AYDİLGE, BİR DİLEK TUTTU!

Birçok toplumsal konuya dikkat çekmesi ve gönüllü olarak birçok harekette yer almasıyla bilinen Aydilge, bu yıl 23 Nisan’da “Bir Dilek Tut” derneğinin canlı yayınına konuk oldu. Aydilge, zorlu hastalıklarla mücadele eden ve çoğu kronik hasta olan dilek çocukları için gönüllü olarak en sevilen şarkılarını seslendirdi.

************************************************************

RAMAZAN İÇİN İLAHİ

Rafet El Roman, bu sıkıntılı günlerde hepimize bir nebze de olsun moral olması dileğiyle, ramazan için “kitaplara inanmayan “ (öldüğün gün inanırsın) adlı ilahiyi yeniden yorumladı... Bu ilahiyle ilgili duygularını aşağıdaki şekilde dile getiren sanatçı,  bu günleri de birbirimize kenetlenerek en kısa zamanda atlatacağımıza inandığını, hepimize hayırlı ramazanlar dilediğini belirtti.

************************************************************

İŞİTME ENGELLİLERİ UNUTMADI

İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Meral Ceren,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda işitme engelli çocukları unutmadı.İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Meral Ceren Türk işitme engelli çocuklar için işaret dili kullanarak ‘23 Nisan’ şarkısı söyledi. Sosyal medyada yayınlanan video kısa sürede büyük beğeni aldı.Güzel oyuncunun bu örnek davranışını  Devlet Tiyatroları resmi Instagram sayfasında da yer verdi.

************************************************************

23 NİSAN SÜRPRİZİ

Maske Orchestra ve Tek Tavan Gökyüzü grupları bu seferde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çaldı. Onlar çaldı 23 Nisan’ın gerçek sahipleri çocuklar ise ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı şarkıyı seslendirdi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle adeta mini bir konser veren çocuklar, Maske Orchestra ve Tek Tavan Gökyüzü’ne teşekkür ettiler.  

************************************************************

CORONA SONRASINA HAZIRLIK

Medet Dolaş, 2020 yılına da imza atmaya hazırlanıyor. Corona virüs nedeniyle birçok organizasyon iptal edilirken gözler salgın sonrasına dikildi. Virüs salgınının Mayıs ayı sonları gibi bitmesi ve hayatın normale dönmesi beklenirken çalışmalarda hızlandı. “2020 Yılının Uluslar Arası Tek Defile Organizasyonu” adı altında gerçekleşecek olan Medet Dolaş organizasyonunun tüm geliri Yetim Çocuklar ve Corona’dan zarar gören ailelere bağışlanıyor. Yılın en iyi bay ve bayan mankeninin de seçileceği gecede Sıddık Süren Fashion ve Roberto Milano (Süleyman Erdem) 2020-2021 özel koleksiyonları sunulacak. En iyi mankeni seçecek olan jüri üyelerini içinde Tuğba Özay, Esra Sönmezer, Dada Velet (İrfan Aslanhan), Naz Mila, DJ Floria Eva, Selahattin Taşdöğen, Ayhan Işık gibi isimler yer alırken Tuğba Özay gecede şarkılarıyla da renk katarken, Esra Sönmezer sunuculuğu üstleniyor.

************************************************************

İYİLİK MELEĞİ 

Yaptığı başarılı işlerle adından sıkça söz ettiren güzel isim Melisa Özmen, tüm Türkiye gibi korona günlerini evinde geçiriyor.Ülkece başlattığımız ‘Biz bize yeteriz’ kampanyasının da destekçilerinden olan Melisa Özmen, ayrıca kendi sosyal medya hesaplarından da kendisini sevenlerle birlikte ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla büyük takdir toplamaya da devam ediyor. Şu ana kadar sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarının altına binlerce yardım yorumu alan güzel isim, elinden geldiği kadar kimseyi geri çevirmiyor.

************************************************************

İLHAN ŞEŞEN DESTEĞİ

Daha önce Barış Manço ve İlhan Şeşen şarkılarına yaptığı cover şarkılarla gündeme gelen Hakan Ergün, bu defa söz ve müziği kendisine ait Nefret adlı single çalışmasıyla müzik severlerle buluşacak. Covid-19 sebebiyle yaşanan üzüntü ve kızgınlık sebebiyle böyle bir proje yapmaya karar verdiğini açıklayan genç müzisyen single çalışmasının Mayıs ayından itibaren dijital platformlarda yer alacağını ifade etti.

************************************************************

'HAYAT TEKRAR BAŞLIYOR DEMEK İSTİYORUM'

Yonca Lodi, BiMagazin.com'un instagram üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayının konuğu oldu.Lodi; ”Benim için iyi şarkı gitarla da çalınsa, büyük bir orkestra ile de çalınsa aynı duyguyu insana yaşatandır. Ben bir şarkı seçtiğim zaman, hem sesime yakışmasına, hem canımı yakmasına, hem de sözlerinin bana bir şeyler ifade etmesine bakıyorum. Onu bulduğum zaman benim için şarkı odur. Karantina günlerinde yeni bir şarkı hazırlıyorum. Süreç bittikten sonra ''Hayat tekrar başlıyor'' demek istiyorum’diye konuştu.

************************************************************

YENİ SİNGLE!

Elif Buse Doğan, yeni çalışmasında milyonların kalbinde yer eden anonim eser “Yandırdın Kalbimi”mi seslendirdi. Müziğini Feyzullaev Novruz’un üstlendiği “Yandırdın Kalbimi"nin düzenlemesi ise son dönemlerde adıyla sıkça karşılaştığımız Tarık İster imzasını taşıyor. Kadife sesiyle dikkat çeken Elif Buse Doğan’ın, yeni çalışması sanatçının yorumu kadar sound’uyla da sevenlerine müzik şöleni yaşatıyor. 

************************************************************

AÇ YATIYORUM!

Kanal D’nin sevilen yüzü Aslı Turanlı koronavirüs dolayısıyla evde zaman geçirdiğimiz bu süreçte geceleri aç yatarak formunu koruduğunu anlattı. Hayatı boyunca hiç kilolu biri olmadığını söyleyen Turanlı, üzüldüğü zaman kilo olarak geri döndüğünü dile getirdi. Genç kızlara formunu nasıl koruduğunu sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla anlatan güzel oyuncu tüyolar da verdi. Turanlı, “Vücudunuzu tanıdığınız zaman istediğiniz gibi yiyebiliyorsunuz. Yediğinizi yakabildiğiniz zaman sorun kalmıyor. Ben son bir senedir özellikle sporla çok iç içeyim ve balık insanıyım. İki öğün yemek yemeye dikkat ediyorum. Tatlı sipariş ettiğim zaman hepsini yemiyorum. Tamamen tok uyumamaya özen gösteriyorum” diyerek geceleri aç uyuduğunu anlattı.  

************************************************************

SABIR YAA SABIR

Geçtiğimiz ocak ayında domuz gribi nedeniyle bir süre hastanede yatan Nilüfer, sağlık çalışanlarının koronavirüse karşı mücadelesinin en büyük destekçisi olduğunu söyledi.Usta sanatçı, 3 buçuk aydır evden çıkmadığını belirterek karantina günlerinde sağlığın öneminden bahsetti:‘’İlk 6 Ocakta hasta hissettim kendimi. Nerdeyse 3,5 aydır evdeyim. Bunun 20 gününü hastanede geçirdim. Daha önce hiç yaşamadığım kadar ağır bir enfeksiyon geçirdim. İnluenza A (domuz gribi) ya eşlik eden akciğerlerimdeki mantar enfeksiyonu beni oldukça hırpaladı. Tam iyileştim derken pandemi başladı. Bu kadar uzun süre kapalı kalan biri olarak zaman zaman isyan edip sıkıldım diye feryat ediyorum. Sonra sağlık çalışanlarımızın hastalarımızın hergün risk alarak çalışmak zorunda olanların yerine koyuyorum kendimi. Utanıp susuyorum. Ne kadar kurallara uyarsak o kadar çabuk kurtuluruz. Sabır yaa sabır’’