Beşiktaş Fenerbahçe karşılaşması başladığı dakika itibariyla sezonun en ilginç ve gerilimli maçıydı. Daha top nerede, neler oluyor?  demeden Beşiktaş gol yedi. 6. dakikada gelen gol Beşiktaş’ın tüm oyun şablonunu değiştirdi. 

Özellikle kendi evinde oynadığı maçlarda ilk 15 dakika ön alan baskısıyla maça başlayan siyah beyazlılar bunu yapamadı. Golün hemen ardından dakika 8’de Batshuayi’nin penaltıyı gole çevirememesi bu sezonun Beşiktaş açısından özetiydi diyebiliriz.  

Maça 3’lü savunmayla başlayan Valerien Ismael her ne kadar 3-4-3 formasyonunda ısrar etse de maçın gidişatına göre oyun 3-5-2’ ye evrildi. Zaten 11’ ler açıklandığında kadroda radikal değişiklikler gördük. Savunmanın solunda yer alan Umut istenileni veremedi. 

Orta sahanın sağında yer alan Kenan Beşiktaş’taki en iyi oyunu oynadı. Özellikle geriye dönüşlerde savunmaya çok yardım etti. Kazanılan ikinci penaltıda emeği büyük. Oyuncunun en olumsuz yanı maçın en çok top kaybeden ismiydi. Rossi’yi tam olarak etkisizleştiremedi. Fenerbahçe’ de ise Rossi ve Ferdi takımının en iyisiydi. Maç boyunca sahadaki oyun Ismaeller savaşına döndü. 

Açıkçası Ismael hocanın maçlardan önce rakip analizi yaparken oyuncu eşleşmelerini çok merak ediyorum. Beşiktaş’ın yediği gollere özellikle baktığımızda aynı tip goller yendiğini görüyoruz, ya savunmanın arkasına atılan hızlı toplar ya da duran top organizasyonları Beşiktaş’ın kalesinde tehlikeye neden oluyor. Markajda büyük sıkıntı var. Beşiktaş’ın gelecek sezon bunu çözmesi şart. Birinci ders!

Orta sahanın merkezinde yer alan Ghezzal, Josef’le birlikte sahanın etkili isimlerinden biriydi. İkili forvet arkasında hücum yönünde etkili işler yaptı. Yerinin değişikliği zaman zaman top kayıplarına neden olsa da Beşiktaş için en önemli oyunculardan bir tanesi. 

Valerien Ismael 74’te Ghezzal’ı neden çıkardı anlamadım? Ghezzal hücum yönünde Beşiktaş’ın en işe yarar efektif ismi bu nedenle 90 dakika oynaması gereken isimlerden. Her takımda bu tip isimler vardır. Beşiktaş’ta da eğer sakat veya cezalı değilse Ghezzal, Josef, Rıdvan kesilmez. 

Öte yandan Emirhan, Serdar Saatçi, sahanın etkili isimlerindendi. Larin oldukça iyi işler yaptı fakat yine çok kritik bir pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş’ın bu sezon en büyük handikapı; yakaladığı fırsatları etkin ve hızlı kullanamamak. Top rakip ceza sahasında çok yavaşlıyor. Bu da Ismael’in çalışması gereken ikinci ders.

Sezonun bitmesine iki hafta kaldı. Beşiktaş’ın çözmesi gereken sorunları var ders belli. Bakalım Ismael bu sıkıntıları çözebilecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.