Yazmasaydım delirirdim demiş üstadlar. Tam da o evredeyim. Son noktasına kadar okunmalı bu makale! Hangisini yazsam kimin haysiyetsizliğini ortaya döksem diye debelenirken hiç de azımsanmayacak bir konu silsilesi içinde olduğumu hissettim. İki konuya değinmek istiyorum bu köşemde. Konu:1 Haysiyetsiz kadınlar. Konu:2 Kendini bir şey sanıp iyilik güzellik yolundayım diyerek iyilik mafyalığı yapıyor gibi görünüp hiçbir şey yapamayan boş beleş insanlar. Tabir-i caizse bu dünyada öyle insanlar var ki, eskiciye versen karşılığında mandal bile alamazsın! Tuza bassan kokacak insanlar var. İşte tam da onlardan bahsediyorum. Herkesin etrafında çokça vardır, sadece kendisini düşünen, kendine odaklı bir dünyada yaşayan.

Haysiyetsiz kadınları ele alacağım ilk olarak. Erkekler de çoktur ama ben erkek kısmını ayrı ele almak istiyorum. Ben bir kadın hakları savunucusuyum. Kadınları, çocukları alnımın akıyla gözümü budaktan savunmadan bağırırım, savunurum.  Görünmeyen Aslı’nın ardında kelle koltukta gezdiğimi bilenler iyi bilir. Şu ayrımı yapmak zorundayım. Her kadının hakkını gözü kapalı savunmam. Araştırırım. Ne yapıyor ne ediyor hakkımda kelam eden benden çok mu vasıflı mı diye etraflıca deşerim.  Orayı burayı oynatan hak hukuk yolunda adını ağzından düşürmeyip her türlü fitne fesat ve yalan içinde olan kadınların hakkını hiç savunmam. Görüyorum, biliyorum susuyorum. Bazı kesimlere sırf adabım, terbiyem müsaade etmediği için susup izlemedeyim. Lakin haysiyetsiz kadınlar konulu makalemin derinliğini açacak olursam çoğu ben şuyum buyum diyen boş hava atan kadıncıklar girecek delik bulamazlar. Sizlerin de yok mu çevrenizde böyle konuştuklarının %90’ı yalan olan, acıtasyona yatan, ağzından Allah kelimesini düşürmeyip gücün, paranın bir yerlerini yalayan çoktur. Yoksa da muhakkak hayatınızın bir kenarından geçecektir. Bu tip insanlar sevilmezler tuzlasan kokarlar, arkalarından milyon tane insan konuşur ve o hala kendinin bitik duruşunu kapatabilmek için onu bunu karalamayı tercih eder. Bu tip haysiyetsiz kadınların yemediği halt kalmamıştır. Sen başarıyorsun, ona rağmen başarıyorsun diye deliriyordur.

Bu haysiyetsiz kadınlar ne tarafta oldukları belli değildir; dün sizin yanınızda anasından girip danasından çıkan insanı bir zaman sonra gıyabında konuştuğu insanların yanında görürsünüz. Yalama yıkama odaklıdırlar. Değişik bir dayanışma şekilleri vardır aralarında, birbirlerinden de nefret ederler aslında. Bildiğin cadı kazanı. Bol şans dileyip, arkadaşlık kisvesi altında yaptıkları arsızlıkları unutup selam verdiklerinde selamlarını almamak, yüz çevirmek farzdır. Muhtemelen kötü siz olacaksınızdır. Birbirlerini uydurdukları şeylere çok güzel inandırırlar.

Herkesin içinde bazen biraz kötülük, bazen kıskançlık, bazen biraz vicdansızlık olabilir şartlara göre... Ama fesat insan her zaman kötü, her zaman kıskanç, her zaman vicdansız, hep dedikoducu, hep ağızdan laf almaya uğraşan ve laf taşıyan, hep kötü düşünen kişidir.

Yaşına başına bakmayan etrafta çok var bu modelden.

Allah onları ıslah etsin! 

Gelelim ikinci konuya yardım, destek, insanlık denince görmezden gelen ölü taklidi yapan insanlıktan nasibini almamış haysiyetsizlere. Oturduğu restoranda milyarlar bırakıp bir yardım denince bir kuruş cebinden çıkaramayan şahsiyetsizlerden bahsediyorum. Ha bir de ses çıkarıp göze göze sokan iyilik mafyaları var. Yarış halindeler ama iş hayırlı mı hayırsız mı belli değil! Sadece ben, son zamanlarda benim gibi düşünen, benim gibi hissedilebilen insanlarla bir arada yürümenin verdiği hazzı en zirvede yaşıyordum. Artık insanlara kendimi ifade ederken “İlla cebinden para çıkar demiyorum. İçinden az da olsa insanlığını çıkar, konuştur diyorum.” Giderken götüremeyeceğimiz ve çoğunlukla arkamızda aile içi çatışmalara neden olacak bir servet biriktirmekten çok, ihtiyacı olanların hayatına dokunarak iz bırakmanın çok önemli bir bakış açısı, iyilik hareketi olduğunu savunuyorum. 

Birilerine yardım etmek için zengin olmaya gerek yok zira. Hoş zenginim diye geçinip, her dakika sosyal medyada yalan, mutsuz hayatlarını paylaşıp, lüks model arabalara binip, iyilik için sizde destek olur musunuz dediğimizde cebinden 3 kuruş çıkarmayan sessiz izleyicilerde çok bu yaşamda. Siz ne diyorsunuz onlara ama ben yazıklar olsun diyorum! Hepinizi biliyor ve görüyorum! Bu ahir zamanda fakir, yoksul deyip geçmeyin. 3 günlük hayatta dünya zevklerine dalıp iyice kantarın topuzunu kaçırdınız! Kendinize bir gelin derler adama! O, beğenmediğiniz hakir gördüklerinizin arasında Allah’a çok yakın olanlar vardır.

Allah’ın şamarı vurdumduymaz insanlara geliyor dikkat!