Alanyaspor Akhisar maçını sahada kuzey kale arkası tribününden seyrettim.Sıcak bir havada keyifli bir maç oldu.Önem açısından iki takım içinde zor maçtı.Akhisar’ın az da olsa puantaj avantajı olsa da Alanyaspor için çok önemli bir virajdı.

Alanyaspor, takım içerisindeki dengeyi kurmuş, daha düzenli başladı maça.Akhisar’ın muğdatla defansın arkasını sarkmasına hemen hemen hiç izin vermedi.Sıkışan Akhisar pas düzeyini de vasatta tutunca Alanyaspor hakkettiği bir galibiyeti rahat bir şekilde aldı.İkinci yarıda geri gelmek isteyen Akhisar’a hiç fırsat vermedi.Bir ekleme yapmak gerekirse Fernandes’i seyretmek futbol seyiri açısından gerçekten mükemmel.

Başakşehir iki haftadır hiç oynamadan kazanıyor.Son haftalara girerken aldığı bu galibiyetler Galatasaray’ın puan kaybetmesiyle çok önemli bir hal aldı.Haftaya kendileri için çok önemli bir maça çıkacaklar.Malatya kötü oynayan Başakşehir’i cezalandıramadı.Vasat bir oyun oynadılar.Tempoyu yükseltebilseler maçı bile kazanabilirlerdi.

Beşiktaş zor geçmesi beklenen maçı kolay bir şekilde kazandı.Son yedi haftada kadro genişliği itibariyle benim şampiyonluk favorimdir.Göztepe bir türlü düzenini yakalamayadı.Onlar için zor bir maç oldu.

Fenerbahçe oynamadan kazandığı maçlara birini daha ekledi.Sahada düzenli kalarak sonucu lehine çevirmeye çalışıyorlar.Fakat taraftarın beklentisi bu olmayınca galibiyette bile memnun edemiyorlar.Osmanlı Fenerbahçe’yi böyle yakalamışken daha üretken olmalıydı.

Galatasaray Ankara’da önemli bir avantajı yitirse de kredisinden harcadı.Küme düşmekle boğuşan Gençlerbirliği’nin Galatasaray’ın deplasman fobisini kullanarak son dakikada kazanması son derece hayatiydi.

Trabzon Kayseri’yi bol golle yenerek rahat bir nefes aldı.Kayseri’nin bu oyunlarla nasıl maç kazanacağını merak ediyorum.

Karabük’te Antalyaspor bütün sezonun en önemli maçına çıktı bana göre.Son dakikalarda ligin sonunda kendisine yarayacak üç puanı aldı.Karabük ise gelecek senenin yapılanması için önemli bir zaman ve iyi bir kadrosu var.

Bursaspor inanılmaz bir şekilde kendisini zorluyor.Önemli bir kadroları ver ellerinde.Bir türlü düzeni sağlayamadılar.Kasımpaşa oynaması gerektiği gibi oynadı.Maçı kazanırken şansları da yardım etti.

Konya’da hedefleri farklı olan iki takımdan Konya Sivasspor’u 5 golle uğurladı.Konyaspor’un çok istekli başladığı maçta Sivasspor rakibine hiç direnemedi.Konya için çok önemli bir üç puandı.Sivas Kayseri’nin yenildiği bir haftada bu kadar sorumsuz olmamalıydı.

Sevdiklerinizle Kalın…