Alanya’daki maçı bütün sahayı gözlemleyerek seyretmeye çalıştım. İlk yarıda Alanyaspor son zamanların en iyi futbolunu oynadı. Hayran kaldım, kıpırdatmadı rakibi Sivasspor’u. Her şey yerli yerindeydi. Risk faktörünü becerileriyle kapattılar. Sivasspor ikinci yarıda Alanyaspor’un topu ayağında tutamaması sonucu yüklendiyse de bir türlü başarılı olamadı. Çok çabuk kabullendiler yenilgiyi.

Başakşehir Trabzon deplasmanında sakin oyununu beceri ile birleştirip önemli bir deplasman galibiyeti aldı. Düzenli oynamaya devam ediyorlar. Trabzon’un hırsı bazen kendilerine dönüyor. Daha sabırlı oynamalılar. O ince noktayı geçerseler ki Sosa bunu başarabilen tek futbolcu. Üstlerde kalmaya devam edeceklerdir.

Galatasaray Ankaragücü’nü ilk dakikalarda attığı golle sürklese etti. Ankaragücü direnemedi. Düzenden kopmaya başladılar işleri çok zor olacaktır. 

Malatyaspor Göztepe maçı orta sahaların mücadelesiydi. Kim kaybederse yazık olacağı maçı Göztepe kaybetti. Üzülmelerine gerek yok. Oyun anlamında sıkıntıları yok. 

Akhisar’da Beşiktaş iyi oynayarak üç puanı kolay aldı. Akhisar’ın maça konsantrasyon eksikliği esamiye listesinden başlayınca maç başlamadan bitti. 

Bursa’daki maçta Fenerbahçe aldığı bir puana razı oldu. Bursaspor çok düzenli bir takım. Her ikili mücadeleyi kaybeden Fenerbahçe maçı kazanacak noktaya getirdiyse de bu sefer de şansı yaver gitmedi. Bence Bursaspor deplasmanında aldığı bir puan iyi bir puan Fenerbahçe için.

Erzurum bir çıkış maçı olarak gördüğü Konyaspor maçında kötü bir mağlubiyet aldı. En azından maçı kaybetmeyebilirlerdi, o oyunları vardı sahada. Konya düzene girmeye başladı. Geleceğin takımını hazırlıyor Aykut hoca.

Rizespor Kasımpaşa maçını kazanarak alt taraftaki mücadeleyi üst tarafa taşıdı. Çok fazla puan farkları yok kimsenin de garantisi yok. Kasımpaşa düzenli oynasa da  maçı kazanacak o özveriyi gösteremedi.

Antalyaspor Kayserispor ile orta sahada git-gel maçı oynadı.  Maç böyle bitmeliydi böyle de bitti.