Müzik Dünyası 

 

Bahar Gelir’den Karantina Klibi

Fantezi müziğin sevilen sesi Bahar Gelir, “Zekai Tunca - 50. Yıl Ustaya Saygı” albümü için yorumladığı “Alın Yazımsın” şarkısına karantina günlerinde klip çekti. Kendi evinde kamera karşısına geçen sanatçı, klibinde yer verdiği sahnelerle tüm Türkiye’ye “evde kal” çağrısı yapıyor.  Türk sanat müziğinin efsane ismi Zekai Tunca’nın meslekteki 50’nci yılı için hazırlanan saygı albümü, müzik dünyasının usta seslerini bir araya getirdi. Ahmet Özhan’dan Fatih Erkoç’a, Işın Karaca’dan Ferhat Göçer’e çok sayıda ünlü ismi buluşturan albümde, fantezi müziğin başarılı yorumcusu Bahar Gelir de “Alın Yazımsın” adlı şarkıyı seslendirdi. 

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE

Sözleri İlkan San’a, bestesi Zekai Tunca’ya ait “Alın Yazımsın”, Bahar Gelir’in yorumuyla albümün en sevilen şarkıları arasına girdi. Bahar Gelir, karantina günlerinde olmamıza rağmen sevenlerinden gelen yoğun istek üzerine şarkıya klip çekti.

KENDİ EVİNDE ÇEKTİ

Bahar Gelir, yönetmenliğini Ahmet Karaağaç’ın üstlendiği klip için kendi evinde kamera karşısına geçti. Klibin bir bölümü de sanatçının evinin bulunduğu sokakta çekildi. 

HAYAT EVE SIĞAR!

Bahar Gelir çalışmada ölümcül koronavirüs salgınına karşı önemli mesajlar verdi. Bir sahnede el dezenfektanı kullanan, eldiven ve maske takan Bahar Gelir, hazırladığı pankartlarla da “Evde kal Türkiye”, “Hayat eve sığar” çağrısında bulundu.

********************************************************************************************************************************

Pelin Orhuner’den Hala Orada Mısın ? 

Ekranların sevilen dizisi Yunus Emre’deki Bacım Sultan ve Şevkat Yerimdar dizisinde canlandırdığı Tezene karakteri ile tanınan ve sevilen oyuncu PELİN ORHUNER  "HALA ORADA MISIN?" adını verdiği ilk single çalışması müzik severler ile buluşuyor... PELİN ORHUNER'in "HALA ORADA MISIN?" adlı şarkısının sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi GENCO ARI'ya ait. Yapımcılığını MUSTAFA KEKEVA ve KEMAL KEKEVA'nın yaptığı ve YAŞAR KEKEVA PLAK etiketi ile müzik sektöründe yerini alan, PELİN ORHUNER'in "HALA ORADA MISIN?" nın klip yönetmenliğini KEMAL KEKEVA yaptı...

****************************************************************

Özlem Altınel’den Sen Diyor 

Sivas'ta doğan ve Halk ozanı Aşık Cemali'nin kızı olan Özlem Altınel müzik dünyasına çok küçük yaşlarda atıldı. Bugüne kadar 3  single (U Dönüşü-Bittik Oğlum ve Sen diyor) ile sevenlerinin karşısına çıkan sanatçı müzik hakkında düşüncelerini ''Müzik doğruca ruha seslenir ruh da kendisini ancak müzik yardımıyla en iyi şekilde anlatabilir. ''bu cümlesiyle anlatıyor.

İlk single çalışması U dönüşü şarkısını Kınay Production etiketi ile 2018 yılında piyasaya sunan Özlem Altınel dikkatleri üzerine çekerek ciddi bir çıkış yakalamıştır. Bu single çalışmasından sonra birçok yerden sahne teklifleri alan sanatçı bu teklifler neticesinde sahne çalışmaları yapmaya başladı.

Sahne çalışmaları çok beğenilen sanatçı daha sonra müzik otoriterinden aldığı baskı ve dinleyicilerin ısrarı ile ikinci çalışması Bittik Oğlum şarkısını Seyhan Müzik etiketi ile 2019 yılında piyasaya sundu. Söz ve müziği sanatçının kendisine aranjesi ise yılların usta ismi Yılmaz Şenyaylar'a ait olan Bittik oğlum çalışması müzik otoritelerinden tam not alarak dinleyiciler tarafından da ciddi beğenilip sosyal mecralarda en çok dinlenilen şarkılardan biri oldu.

Bittik oğlum çalışmasından sonra sahne yoğunluğu çok ciddi derecede artan Özlem Altınel sahnelerin ve mekanların aranan ismi oldu. Türkiye ve yurt dışında birçok radyo ve tv programına katılan Özlem Altınel radyo playlistlerinde yoğun bir şekilde yer almaya başladı.

01 Nisan 2020 Çarşamba günü ise ''Sen diyor'' isimli single çalışmasını Seyhan Müzik etiketi ile tüm dijital platformlarda dinleyicilerin beğenisine sundu. Yine söz ve müziği kendisine aranjesi ise usta aranjör Yılmaz Şenyaylar'a ait olan şarkıya usta yönetmen Ümit Cesur yönetmenliğinde klip ile taçlandıran sanatçı çekmiş olduğu güzel kliple dikkatleri üzerine çekmeye başladı e sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Bundan sonra da sürekli müziğin içinde var olacağını söyleyen sanatçı yapmış olduğu söz ve müzikler ve besteler ile dikkat çekmeye devam etmektedir.

****************************************************************

Kim Kimdir ?  

Süheyla Demir 

Süheyla Demir 1986 yılında Bulgaristan'ın Varna kentinde doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Galatasaray Üniversitesi'nde AB sertifika programına katıldı. Yüksek lisans eğitimini Moskova'daki Rusya Dostluk ve Barış Üniversitesi'nde (RUDN) uluslar ararası ilişkiler alanında tamamladı. Bitirme tezini "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yeni Avrasyacılık Politikası" üzerine yazdı.   Sputnik Türkiye'de (RS FM) program editörlüğü ve "Radyo Sohbetleri" isimli kültür-sanat programının sunuculuğunu üstlendi. Habertürk'te dış haber editörü olarak görev alıp Dünyadan Manşetler'in sunuculuğunu yaptı. Diyalog Anlatım ve İletişimde spikerlik ve diksiyon dersi aldı. Rusça ve İngilizce biliyor. Haber Global'de dış haber müdürü olarak çalışıyor. Hafta içi her gün yayınlanan Dış Hatlar programını sunuyor. Süheyla Demir Dış Politika yayıncılığındaki tecrübesi , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu ile dikkat çekmektedir. Süheyla Demir tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

****************************************************************

Emel Karacabay 

Emel Karacabay 26 Temmuz 1988 Yozgat'ta doğdu. İlköğreniminin ardından Liseyi Yenifakılı ÇOK PROGRAMLI LİSESİ’nde Tamamladı.  Ardından Cumhuriyet Üniversitesi Fizik Bölümünü tercih ederek buradan başarıyla mezun oldu. Halk Eğitim Merkezinde Diksiyon eğitimi aldı. Emel Karacabay Medya dünyasına dair çalışmalara üniversite yıllarında başladı. Bu alandaki ilgisinin etkisiyle o yıllarda radyolarda program hazırlayıp sundu.  Ardından ilk olarak 4 Eylül Tv'de sunuculuğa başladı. İyilik Sağlık adında bir sağlık programı hazırlayıp sundu. Daha sonra kanalda haber sunmaya başladı. Muhabirlik yaptı. Son olarak Emel Karacabay Vizyon58 Tv'de çalışmaya başladı. Halen Kanalın Ana Haber bültenini de sunmaktadır. Emel Karacabay 2019 yılında spikerler Platformu tarafından düzenlenen Altın Kayısı Ödülleri Töreninde En iyi Kadın haber spikeri ödülü kazandı.  Emel Karacabay bu mesleğe dair yeteneği , çalışkanlığı , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Emel Karacabay tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

****************************************************************

Betül Uzun 

Betül Uzun 28 Eylül 1987’de İstanbul’da doğdu. Dumlupınar Üniversitesi İktisat ve Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim mezunudur. Çeşitli kurumlarla görev aldıktan sonra kariyerine Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Uzmanlığı ile birlikte NLP Uzmanı ve Profesyonel Yaşam Koçu olarak devam etmektedir. Diksiyon, beden dili, nefes, danışmanlık, tiyatro gibi eğitimler almıştır. Canlı yayın, gezi programı sunuculukları yapmıştır. Kendisini en çok yazarken iyi hissettiğini söylemektedir. Bu bağlamda birçok yazı yazmıştır. Dergi editörlüğü yapmıştır. Birçok dergi ve gazete de makale yazarlığı, köşe yazarlığı yapmıştır. Yazdığı şiirleri, yazıları, senaryosu vardır. İlk senaryosunu orta okulda arkadaşlarıyla birlikte yazmıştır. Kendi web sitesinden, instagram hesabı üzerinden ve farklı kanallardan da yazılarını yayınlamaktadır. Henüz yayınlamadığı, halihazırda olan ve proje aşamasında olan çok yazısı bulunmaktadır. Yazmaya aşık olduğunu bununla ilgili çalışmaları olduğunu iletmektedir.

****************************************************************

Zeynep Samur 

Zeynep Samur 10 Eylül 1984’te Kırıkkale’de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan İletişime yöneldi ve  İstanbul Aydın üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tercih etti.  Fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü ile Gazetecilik fakülte mezunudur. Bu eğitimin yanı sıra Ankara Başkent iletişim Akademisi’nde Spikerlik Sunuculuk Diksiyon ve İstanbul Craft oyunculuk atölyesinde oyunculuk eğitimi aldı. Başkent İletişimden sonra ilk olarak Hürriyet Ankara  Ekinde gazeteci olarak staj yaptı. Sonrasında gazetecilik okudu. Ve medya sektörüne giriş yaptı. Türkiyem TV de yine stajyer olarak başladı ve haber kahvaltısı program sunucusu olarak devam etti. Programı çok ses getirdi ve medya sektöründe tanınır hale geldi.  Zeynep Samur Şu anda Halk Radyo’da Zeynep Samur ile Öğle Arası programını hazırlayıp sunmaktadır. Zeynep Samur eğitimini de aldığı bu alandaki başarısı , çok yönlü birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Tüm bu nitelikleriyle Zeynep Samur gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.