3 Nisan – 10 Nisan haftası

ZOR BİR HAFTAYA GİRİYORUZ!

Haftaya Aslan burcunda başlayacağımızdan; kalp hastaları bu haftaya azami önem göstersinler, stresten uzak, aile ve çocuklarla veya hobilerimize yönelik günler olarak bu hafta sonunu geçirmenizi tavsiye ederim.

5-6 Nisan 2020 Pazar ve Pazartesi günü yine hijyen konularının önem kazanacağı ve yaşadığımız yerde hijyen konularını ön plana çıkarak yaşayacağımız günler olarak geçirmeliyiz.

7-8 Nisan 2020 Salı ve Çarşamba  Ay Terazi günleri ilişkilerimiz, paramız ve ekonomik durumumuzla ilgili enerji harcayacağımız günler olacaktır.

9-10 Nisan 2020 Perşembe ve Cuma Ay Akrep burcunda ilerlerken, sert bir sürece giriyoruz. Hafta sonuna doğru biraz daha rahatlayarak bu süreci atlatayacağız.

Yeni haftaya 13. Nisan itibari ile; sorumluluklarımız, disiplinli ve kurallara uyarak başlayacağımız bir hafta olarak başlıyoruz.

5 Nisan 2020 - JÜPİTER- PLÜTO ile kavuşacak 24*53”/Oğlak

Transit süresi + - 5-10 gün

Her iki gezegen de uzun yörüngeli gezegendir. Jüpiter toplumu ilgilendiren olayları anlatırken, Plüto ise Güneş sisteminde sahip olduğu en uzun yörüngesi ile uzn bir zaman dilimine yayılan bir etkiden söz edebiliriz.

JÜPİTER: her şeyi büyüten abartan ve yayayn bir enerji. Bir taraftan bolluk bereket derken aslında neyi büyüttü ve yaydığı çok önemlidir.

PLÜTO: Yakıp, yıkan , hizmet vermeyen sistem ve çürümüş ne varsa onu yok edip, yeniden yapılandıran ve kalıcı olarak değiştirip dönüştüren bir enerji.

Bu iki enerji kavuştuğunda, Plüto’nun tüm bu etkilerinin daha geniş bir alanda ve daha “abartılı” bir biçimde gerçekleşeceğini öngörebiliyoruz.

Yani sadece ülkemizde değil, tüm Dünya’da bu hafta ölüm oranları da artabilir.

Bundan başka sistem olarak hayatın içinde yer alan, her ne ise; ve  bir işlevi olmayan bazı işlerin, görevlerin sistemlerin de değiştiğini göreceğimiz bir süreçten bahsedebiliyoruz.

CORONA VIRUS ne zaman bitecek?

Tabii herkes kendi uzmanlık alanından incelediği gibi, ben de astrolojik olarak gökyüzü göstergelerini inceleyerek bir öngörüde bulunmak durumundayım.

Buna göre de astrolojik açıdan bazı konulara dikkat çekmek istiyorum.

"Yazın bu salgının bitecek olduğu konusu" maalesef gökyüzünün göstergelerinin incelenmesi sonucu, biter gibi olup,  ancak bitmeyeceğini söyleyebilirim.

21 HAZİRAN 2020 Çok önemli bir gün !

21 Haziran 2020; hem en uzun gün olup, Güneş ışınlarının dik olarak yeryüzüne geleceği gün (Yengeç dönencesi), hem de Güneş tutulmasının olacağı gün.

Son derece etkili Güneş’in ultra violet ışınlarının adeta kuzey yarım küreye şifasını sunacağı bir gün olacağından, çok önemli bir gün olacak  ve bu etki yılın en uzun günü olduğundan, “maksimum faydayı” göreceğimiz gün olacak. 

Ayrıca tutulmadan dolayı, bu Güneş tutulması kadersel bir gün olduğundan  önemli bir süreç başlayacak hayatımızda.

0*21” derece Yengeç burcunda bir Güneş tutulması yaşayacağız.

Bu tutulma Türkiye’nin yükseleninde gerçekleşecek. Dolayısı ile “ülkemizin imajı” için de önemli bir tutulma olacağı gibi, diğer bir Yengeç ülkesi olan Amerika için’de kadersel derecede önemli bir tutulma olacak.

Tutulma ile ilgili detaylı yazımı daha sonra paylaşacağım.

Ancak, şimdiden çok önemli olan, “kendini güvende hissetme” ile ilgili bir konusu olduğunu söyleyebilirim…

ÖNEMLİ KADERSEL BİTİŞLER ve SONLANMALAR söz konusu olabilir…

En iyimser şekilde baktığımda; 21 Haziran’da o gün öyle bir algı oluşabilir ki; "artik biz bu salgını atlattık" algısı yerleşebilir.


Yeni bir başlangıç yaptığımızı düşünebiliriz.

Kısaca yazın o gün' den sonra, salgının bittiğini düşünebiliriz.

 
Ancak bu nedenle salgının bittiğini düşünüp, eskisi gibi tedbirsiz, hijyen konulara dikkat etmeden yaşamaya başlarsak; 9 Eylül ile 25 Kasım 2020 tarihleri arasında, "salgın hastalığı temsil eden MARS'in" RETRO oluşuyla; sonbaharda, daha problematik ve daha agresif yeni bir ATEŞLİ HASTALIK salgını ile karşı karşıya kalma ihtimalimiz çok yüksek...

MARS: Şuan yaşadığımız bu salgın olayını gökyüzünde MARS temsil ediyor.

Bu nedenle olaya ilk öncelik olarak salgın hastalık ve hatta Mars’tan dolayı yine bir “ateşli hastalık” olarak ön görebiliyorum.

Ayrıca MARS “kan” ile ilgilidir. Dolayısı ile hemoglobini ilgilendiren durumlar da söz konusu olabilir.

Demir ile ilgisi olabilir.

İltihapla ilgisi vardır.

Bundan başka MARS’ın temsil ettiği diğer konular:  savaştır, cesurca girişilen ama sonu çok ta iyi düşünülmeden başlatılan işlerdir. Liderleri anlatır.

Mücadeledir. Rekabettir. Hırstır. Tutkudur, Şüphe gibi bir çok anlamı da birlikte taşır.

Bu nedenle, 21 Haziran’dan sonra,  her ne kadar dikkati elden bırakır, bulaşma riskini göz ardı ederek yaşamaya başlarsak; o kadar kendimizi riske atmış olabiliriz.


Sonbaharda gelebilecek, olan bu ikinci salgına karşı, "korunmasız" yakalanabiliriz.

Bu nedenle, lütfen şuan içinde bulunduğumuz "tedbirli davranma" alışkanlığını ve hijyenik önemi en az birkaç yıl kadar aynı özen ile devam ettirmenizi tavsiye ediyorum.
Yani bu süreçte edinilen, hijyenik yaşama alışkanlığını bir yaşam biçimi haline getirmek (tabii ki obsesif olmadan), hayat kurtarır.


Tedbiri elden bırakmayın !!!

Sağlıkla

Astrolog Özlem Çetinkaya YILMAZ

Danışmanlık için WhatsApp 0531 2585128

www.youtube.com/c/ozlemcetinkayayilmaz