HAPİSHANELER VE ÇETELER, MAFYANIN OKULUDUR. ORADA RACON KESMEYİ VE TEHDİT ETMEYİ, BİR ÜST AĞABEYLERİNDEN ÖĞRENİRLER!

Çeteler, mafyalar, organize işler; adaletin geç işlediği, zayıf işlediği veya hiç işlemediği durumlarda güçlenir.

Adalete güven tam tesis edildiğinde bu tür çetelerin etkisi olmayacağı gibi aksi durumlarda (illegal işlerle iştigal ediyorsanız) mafya, sizin kaçınılmaz partneriniz olur.

Hukuka uygun bir sosyo-ekonomik yaşantınız yoksa bunu mafya ile sağlama zemini ortaya çıkar.

İllegal bir çıkarım söz konusu ise mafya burada kaçınılmazınız olur. Mafya, hukukun emlakçısı gibidir. Buradan beslenir ve rant elde eder. Kanun dışı işler, mafyanın işine gelir…

Mafya aynı zamanda rakip/düşman ülkelerin ve şirketlerin başvurdukları bir alandır. Çünkü illegal bir iş yapabilmek için pazarda illegal bir ortam oluşmak zorundadır. Bu oluşum ve çeteler ve kişiler; menfaat elde etme noktasında üst seviyeye çıkmak isterler. Ve araştırıldığında her mafyanın, bir üst seviyedeki başka bir mafyanın gözetimi altında olduğu görülür. Uyuşturucu, kadın ticareti, gasp…  Mafya, gayri hukuki olan her şeyi besler.                                                                          

Hukuka inancın geliştiği oluşumlarda mafya etkili olamaz. 

Çok parası olan kişilerin, daha çok parası olması için rakiplerini (tabiri- caizse) ortadan kaldırma, kaçırma, etkisiz hale getirme gibi eylemlerde kayda değer eylemler elde ederler. Bu tür menfaatleri elde etmeye başlayınca da duramazlar!

Kötülükte, zalimlikte daha başarılı olanlar, daha üst seviyeye çıkarlar. Bu oluşumlar, ele geçirmek istedikleri kişinin zaafını ve kusurunu arttırmak için haklarında bilgi toplarlar ve basit suçlar işleterek kendilerine bağlarlar.

Bu kişiler, bir sonraki aşamada onların güdümüne girmiş olur.

O kişi ile o kurum ile o ülke ile sonuna kadar uğraşırlar. Hiçbir zaman dur demezler. Duramazlar çünkü bu oluşum, yamyam bir virüs gibidir. Bulaştığı organı çürütünceye kadar terk etmez!

Hayatta hırsız, siyasette hırsız, mevkide hırsız olan kişiler; ister istemez mafyanın kadrajına girer.

Mafya, onları besler ve kendi mantalitelerini onlara klonlar.

Mafya pek elini kirletmez! Eylemlerin arkasında görünmez! Yaptıklarının değil, yapacaklarının korkusu ile insanları, firmaları sindirirler. Bir kere bu korkuyla yüzleşmeyle cesareti olmayanlar, o gücün tesiri altında kalır. 

Devlet ise bu konularda delil bir hukuk düzeninde olduğu ve herşeyi hemen delillendiremediği için mafya çok hızlı sonuç alır. Ve bunun sonunda da kişi, hukuka müracaat ettiğinde mağduriyeti yanına kâr kalır.

O mağdur, bu mağdur, şu mağdur olup şikayetler ayyukaya çıkarken, bir gün dişli birileri çıkar ve mafyadan şikayetçi olur. İlgili ve disiplinli kurumlar altında o kişinin can güvenliği, ırz güvenliği ve mal güvenliği sağlanır.

O kişi de, mafyayı hukuken mağdur ettikten sonra kanunla yüz yüze gelir.

Fakat mafya orada durmaz. Etki ve tepki sonucunda neler doğacağını tasavvur edip, önlemlerini aldıkları için doğacak bütün olasılıklara karşı tedbirlerini alırlar. Ve sonunda pier çalışmalarıyla daha da üst seviyeye çıkarlar.

İş birlikçileri hapse girdiğinde ise orada çok iyi bakılır. Bu sayede mafyaya olan güven inşa edilmiş olur. Mafya devamlı gelişen bir organizasyon olduğu için durmayı, geride kalmayı kabul etmez!

Aslında hapishaneler ve çeteler, mafyanın okuludur! Orada racon kesmeyi ve tehdit etmeyi, bir üst ağabeylerinden öğrenirler. Ve ayrıldıklarında bir üniversite bitirmiş gibi gayri meşru bir zemin içerisinde işleri hazırdır!