Merhaba sevgili dostlar,

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte sofraların vazgeçilmez lezzeti olan ''HAMSİLER''alınmaya başladı.En çok satılan balıklar arasında ki ''HAMSİ''tam bir şifa deposudur.

Tavasından buğulamasına,ızgarasından pilavına kadar bir çok farklı çeşidi yapılmaktadır.

Karadenizlilerin vazgeçilmezi ''HAMSİ''de yüksek miktar da sodyum,potasyum,magnezyum,kalsiyum,iyot ve fosfor bulunmaktadır.

Omega 3 ve kalsiyum nedeniyle,kemik sağlığı için,önemli bir besin olan hamsi ve istavriti kılçığı ile tüketmek çok daha fayda sağlamaktadır.Çıtır çıtır kızartılan her iki balığın da kılçığı rahatlıkla yenebilmektedir.Kemik sağlığını düşünenlere tavsiye olunur.En az hafta da bir tüketmenizi öneririm.

100 gr hamsinin sadece 130 kalori olduğu ve yüksek miktar da protein ihtiva ettiği düşünülürse,diyette olanlar için de ideal bir seçimdir.

Bugün ki konuğumuz madem ''HAMSİ''o zaman biz de pratik ve lezzetli bir tarifi sizlerle paylaşalım.Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 2 kg kılçığı çıkarılmış hamsi(bütün halde)
  • 2 ad kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • Tuz - Kırmızı biber
  • Mısır unu
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • YAPILIŞI:
  • Kuru soğanları yarımay şeklinde doğrayın ve az tuz ile ovun.
  • Maydanozu ince doğrayın soğanlarla karıştırın.
  • Kırmızı biber ekleyerek karıştırın.
  • İç malzememiz hazır şimdi gelelim balıkları hazırlamaya
  • Bir çay tabağına mısır unu serpin ve ayıklanmış balıkların sırt kısmı alta gelecek şekilde tabağa aralıksız çiçek gibi dizin.
  • Orta kısmına hazırladığınız soğan karışımı yerleştirin ve yanlarda kalan balıkların kuyruk kısımları ile bastırarak kapatın.
  • Üzerine mısır unu serpin.
  • Yuvarlak birer çiçek gibi hamsilerin hepsini hazırlayın.
  • Tavaya sıvıyağ alın ve kızdırın.
  • Hazırladığınız hamsileri arkalı önlü kızartın.(az yağda çevirerek)
  • Yanına hazırlayacağınız yeşil salata,roka ve soğan nefis bir akşam yemeği olacaktır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...