Kitap Dünyası 

İslâm Tasavvufunda HALVETİYYE RAMAZÂNİYYE USÛL VE ÂDÂBI

Mutasavvıf Yazar Ali Bektaş’ın son eseri “İslâm Tasavvufunda HALVETİYYE  RAMAZÂNİYYE USÛL VE ÂDÂBI”  Nefes Yayınevi’ nden çıktı.

Mutasavvıf Yazar Ali Bektaş’ ın son kitabı  “İslâm Tasavvufunda HALVETİYYE RAMAZÂNİYYE USÛL VE ÂDÂBI”  Nefes Yayınevi’ nden çıktı. Bu kitap Türk tarihinin en önemli tarikatlerinden biri olan Halvetiyye’ nin Ramazaniyye koluyla ilgili geniş bir araştırma ve birikimin sonucu ortaya çıkmıştır. Tarikatler tarihi ve tasavvufla ilgili kapsamlı bilgiler içeren bir kaynak kitap niteliğindedir. 

Her şeyde olduğu gibi şeriatta, tarikatta ve hakikatte de ana esas usûldür. Bu tasavvufun temel esaslarından biridir. Vuslat, ilimsiz olur fakat usûlsüz olmaz. Tasavvufta tatbik edilen usûl, âdap ve erkân; insan nefsini temizlemeyi amaçlayan, ilâhî hükümlere aykırı olmayan ve mutasavvıfların kalplerine Allah tarafından yerleştirilen hikmetli yöntem ve uygulamalardır. 

Her kurumun olduğu gibi her tarikatın da kendi usûllerine göre âdap ve erkânı vardır. Bu âdap, birbiriyle ana hatlarda benzerlik göstermekle birlikte, her tarikatı diğerinden ayıran kendine has hususiyetlerdir.  

          İslâm Tasavvufunda HALVETİYYE RAMAZÂNİYYE USÛL VE ÂDÂBI adlı bu kitap Halvetiyye Ramazaniyye özelinde tasavvuf, tarikatler, usûl ve âdâp ve genel tasavvufi terimlerle ilgili geniş bilgi içermektedir.  Yazar Ali Bektaş’ ın sözleriyle bu eser; “Hakk’a talip ve rızâya râgıp olanlara, kendi özünü bilmeyi murat edenlere, insan doğup insan yaşamak ve yine insan olarak ölmek isteyenlere, “irciî” nasipleri bizden olanlara inşallah iyi bir rehber olacaktır. ”

Tiyatro Dünyası 


İllimonata İzleyici İle Buluştu!  

Tiyatro İnSanatın tiyatro oyunu İllimonata geçtiğimiz günlerde Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde gerçekleştirelen Galayla  izleyicisiyle buluştu.   8 kişilik dev oyuncu kadrosuyla birbirinden muzip karakterlerin yer aldığı absürt komedi tarzında olan İllimonata adlı oyunun galasına Ünlü Oyuncu Levent İnanır'da katıldı.  Duayen oyuncu oyun bitiminde oyuncuları tek tek tebrik ederek oyun hakkındaki beğenisini ifade eti. İllimonata'nın galasına rağbet büyüktü salon tümüyle dolarken bazı seyirciler ayakta kaldı.  Hemen her sahne izleyiciden alkış alırken oyun tam bir kahkaha tufanına dönüştü. İzleyicinin bu coşkusu oyuncuları da mutlu etti.  Oyuncular izleyicinin göstermiş olduğu ilgiyle çok mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını belirttiler. Oyun sonrası izleyicilerle yapılan röportajda izleyenler genel olarak  hemen her sahnenin güldürdüğünü ve güldürürken de düşündürdüğünü belirterek espriler özenle seçildiğine ve birçok da mesajlar aldıklarına vurgu yaptılar.  İzleyiciler genel olarak zamanın nasıl geçtiğini anlayamadıklarını  ve çok eğlendiklerini dile getirdiler.

Oyunun konusu ; şöhret olmak isteyen özenti ve acemi bir rapçi adayının bu yolda karşılaştığı güçlükler ve  vermek zorunda kaldığı tavizlerin absürd mizah kullanılarak anlatıldığı oyun, özlenen sıcak mahalle kültüründen de izler barındırıyor.

İllimonata önümüzdeki günlerde de çeşitli Kültür Merkezlerinde gösterime girmeye devam edecek. 21 Martta Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi de kesinleşen tarihler arasında. Oyunun Senaristliği ve oyun içindeki birçok muzip karakterler Hasan Ali Alp'e ait. Genel Sanat Yönetmenliğini ve Şeytan karakterini canlandırmayı Gülçin Fırtına üstleniyor. Dekor Tasarımı ve kendine özgü geliştirdiği farklı pandomim danslarıyla diğer bir oyuncu Mustafa Aydın.  Oyunun müziklerini de söz ve müziği kendisine ait olan ve farklı tarzda rap şarkılarıyla eşlik eden Neda oynarken Başrolünü Şahin Öztürk ve Radyo 7'nin sevilen programcısı Mehmet Zeyd Yıldız’ın üstlendiği oyunda , abla , doktor ve sunucu karakterlerini  Müzeyyen Kutluktemur canlandırıyor. Oyunun teknik yönetmenliğini Faruk Ceylan yapıyor.

Müzeyyen Kutluktemur Bu kez Oyuncu

İzleyenlerin sunucu olarak görmeye alıştığı başarılı ve güzel sunucu Müzeyyen Kutluktemur İllimonata oyunu ile bu kez izleyenlerin karşısına oyuncu olarak çıktı. Oyunda bir bölümde de sunucuyu canlandıran Müzeyyen Kutluktemur oyundaki performansı ile izleyiciden tam not aldı.

Sanat Dünyası 

Sokak Hayvanları Yararına Önemli Sergi! 

Burdur’da faaliyet gösteren Burdur Sanat Merkezi Resim bölümündeki 5-10 yaş aralığında ki 50 öğrenci öğretmenleri Şerife Şimşek’in öncülüğünde Mayıs ayında düzenlenecek olan resim sergisi ile bir ilki gerçekleştirecekler. Sergide 100 civarında yağlıboya tablosu  satışa çıkarılacak, elde edilen gelirin tamamı, Sokak hayvanları için kuru mama için harcanacak, Sanat Merkezinin Kurucusu Sanat Direktörü Cemal Candar : “Küçük çocuklarımızın hayvan sevgisi bilincini kazanması bu bilinci kazanırken kendi el emeklerinin sokak hayvanlarına yiyecek olarak  dönmesi onları şimdiden çok heyecanlandırıyor, Sanatçılar genel olarak duygusal olur, çünkü duygularını sanata yansıtırlar, ve şiddetten uzak sevecen bireyler olurlar , bu yüzden Mayıs ayını iple çekiyoruz, bütün hazırlıklarımız tamamlanmış durumdadır, bu özel günümüze herkes davetlidir.” Şeklinde konuştu. Mayıs ayında gerçekleştirilecek etkinlikle sanat yine önemli bir sosyal sorumluluğu da duyurmuş olacak.

Müzik Dünyası 

NAİRA ‘AÇABİLSEM KALBİNİ’ İLE HER YERDE…

2019’un ilk gününde yayına giren ‘Açabilsem Kalbini’ isimli single çalışması ile Naira; güzelliği ve şarkısıyla gündeme bomba gibi düştü.. 01 Ocak 2019 tarihinde yayına giren video klip ile güzel şarkıcı dikkatleri üzerine toplamayı başardı.  Naira, 11 Eylül 2018 tarihi itibari ile müzik dünyasına ‘Risk’ isimli single çalışması ile giriş yapmıştı. Gürcistan doğumlu; aslen Azerbaycan’lı ve Uluslararası ilişkiler mezunu. Küçük yaşlarda sanat müziği dersleri alan Naira, 2 sene profesyonel dans eğitimleri aldı.  Hep müzikle yaşayan biri olduğunu söyleyen Naira’nın hayatında müzik olmazsa olmazı. 11 Eylül 2018’de klibi yayınlanan Naira’nın “Risk” isimli tekli çalışmasının arkasından yeni çalışmalara başladı.  Hemen ardından 01 Ocak 2019 da ‘Açabilsem Kalbini’ isimli ikinci single ile yola çıktı. Single çalışmasını kliplendiren Naira; 2019’un ilk gününe düşen bomba oldu. Naira’nın, Melodi Müzik etiketiyle yayınlanan “Açabilsem Kalbini” isimli single çalışması, video klibiyle Netd Müzik ve tüm dijital platformda yayında. Ayrıca radyolarda da yerini almaya hazırlanan güzel sanatçıya ilgi artıyor. Sözleri Ayşe Birgül Yılmaz imzası taşıyan şarkının müziği Perviz Mahmudov tarafından yapıldı.  Şarkının Düzenlemesi Reşad Bağırov üstlenirken, şarkının video klibinde yönetmen koltuğunda Onur Aldoğan oturdu.

Medya Dünyası

24 Televizyonu’nun Başarılı Haber Muhabiri:  Yavuz Oymak 

Yavuz Oymak , 28 Temmuz’da  İstanbul doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun oldu. Gazetecilik mesleğine 2003 yılında Show Tv Haber Özel isimli dönemin sarsıcı gündemini belirleyen gizli kamera formatlı haber programıyla başladı... Daha sonra sırasıyla Fox Tv, Tv8, Flash Tv, Trt1 haber merkezlerinde haber muhabiri olarak görev yaptı... Halen 24 Televizyonu Haber Merkezinde muhabirlik yapmaktadır. 2013 yılında tv8'de yaptığı SAĞLIK SKANDALI isimli haberiyle, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri kategorisinde YILIN EN İYİ TELEVİZYON HABERİ ödülünü alarak, YILIN GAZETECİSİ seçildi... Bunun dışında çeşitli sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda ödüle layık görüldü... Türkiye'nin gündemine oturan çok sayıda önemli olayı, sahada olay yerinde takip etti. ( Büyük Van Depremi... Ergenekon Balyoz Davası Süreci... Fenerbahçe şike davası... Amerikalı Papaz Brunson Davası... 17/25 Aralık süreci... MİT krizi... Adnan Oktar Davası... Cemal Kaşıkçı Cinayeti... Gezi Olayları... 15 Temmuz Hain darbe girişimi... Ortalığın savaş alanına döndüğü 1 mayıslar.... Sarai Sierra Cinayeti... Büyük yangınlar sel felaketleri vs... Bunlardan birkaçı...)  Başından yüzlerce ilginç ve acı olaylar geçti... Çağlayan Adliyesinde Aziz Yıldırım davasını takip ederken, adliye meydanı karışmış ve başına cam parçası isabet etmişti. Yarım santim ile kör olmaktan kurtulmuştu. Haberin muhabirlik kısmında kalarak tabiri caizse habere dokunmayı sürdüren Yavuz Oymak eğitimini de aldığı bu mesleğe dair yeteneği , birçok olayda edindiği birikimi , haber tecrübesi , kendine özgü haberciliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve haberci samimiyeti ile dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle dünyada ve Türkiye’de de örneklerinde olduğu gibi Muhabirlikten sonrada Haberin farklı noktalarında göreceğimiz çok önemli bir isimdir.