Alanya’daki maçı çıplak gözle seyrettim. İlk yarıda Alanyaspor’un temkinli oyunu Başakşehir’in geri dönen ataklarıyla başladı. Başakşehir takımı bir kere ligteki bütün takımlardan daha iyi diziliyor sahaya. Sakin ve sonuca dayalı futbol oynuyorlar. İlk yarının sonlarına doğru buldukları gol ilk bölümü önde kapatırdıysa da ikinci yarı her şey değişti. Sergen Hocanın Wellinton orta sahada göbekte oynatması her ne kadar riskli olsa da seyircisiyle beraber Başakşehir’i geri itti. Duran toptan buldukları gol Fernandes kokuyordu. Bence maçın hakkında beraberlikti.

Kasımpaşa Beşiktaş maçında Beşiktaş çok düşük seviyedeki mücadelesini Kasımpaşa akıllıca değerlendirdi. Beşiktaş her geldiğinde bir kontra atak gördü kalesinde. Daha farklıda olabilirdi. Son zamanlardaki en kötü Beşiktaş’tı.

Trabzon her türlü rüzgarı arkasına alarak devam ediyor. Bence Abdülkadir ve Yusuf’un top tekniklerini daha rahat kullanmaları ve Sosa’nın tamamlayıcı özellikleri rakip sahaya çabuk gitmelerini sağlıyor. Rize fena oynamasa da bir türlü bitirici forvetini bulamadı. Yoksa sahaya yayılış açısından bir sorunları yok.

Galatasaray Sivas maçı güzel bir maçtı. Git gelleri olan iki takımında savunmada çok hata yaptıkları maçta Belhanda’nın oyuna müdahale etmesiyle ve daha fazla mesuliyet almasıyla oyunu kendi lehine çevirdi Galatasaray. Sivas Emre ve Robinho’nun teknik kapasiteleriyle önde çok tehdit ediyor rakiplerini. Ligde başarı olacaklardır. Robinho’nun Başakşehir’e gideceği söyleniyor ama Sivas Robinho’yu aramayacaktır.

Bursaspor iyi oyununu puanlarına yansıtamadı bugüne kadar. Malatyaspor düzenli oyununa devam ediyor. İlerde ne olacağını göreceğiz. 

Ankaragücü takım olarak iyi ruhen bitik durumda. Gerçi bu maçta hakkettikleri sonuçta bu değildi.

Göztepe hocasına kavuştu. Bu maçta tipik deplasman takımı olma dersleri verdiler. İyi kapanıp hızlı çıktılar.

Erzurum Kayseri maçı ilginç bir maçtı. İki takımda kazanabilirdi. Kayseri daha düzenli oynamaya başladı. Kaliteli futbolcuları var. Erzurum direnmeye devam ediyor.

Fenerbahçe yine aynı oyununu Antalya’da da oynadı. Bir fark biraz daha önde oynadı. Ne yazık ki düz oyunculardan kurulu. İkinci yarı neler olur göreceğiz. Antalya cezalı oyuncularından yoksun altın değerinde bir puan kazandı. Zaten hocaları da her şeyi bunun üzerine kurmuş. Biraz kurcalasalardı galip bile gelebilirlerdi.

Akhisar ve Konya birbirine fazla pozisyon verdiler ama gol olmadı. Bence ikisi de kaybetti. Sonlara doğru bunu daha iyi anlayacaklar. 

                                                                                                                     Sevdiklerinizle Kalın…