorunun transfer döneminde çözülmesi gerekirdi. Medel'le bu işin olmayacağını, yerinin 6 numara olmadığını yönetim hariç herkes görüyor ve buraya bir takviye yapılması şart. 

Yeni transfer Victor Ruiz, Adem Ljajic ve fiziksel olarak eksikliği göze çarpan Dorukhan takımın iyileri arasındaydı. Ruiz, neredeyse tüm paslarda isabetli vuruşlarıyla yerinde güven veren bir oyuncu görüntüsü çizdi sahada. Ljajic, tüm iyi niyetiyle ve gayretiyle sahada var olmaya çalıştı ama destek bulamadı. Dorukhan, pas kayıpları yaşasa da mücadelesini verdi. Bu isimler dışında diğer oyuncular üstüne düşeni yapamadı ve onların oyun içerisindeki eksiklikleri skorun sebebiydi. Burak Yılmaz'ın yokluğunda Güven yeterli olmazken, inanılmaz top kayıpları yaptı. Merkez orta saha da onu yeterince besleyemeyince az olan ataklarda sonuçsuz kaldı. 

Sayın Avcı, maç sonu basın açıklamasında 1 bizim sistemi denedik olmadı, 2 onların sistemi denedik olmadı diyor (Burada Beşiktaşlı oyuncuların alışmış oldukları sistemden bahsediyor) bu ne demek? Ben anlayabilmiş değilim! Siz kimsiniz? Onlar kim? Futbol bir takım oyunu ve belli bir matematiği var. Sistemi maça başlamadan önce oturtacaksınız ve rakibin oyununa göre de farklı opsiyonlarda hamleleriniz olacak bu oyun tüm dünyada böyle oynanır. Sanki hazırlık maçına çıkmış gibi onu denedik olmadı, bunu denedik olmadıyla olmaz bu iş. Beşiktaş gibi bir kulübün başına üst düzey teknik sorumlu olarak geliyorsanız, bu sorumluluğu bilmek ve ona göre oyun hazırlamak zorundasınız. Belki istediği transferler gerçekleşmemiş olabilir ama kenarda bekleyen bir sürü alternatif oyuncunuz varken, oyuncu değişikliğinde bu kadar geç davranmak ve maça bu 11'le başlamanın bir açıklaması olmalı. Rebocho gibi sol ayaklı bir sol bek alıyorsunuz fakat maça Caner'le başlıyorsunuz ve sol tarafınız devamlı açık veriyor, bunu nasıl açıklayacaksınız. Sistem takımı olacağız deniliyor ama ben ortada hazırlanmış ve oturtulmuş bir sistem göremedim. Kamp süreci geçirmeyen yeni oyuncuların ne yapacağını kestiremediği için, eski oyuncularla maça çıkmak istemiş olabilir ama bu bir çözüm değildir, kendini kurtarmaya çalışmaktır. Ligin lokomotifi olan takımlarda bu sistemle iş yapamazsınız. Belki Anadolu kulüplerinde bu işe yarayabilir ama şampiyonluk yaşamış ve her zaman şampiyonluğa oynayan takımlarda ürkek hareket edemezsiniz. Eğer öyle yaparsanız kendinizi riske atarsınız, Beşiktaş her zaman yoluna devam eder. Avcı, Beşiktaş'ı ve bu durumu iyi bildiği için "zaman değil destek istiyorum" dedi çünkü o da biliyor birkaç hafta daha böyle giderse yükselecek sesleri...

Bir de teknik adamların şu hastalıktan kurtulması lazım; yeni gelen oyuncuları birkaç hafta bekletme hastalığı... Ego savaşı mı veriyoruz? Futbol mu izliyoruz? Belli değil! 
Sivasspor mağlubiyetiyle Beşiktaş yönetimi ve teknik heyet, sahasında Göztepe'yle kritik bir maça çıkacak. Maç kaybedilebilir ama bu şekilde oynayarak maç kaybedilmemeli. Taraftar evine geldiğinde gerekeni mutlaka söyleyecektir. Beşiktaş, sıkıntı yaşamak istemiyorsa bu maça mutlak galibiyet için çıkması gerekiyor. 
Rıza Çalımbay ve Sivasspor çok haklı bir galibiyet alırken, Rıza hocanın savunma arkasına Emre Kılınç'ı ve Mert Hakan'ı kontralarla kaçırma planı tam olarak tuttu. Sivasspor, maç boyunca takım olarak savunma, orta saha ve ileri uçta çok güzel işler yaptı. Beşiktaş'ın tüm zaaflarına karşı çalışmış oldukları sahaya net olarak yansıdı. 
Son olarak, Tyler Boyd'la kaza sonucu çarpışan ve sakatlanan Mamadou Samassa'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve en kısa sürede takımda yerini almasını diliyoruz.