5 Haziran -12 Haziran haftası

Bu haftanın en önemli olayı; bu yılın ikinci Ay Tutulması olan gökyüzü olayıdır.

Dolayısı ile bu konuya geniş yer ayırmayı düşünüyorum.

 

Sene başında 10 Ocak’ta Yengeç burcunda bir, “kendimizi güvende hissetme/hissetmeme ve annelik “ konularıyla ilgili yılın ilk  Ay tutulmasını 20 derece YENGEÇ burcuunda yaşadık.

Şimdi ise; 5 Haziran 20202’de Türkiye saati ile 22:11’de Yay burcunun 15ci derecesinde, yılın ikinci AY TUTULMASInı Prenubral Ay tutulması olarak (yarı gölgeli)  olarak yaşayacağız.

Bilindiği gibi AYTUTULMALARI birer Dolunay olup, bazı olayların neticelenmesi, beklenen cevapların alınmasını, bilinmeyenlen durumların açığa çıkmalarını  ve sonlanmalarını gösterirler.

Dolayısı ile bu yılın ikinci Ay tutulması olan 5 Haziran 2020 Ay tutulmasında; Yay burcunu temsil eden konuların ön plana çıktığı; “hukuksal konular, hukuk adamları, seyahatler,  uzak ülkeler, yabancı kültürler, yeni felsefeler,  inanç konuları veya inanç turizmi, turizm,  yabancılar,  eğitim alanları, yüksek eğitimler,  yurtdışı ile ticaret, lojistik konuları, medya yayın konularıyla ilgili” ;

alınan yeni kararlar, 

yeni uluslar arası düzenlemeler, 

yapılan anlaşmalar ile ilgili 

netleşen durumlar bu Aytutulmasında açığa çıkan konular olarak gerçekleşebilir.

Ancak Dolunay’lar/ Aytutulmaları  kişiliğimiz ve duygularımız arasında kaldığımız, bizi sıkıştıran bir duruma da işaret ettiğinden, özellikle Yay burcunu temsil eden konularda,  Yay burcu insanlarının özelliği  olan; taşkınlıklara müsait olduğunu da söyleyebiliriz.

Bütün bu konumlanmalar  “kişisel” bazda baktığımızda neyi ifade ediyor?

Duygularımız ile mantığımız arasında kalıyoruz.

Ne zamandır içe attığımız, görmezden geldiğimiz korkularımız bu AYTUTULMASI ile su yüzüne çıkıyor  ve artık hiç bir şeyi öteleyemiyoruz ve artık her şey görünür olmaya başlıyor.

Bilinç altımız adeta bilinç üstüne patlıyor. 

Sorular cevaplarını buluyor.

Biz artık herşeyi daha net görebiliyoruz.

Dolayısı ile bazı kararlar alıyor ve seçimlerimizi yapıyoruz.

*****

5 HAZİRAN 2020 AYTUTULMASININ TÜRKİYE’YE ETKİSİ

 

Bu AYTUTULMASI Türkiye’nin  6-12 aksında gerçekleşiyor. 

Dolayısı ile “üniformalı  görevlilerin”,  astların ve hizmet alanlarında rutin işler yapan kişiler üzerinde oldukça etkili olacak bir tutulmadan söz edebiliriz.

Kim bunlar?

• Tüm sağlık görevlileri, doktorlar hemşireler v.s.

• Askerler, tüm emir komuta zincirine dahil olanlar.

• Tüm hukuk adamları, hakimler, avukatlar v.s.

• Polisler, amirler v.s.

• İtfaiye, postacı, zabita, bekçi v.s

“TÜM UNİFORMALI GÖREVLİLER”

Bu AYTUTULMASI; özellikle  uniformalı olarak hizmet veren kişilerle ilgili yeni düzenlemeleri, alınan kararların  netleştiği bir tutulmadan söz edebiliriz.

Ayrıca bu süreçte yaşanmış olabilen;  “amir-ast” karşıtlığı, açığa çıkacak olan bir takım konular ve “gizli kapalı alanlarda yapılan anlaşmaları” ve geri planda gelişen işleri de haber vermekte veya bilinir kılmaktadır.

Dolayısı ile,  ülke güvenliğini, sağlık güvenliğini de ilgilendiren bu konuların ay ortasında gündeme geleceğini görebiliriz.

Türkiye’nin natal haritasında asc  ile kavuşum yapan Plüton ile zamanın transit konumunda olan Plüton 12 derecede karşıt  açı oluşturuyorlar. 

Ve bu karşıtlığa yine natal konumda duran  “Pallas” astroid’i eşlik ediyor.

Türkiye’nin ASC noktasında kavuşum yapan Plüto (Yengeç), Türkiye’nin milli konularında sürekli bir kriz ve dönüşümleri anlatıyor zaten. 

Ancak transit Plüto’nunda bu açıyı tetiklemiş olması ve de Pallas’ın da eşlik ediyor olması. “Gücün dönüşümü” olarak yorumlanabilir. 

Yaşanan krizlerle gücün sahipleri, “ el değiştiriyor” olabilir.

Muhtemelen kadın bir lider veya siyasetle ilgili kadın/lar ile ilgili bir güç (zeka) karşısında kriz.  Bu konumlanma bu şekilde de yorumlanabilir.

(  )

 “Plüto Oğlak” konumu ayrıca topraklarla da ilgilidir.

Toprakların dönüşümü, sınırlar ve krizler anlamına da gelmektedir. Buna sadece siyasal gözle de bakmamak lazım.

 “Plüto Oğlak” toprakların dönüşümü olarak bakınca; aklımıza ister istemez deprem gibi doğal afetleri de getirmektedir.  

( Sadece Bilgi için : Topraktan gelen hareketler/ değişim dönüşümler olarak anlayabiliriz. Her neyse bu dönüşüm 2024 yılının ortasına kadar gerçekleşebilir. Biraz uzun vadeli bir görüş ancak Plüton’un Oğlak burcunda ki seyri bu tarihe kadar sürüyor. )

Ayrıca Oğlak  Plüto’nun “SİSTEMLER”le de ilgisi vardır.

Plüto’nun Oğlak burcundaki etkilerine, TÜM SİSTEMLERDE değişim/ dönüşüm ve yeniden yapılanma olarak bakabiliriz. (2024)

2024 kadar tüm bu konularda yeniden düzenlemeler, işe yaramayan atıl kalmış olan sistemlerin kalkıp, yeniden “işler” şekilde düzenlenmesi söz konusu olması muhtemeldir.

• Finansal sistem, Bankalar ve Paranın kullanımı

• İnşaat sektörü ve yapı alanında yeniden değişim dönüşüm

• Madenler, yeraltı zenginlikleri

TÜRKİYE’NİN DİĞER GEZEGEN TRANSİTLERİNDEN ÖRNEKLER:

- Uranüs Boğa:

Türkiye’nin 11. evinden geçmekte; olduğundan, Türkiye’nin üye olduğu grupları  işaret eden NATO, AB, G20, WHO, UNICEF  gibi gruplarda ani beklenmedik sıra dışı marjinal kararlar , bazen “birlikte olma yerine, bireysel hareket etme isteği”, ayrılma/ topluluktan ayrışma veya sürpriz olarak ta  üyelikten çıkma gibi durumlar yaşanabilir.  (2026)

Bu konum şimdi başlamış açı değil, Uranüs’ün Boğa burcundan geçişi 7 yıllık bir süreçtir.

Dolayısı ile ittifak üye olunan gruplar ile (NATO, AB, G20, WHO)  anlaşmalarda sorunlar çıkabilir. 

Sözleşmeler anlaşmalar ile ilgili umulmadık beklenmedik gelişmeler söz konusu olabilir…

Bu da özellikle ülkenin güvenlik güçleri ile ilgili, ülkenin askerlerini, polisini ve diğer uni formalı çalışanlarını ilgilendiren konularda alınacak hukuksal kararlarda,  iktidar ile muhalefetin karşı karşıya geleceği durumları gösterebilir.

****

5 HAZİRAN 2020 AYTUTULMASININ 

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE ETKİLERİ

Koç ve Yükselen Koçlar 9

Koç burçları DOLUNAY’ı uzak yerler, seyahatler, yabancı kültürler eğitim hayatları , “inançlar”  alanında yaşıyorlar. Eğitim yayın, ticaret konuları yakın çevre ile konuşulabilinir, fikir alış verişinde bulunulabilinir. Dolunay koçların “ne yapsam ?” kararsızlığına ışık tutacak ip uçlarının sinyalini birlikte getirecektir. Özellikle Dolunay’da görülen rüyalar haberci rüyalardır.

Uzak ülkeler ve uzak yerlerde yabancılarla yaptığınız işlerde bir karar verme anı yaşayabilirsiniz. Özellikle hukuksal konulara dikkat etmeli ve acele kararlar almamalısınız.  Ticaret ile ilgileniyorsanız özellikle pazarlama medya yayın konuları gündeminizde önem kazanabilir. Farklı gelişmelerle karşı karşıya kalabilirsiniz.  Medya üzerinden ticaret konuları gündemini meşgul edebilir. Bu ay tutulması ile özellikle bu alanda bir farkındalık yaşayıp bir takım karar alma aşamasına gelebilirsiniz.

Dolunay ve sonrasında Ay tutulması esnasında aklınıza gelenlere dikkat edin. Not alın. Daha sonra bunlarla ilgili kararlar alıp, hayatınızı yönlendirmeniz mümkün.

Boğa ve Yükselen Boğalar 8 

Boğalar Dolunay’ıpartner eş veya ortaklarınızla birlikte  ortak geliştirilen projeleri  ve ortak kazanımları anlatan  alanında  yaşıyorlar. Dolayısı ile  Dolunay’la birlikte stresler oluşsa da, konular netlik kazanacağından kişilerin birbirlerini anlamaları nispeten kolaylaşacaktır. Merkür’ün retro oluşu kişilerin birbirleri yanlış anlamalarına ortam hazırladığından, Dolunay ile birlikte fikirler netlik kazanıp,  açığa çıkacağından bir sonuca varılabilecektir.

Ortaklaşa yaptığınız işlerden, hukuksal konulardan ve borç alacak davalarından zarar göreceğiniz bir dönem olabilir. Bu nedenle bu ay tutulması sırasında önemli karar almaları bir müddet “ertelemeye” almanızda fayda olacağı düşünülebilir. Ödemeler konusunda iyi bir bütçe ayarlaması yapmanızda ve harcamalarınızda artış olabileceğinden, temkinli gitmenizde fayda olacaktır.

Beklediğiniz krediler gecikebilir. Veya istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz. Borç, alacak, kredi, vergi gibi konulara daha dikkat etmelisiniz. Ortaklaşa yaptığınız işlerden yana zarar görmemek için kontrollü olmalısınız.

İkizler ve Yükselen İkizler 7

İkizler Dolunay’ı 7. evlerinde yaşıyorlar. Dolayısıyla, eş veya hayat arkadaşı  ile birlikte yapılacak seyahatler ve eğitim konuları veya yabancı bir ülkeye gidiş gibi konular  görüşülebilir. Bu alanda iletişim trafiği yoğunlaşabilir kararsızlıklar bu Dolunay’ın etkisi ile netlik kazanabilir.

Sizin için İlişkiler önemli. Fevri davranışlardan kaçınıp her zamankinden daha özenli davranmanız gereken bir süreçte olacağınız bir sürece giriyorsunuz. Evlilik, ortaklık gibi konularda vereceğiniz kararlar hayati önem taşıyabilir. Özellikle fevri sözleriniz ve çıkışlarınız size kayıplar yaşatabilir. Otoritelerinizle aranızda ki mesafeyi ayarlamaya özen gösterinin. İşinizi kaybedebilirsiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeçler 6

Yengeçler bu Dolunay’ı günlük rutin hayatında yaşıyorlar. Birlikte iş yaptığı astlarıyla iletişimin artacağı bir döneme işaret ediyor. Yabancılarla yapılan işler veya projeler netlik kazanıp daha görünür duruma gelecektir. Özellikle “milli” konularda hassaslık artabilir.

Duygularınız ve düşünceleriniz karşı karşıya gelip sizin kendi içinizde huzursuz hissetmenize neden olabilir. Kontrol edemeyeceğiniz olaylar gündeme gelebilir. Sosyal çevreniz ve kendi eğlence mekan alanınız arasında bazı konular ve kişiler gündeme gelebilir ve sizin zor durumda kalmanıza kendinizi çaresiz hissetmenize neden olabilir bu durum. Bu dönem özellikle varsa çocuklarınızın ve kendi sağlığınızı ihmal etmemeli ötelediğiniz konular gündeminize gelebilir. İş yaşamınızda oldukça yaratıcı fikirler birden aklınıza gelebilecek. Farkında olmanızda ve evrenin dalgalarını yakalamakta fayda olacağı bir dönem yaşayabilirsiniz. Bu farkındalık ile kariyer alanınızda yükselmeniz çok mümkün. Ancak rakipleriniz ile esaslı bir mücadele de sizi bekliyor olabilir. Bu Ay tutulmasının etkileri ile aşk hayatınızda bir hareketlenme veya yolunda gitmeyen bir ilişkinin sonlanması da mümkün.

Aslan ve Yükselen Aslanlar 5 

Aslanlar Dolunay’ı 5. evleri olan keyif konularını içeren alanda yaşıyorlar. Dolayısı ile yaratıcıklarının arttığı işler yapabilecekleri fırsatlar ile karşılaşabilirler.  Aşk ile ilgili netlik kazanmayan konular bu  Dolunay sonrası  olaylar netleşecektir. Karar alma aşamasına gelebilirsiniz.  Çocuklarla ilgili konularda bir süredir kafanızı kurcalayan konuların önünün açıldığı  ve kakar alma aşamasına geldiğinizi görebilirsiniz.

Mücadeleci sözleriniz fikirleriniz sizin içten içe planlar yapmanıza bir yerde de kendi kendinizi yemenize neden olabilir. Oysa bu dönemde biraz da kendinizi dinlenmeye almanızda ve düşüncelerinizi olumlu yönde üretime çevirmenizde (mesela bu süreci bir hikaye yazmak, geleceğe yönelik yapmak istediğiniz işe yönelik doneler toplamak gibi zamanı ve enerjinizi olumlu yönde değerlendirmek olarak görebilirsiniz..) fayda olacaktır.

Sağlık konularınızı önemsemeli ve bir sağlık taramasından geçmeniz size harika fırsatlar sunabilir...

Başak ve Yükselen Başakla 4

Başak’lar bu Dolunay’ı ev yerleşim konularının konu edildiği alanda yaşayacaklar.  Yerleşim yerleri beklide uzak yerlerin söz konusu olacağı bir takım farkındalık anı yaşayabilirler.  Ebeveynler ile dialoglar  yerleşim/ dekorasyon veya taşınma ile ilgili olarak yoğunlaşabilinir.

Aile yaşantınızda  veya ebeveynlerinizle ilişkilerinizi dengeye getirmelisiniz. Fevri çıkışların evde ki huzuru yok edeceğini bilmelisiniz. Zaten bir süredir bu alanda zorlanıyorsunuz. Özellikle ani çıkışlar yapmadan önce öfkenize sahip çıkmanızda fayda olacaktır. Ayrıca işyerinizde otorite figürlerinizle de (patron, müdür ve amirleriniz) ilişkilerinizi dengeye sokmak zorundasınız. Aksi durumda bir takım kayıplar yaşayabilirsiniz. 

Bu tutulma sonrası oturduğunuz mekanda bir değişiklik yapmanız mümkün veya ev değiştirme de gündeminize oturabilir. Fazla aceleci olmadan, önemli kararlar almak için bir müddet geçmesini beklemenizde fayda olacaktır. Bir süre sonra olayları daha net bir şekilde göreceksiniz. Evde tamirat, tadilat konuları tutulma sonrası gündeminize oturabilir.

Terazi ve Yükselen Teraziler 3 

Terazi’ler Dolunay’ı  3. evlerinde yaşıyorlar. Bu da yakın çevreleri komşuları kardeşleri ve yakın akrabaları ile ilgili eğitim konularını gündeme getirebilir. Yapılması planlanan seyahatler konusunda fikirler  açığa çıkabilir.

Eğitim yayıncılık ve yabancılarla olan işleriniz gündeme gelebilir. Uzak kültürler veya yüksek eğitim hayatınızda bir takım konular önem kazanabilir ve önünüzde yepyeni bir alan açılabilir. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle ilgili önemli bir dönemeçte olabilirsiniz. Ticaretle ilgili konularda yepyeni konular gündeme gelebilir. Öğrenim ve öğretim konuları ve yazma ile ilgili konular gündeminizde yer alıp önemli kararlar aldırabilir size. Ancak bunlar için bir müddet bekleyip olayların netlik kazanması gerçekleri görmenizde faydalı olabilir.

Akrep ve Yükselen Akrepler 2

Akrep’ler bu Dolunay’ı maddi ve manevi  kazanımlar evinde  yaşıyorlar. Planlanan bir seyahat için gerekli bütçe konularında netlik kazanılabilir bu Dolunay’da. “Seyahat mi, eğitim mi?”  kararlarında netleşilir.

Maddi ve manevi kazançlarınızın önem kazanacağı bir döneme giriyorsunuz. Harcamalarınızda artış olabilir. İhtiyacınız olan kredi veya ortaktan gelirde gecikmeler olması söz konusu. Bu ara hukuksal konulara girişmemenizde fayda olabilir. Olayların netlik kazanması için bir müddet bekleyebilirsiniz. Harcamalarınızda dikkatli ve temkinli olmanız gereken bir süreçte olabilirsiniz.

Riskli atılımlardan ve hareketlerden uzak kalmanızda fayda var.

Yay ve Yükselen Yaylar 1

Yay’lar kendilerine odaklandığı bir alanda Dolunay’ı uaşayacaklar. Bu Dolunay’ın destekleyen enerjisi ile kendisi de çevresinin dikkatini çekecek. “Bu güne kadar neden fark etmedim?” sözünü çevrenize çok yaşatacaksınız.  Sizin bile şaşırdığınız bir farkındalık olabilir bu.  Oldukça orjinal fikirlerinizle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.  İletişim grafiği yükselebilir ve çevrenize karşı görünür olabilirsiniz bu Dolunay’da...

Bu sene sizin her konuda olduğu gibi bu “Ay tutulmasında” da; ilişkileriniz, partneriniz ve öfke kontrolünüz, “biz” olmayı başarabilmenizden geçiyor. 

Bu tutulma bir çok ilişkiyi başlatabilir. Bekar Teraziler ani bir karar alarak bir partner ile evlilik yoluna adım atabilir. Ancak bir müddet beklemenizde fayda var. 

Kesinlikle sinirleriniz ve dayanıklılığınız yönünden test ediliyorsunuz. Kendinize hakim olmalısınız. Kişisel olarak hayat size alıştığınız bir enerji sunsa da, siz artık ilişkide dengeyi bulmak zorundasınız. Eşinizle bu alanda testten geçiyorsunuz. Zaten bu dönem eğer pamuk ipliğine bağlı bir ilişkiniz varsa veya yolunda gitmeyen mutsuz ilişkiler varsa bunlar da bir şekilde sonlanıyorlar.

Oğlak ve Yükselen Oğlaklar 12

Oğlak’lar bu dolunay’ı  “kendi içlerine” döndükleri, gizli mabedi sayılan  ruhsal alanlarında yaşıyorlar. Böyle bir “ruhaniyet” zamanında gerçekleştirmek isteyip de;  şekillendiremediğiniz konularla ilgili bir farkındalık yaşayabilirsiniz.  Bir müddet sessizliğe çekilmek size iyi gelecek olabilir.

Siz bu Ay tutulmasında bir farkındalık yaşayabilirsiniz. Tamamen bilinçaltınıza hizmet eden adeta bir projektör ile bugüne kadar farkına varmadığınız bir alana dikkatiniz çekilebilir ve siz bir farkındalık bir aydınlanma yaşabilirsiniz. 

Bu tutulma sizin için oldukça önemli olacak. Her neyse yaşayacağınız kendi başınıza kalmak istediğiniz zaman içinde bunu fark edebilirsiniz. Zaten bu Ay tutulmasında size yalnız kalmanızı tavsiye edebilirim. Kendinizi dinlemenizde fayda olacak. Ayrıca bu tutulmada sağlığınıza da özen göstermelisiniz. İhmal ettiğiniz konular bu tutulma sonrası tek, tek karşınıza çıkabilir. Artık sağlık konularınızı ertelemeyin. 

Evcil hayvan ile ilgili hayatınızda bir gelişme olabilir.

Kova ve Yükselen Kovalar 11

Kovalar dolunay’ı sosyal arkadaş alanlarında yaşıyorlar. Dolayısı ile arkadaşlarla yapılması planlanan seyahatler, toplu eğitim konuları, yabancı yerler ve kültürlere ilgiji plan ve projeler görüşülebilinir. Bu konuda netleşmemiş karasızlıklar Dolunay ile birlikte netlik kazanacak ve yapılmak istendiğine karar verilebilir. Merkü,r’ün retro oluşunu da unutmamalı ve grupta herkesin konuyu net anlaması sağlanarak ilerde oluşabilecek tatsızlıkları engelleyeceğinden titiz bir çalışma faydanıza olacaktır..

Muhtemelen bekar Yaylar bu tutulma sonrası yepyeni aşklara yelken açabilirler... Planlarında çocuk sahibi olmak ta olduğundan, yolunda giden ilişkiler evliliğe yönelebilir. Yaylar bu tutulmanın etkisi ile hayatta çok farklı konuları gündemlerine taşıyabilirler. Spor yapmaya başlayabilir veya  sevdikleri başka hobileriyle ilgilenmek istediklerini fark edebilirler. 

Sanatsal beceriler ilginizi çekebilir ve sosyal çevrenizde sanatla ilgilenen insanların sayılarının arttığını fark edebilirsiniz. 

Bu Ay tutulması ile sosyal çevrenizde bir arkadaş ayıklaması yapmanız da mümkün gözüküyor. 

Bir takım gerçekler açığa çıkacak.

Balık ve Yükselen Balıklar 10

Balık’lar Dolunay’ı kariyer alanında yaşıyorlar. Yaşadığı yerin söz konusu olacağı belki de uzak bir yerde muhtemelen yabancılarla ilgili konuların gündeme geleceği iş alanında  bir takım kararlar alabilirler. Patronu veya amiri ile fikir alış verişi devreye girebilir, terfi konuları gündeme gelebilir.  Karar verilemeyen olaylar Dolunay evresi ile netlik kazanabilir.

Ay tutulması sizin “kariyer” ve “aile, ev”  aksınız üzerinde gerçekleşiyor. Dolayısı ile bu iki alanda yepyeni koşullar ile karşılaşmanız ve olası yeni koşullar nedeni ile hayatınızı buna göre yönlendirmeniz mümkün. İş yerinizde bayanlarla olan iş ilişkilerinizde gerginlik olabileceği gibi ailenizde ebeveynlerinizin her ikisi ile de beklenmedik konular gündeme gelebilir. Yeni şartlar ve koşullar sizi zorlayabilir. Aile büyüklerinizle daha yakından ilgilenmenizde fayda olabilir. Her şekilde ister iş alanınızda ister ev yaşantınızda olsun hareketlerinizde daha ılımlı olmak zorundasınız. Tüm ailenin sağlığı ile ilgili bir adım atabilirsiniz.

Sağlıkla kalın

Özlem Çetinkaya YILMAZ

05312585128