750 gr kuzu kuşbaşı

1 çay bardağı zeytinyağ + 1 dolu yemek kaşığı tereyağ

2 ad patlıcan

3 ad patates

1 ad büyük havuç

4-5 ad sivri biber

1 ad kapya biber

3 ad büyük domates

7-8 diş sarımsak

300 gr taze fasulye

1 ad büyük kuru soğan

3 ad acı kuru biber

2 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

4 çay bardağı su

YAPILIŞI:

Öncelikle sebzeleri soyun ve suyun içine bırakın.

Patlıcanları alacalı soyun ve halka doğrayın.

Patatesleri büyük küpler halinde doğrayın.

Havuçu,kapya biberini ve sivri biberleri halka doğrayın.

Taze fasulyenin kenarlarını alın ve ikiye kesin.

Domatesleri küp doğrayın.

Büyük güvecinizi yüksek ateşe alarak ısıtın.

Zeytinyağını ekleyerek kızdırın ve etleri ekleyerek kavurmaya başlayın.

Etler suyunu bırakıp tekrar suyunu çektikten sonra sırayla kuru soğanı havuçları,fasulyeyi,patetesleri,patlıcanları,biberleri ve sarımsakları ikiye keserek ekleyin.

Su ile salçayı bir kasede karıştırın.

En üste domatesleri ,salçalı suyu,acı biberleri ve tuzunu ekleyin.

Üzerini önce yağlı kağıt ile sonra folyo ile sıkıca kapatın.

Orta ateşte 1,5 saat pişirin.

Afiyet olsun.