Özellikle son dönemde Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde önemli dış hamleler yapılmasını sağlayan Mit Başkanı Sn. Hakan Fidan, bu bağlamda bölgede İsrail’in etkinliğini kırma noktasında da önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaların başında da Suriye hususu gelmektedir. 

Yıllardır İsrail’in bölgede Büyük İsrail Projesi (BİP) için yapmadığı hamle, yapmadığı operasyon kalmadı. Ama bu operasyonların çoğunda Türk Devleti’nin engeline takıldı. Hem Suriye bölgesine Ordumuz tarafından yapılan başarılı operasyonlar, hem de bölgede MİT’in başarılı operasyonlarından dolayı iyiden iyiye rahatsız olan İsrail, bölgede Esad rejiminin yıkılmasını bir nevi engelleyen iki önemli isme kafayı takmıştı. Bunlardan biri geçtiğimiz günlerde suikast ile öldürülen İran’ın en önemli adamlarından olan General Kasım Süleymani, diğeri de MİT Başkanımız Hakan Fidan! Bunun içindir ki son dönemde MİT Başkanını hedef alan açıklamalar olmuştur. Basına yansımadan önce de Mossad’ın elit suikast timi Kidon’un da hedefindeydi Hakan Fidan… Ancak son yapılan açıklama ve gazeteye yansımasının şifrelerini iyi okumak lazımdır…

Siyonist İsrail'de yayın yapan Makor Rishon gazetesi, MİT Başkanı Hakan Fidan'a öldürülen İranlı komutan Kasım Süleymani üzerinden tehdit içerikli bir makale yayımladı. Bunun anlamı ise; artık Hakan Fidan gizliden gizliye değil direk olarak tehdit haline gelmiştir. Hakan Fidan’ı direk tehdit haline gelmesinin nedeni ise Rusya’da yaptığı bazı görüşmelerdir. Hakan Fidan, Rusya’da Suriye’nin üst düzey El- Muhaberat İstihbaratçıları ile görüşüp dolaylı da olsa merkezi hükümetle irtibat kurulmasından dolayı İsrail tarafından iyiden iyiye hedef haline gelmiştir. 

Bölgede İsrail’in planlarının daha çabuk hayata geçmesi için Suriye’de rejimin yıkılması ve Irak’da olduğu gibi bölünmelerin gerçekleştirilmesi başlıca hedeflenen politikaydı. Ama son dönemde Rusya, İran ve Türkiye’nin birlikte yapmış olduğu Uluslar arası toplantılar ve hamleler neticesinde bu hususta İsrail’in ve hatta ABD’nin işine gelmeyen hadiseler vuku bulmuştu. Tüm bu olaylardan sonra İsrail, geçtiğimiz günlerde imzalanan Yüzyılın Anlaşması’ndan hemen önce ABD’ye hediye niteliğinde bir İstihbarat ile Kasım Süleymani’nin yerini bildirmişti. Nitekim bir nevi Kudüs olayında bu şükranlarını belirtmek olarak algılandı ABD’de… Tüm bu hadiselerden sonra Büyük İsrail Projesi’nin önünde engel olarak gördükleri bir adam daha vardı ve bu da Sn. Hakan Fidan’dı… Artık hedef haline koyulan Hakan Fidan’ın çok daha dikkatli olması lazımdır. Özellikle İstihbaratımız Türkiye içinde de var olan İsrail’in seçkin elit suikast timi Kidon’a çok dikkat etmelidir. 

Bölgede her ne olursa olsun Siyonist projeleri bir hançer gibi yırtan Türk Devleti’nin operasyonlarına daha da çok şahit olacağız. Milli hassasiyet noktasında da bu gibi konularda kendi öz evlatlarımıza her daim sahip çıkmamız lazımdır. Vitrin önündekiler dahil olmak üzere, özellikle de bu Devletin bölgedeki isimsiz kahramanlarına selam olsun.

Ve son söz: “Türk Devleti bölgede her daim Siyonizmin planlarına karşı mücadele etmeye devam edecektir”