Müzik Dünyası

 

Pınar Akın’dan Son El

Çocukluğundan bu yana Kayahan ve Nilüfer hayranı olan Pınar Akın bu ikilinin şarkılarını sürekli seslendirdi.  Profesyonel müzik kariyerine ünlü müzisyen Melis Sökmen'den vokal dersleri alarak başladı. Aslen uşaklı olan Pınar Akın, Melis Sökmen'den aldığı vokal dersleri sonucu çeşitli yerlerde profesyonel olarak sahne çalışmaları yaptı. Aynı zamanda moda tasarımcısı olan Pınar Akın, bir yandan da hız kesmeden sahnelere çıkmaya devam etti. 12  Haziran 2019 Tarihinde sanatçı ilk single çalışması Sözü, Eyüp Çungay müziği ise Ünlü sanatçı Gökhan Doğanay'a ait olan Vocal Records etiketi ile Sükunet isimli tekli çalışmasını piyasaya sundu. Pınar Akın'ın sükunet isimli şarkısı müzik otoriterlerinden tam not aldıktan sonra sosyal medya ve paylaşım platformlarında büyük beğeni topladı.  Yaklaşık beş ay sonra 20.12.2019 tariihinde yepyeni 'ŞAHANE' isimli ikinci single çalışmasını piyasaya sundu. Yine Sözü, Eyüp Çungay müziği ise  Gökhan Doğanay'a ve Klip yönetmenliği  Fuat Yılmaz'a ait olan Şahene'nin Klibi büyük ilgi topladı. Gerek düzenlemesi, gerek ritimleri , gerek sözleri ile şarkı sosyal medya üzerinde büyük beğeni topladı. Üçüncü yeni teklisi  'Son El'  Söz Eyüp Çungay, Müzik Gökhan Doğanay Düzenleme Özhan Özal ve Klip yönetmenliği  Eren Ergin'e ait olan Son El isimli şarkı Vocal Resort etiketi ile  23 Eylül 2020 Çarşamba günü sevenlerin beğenisine sunuldu.

Emre Deveci Gurur ile Geliyor! 

Dünyanın en hızlı Photoshopcusu olarak anılan birçok kez yılın en iyi fotoğrafçısı ödülleri kazanan  Emre Deveci Bugünlerde kendinde var olan bambaşba bir yönü ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Genç sanatçı ilk single çalışması “Gurur” u çok yakında müzikseverlerin beğenisine sunacak. Gurur şarkısının klip çekimleri de geçtiğimiz günlerde yapıldı. Emre Deveci klibin de yönetmenliğini üstlendi.  Sesine güvendiğini belirten Emre Deveci müziğin kendisini heyecanlandırdığını ve müzik yapmayı çok sevdiğini belirtirken müziğe olan ilgisinin aslında çok küçük yaşlarda başladığını söyledi. Hem enstrüman çaldığını hem de şan eğitimi aldığını vurgulayan Emre Deveci müzik dünyasında da iyi işler yapacağına inancının tam olduğunu söyledi. Emre Deveci’nin ilk teklisi Gurur 27 Ekim 2020’de tüm dijital platformlarda yerini alarak müzikseverlere ulaşacak. 

Medya Dünyası

1000 KADIN, 1 KİTAP PROJESİ HAYAT BULUYOR...

Türkiye’nin Yaşam Koçu Murat Çuhadar tarafından Kurulan Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından hazırlanan ve ülkemizin dört bir tarafından yaşama katkı rolleriyle bir araya getirilen 1000 Kadın 1 Kitapta toplanıyor. 

Genel Koordinatörlüğü’nü Makbule Demirkan’ın yürüttüğü projede; kadının kadına dair dayanışma örnekleri, kadının kadını anlattığı ve kadın dünyasının tüm yönleri ele alınarak yapılan röportajlarla KADIN yeniden vitrine çıkıyor.

Duyguların, özlemlerin, beklentilerin, başarıların ve hüzünlerin tüm yönleriyle ele alındığı eserin ilk cildinde 100’de 100 donanımlı kadınlar kaleme alınıyor. 

Birçok meslek  grubundan kadınların yer aldığı kitapta; sayfa yazarlarımız  valilikler, belediye başkanlıkları, meslek odaları ve STK örgütleri tarafından aday gösterilen kadınlar arasından seçiliyor. Editörlüğünü Aysel Ateş Abdullazade, Arzu Aytur, Sema Akyol ve Eylül Ayça Karakuş’un yaptığı eser; Türkiye’nin ilk miras kitabı niteliğinde olup, kısa bir süre sonra raflarda okuyucuyla buluşacak. 

Kitabın ilk cildi son hızla hazırlanırken şimdiden sosyal medyada merak edilen kitaplar arasında adından söz ettirmeyi başardı. Hayat hikayelerini, başarı sırlarını ve yaşamın zorluklarıyla baş etme yöntemlerini kitabın editörlerine samimi bir dille anlatan sayfa yazarı kadınlar bir çok kadına ışık olacağa benziyor. 

Şimdi bu değerli kitabın sesini duyuracak olan editörlerin 1000 Kadın 1 Kitap projesiyle ilgili düşüncelerine yer verelim. 

Yaşam Koçu  Murat Çuhadar

Genel Koordintör: Makbule DEMİRKAN

Güçlü, özverili, işini bilen, erkek egemen dünyada ayakları üzerinde durmayı başaran ve kendi hayallerini gerçekleştiren 100’de 100 donanımlı sayfa yazarlarımız, her dönemde tüm kadınlara ilham vermeye devam ediyor.  Kendilerine  güvenen ve o cesaretin içlerinde bir yerlerde saklı olduğundan emin olan kadınlarımızı tebrik ediyorum. 

Editör: Aysel Ateş ABDULLAZADE  

Başarının ilk hedefi inanmaktır. Kendine inanan, kendini keşfeden, azimli ve cesur kadınların varoluşu bu toplumun aydın ve emin adımlarla ilerlemesidir. İlerleme varsa, değişim de var demektir. Toplumun ışığa doğru değişimini biz kadınlar gerçekleştiriyoruz. Bu projede yer alan başarılı, kendi ayakları üzerinde durmaktan çekinmeyen ve korkmayan, zor ama emin adımlarla yürüyen tüm sayfa yazarlarımızı tebrik ediyor, dünyanın ve özgürlüğün onlara ihtiyacı olduğunu belirtiyorum. Biz kadınlar birlikte güçlüyüz!

Editör: Arzu AYTUR

Sınırlarla, çitlerle örülü bir dünyaya gelirken kadın gücünü yine kendinden alacağını bilmiyor. Toplumun hangi kesiminde yer alırsa alsın bu gerçeği öğrenene kadar yoruluyor, örseleniyor.

Kendi gücünün ve gerçeğinin farkına varmış, etrafında ki herkes kadar kendisini de önemsemeyi öğrenmiş, kendisiyle barışmış, kendi yaratım gücüne sahip, kendini yeniden var eden kadın hikâyelerine tanık olmaktan mutluluk duyuyorum. Ve sosyolojik anlamda çok önemli bir çalışma olan bu projede yaşam hikâyeleri ile yer alan bütün kadınlarımız ile gurur duyuyorum.

Editör: Sema AKYOL

Sahip oldukları potansiyelleri fark edip, fark yaratan, kendi yaşamlarını yeniden inşa eden güçlü ve başarılı kadınların biraraya gelerek güçlerini birleştirdiği bir platformda ; hemcinslerimin kendi kaynaklarını fark etmesine, sahip oldukları potansiyelleri kullanmasına ve yaşamlarını daha anlamlı hale getirme cesareti göstermesine ışık tutacak tüm kadınları yürekten kutluyorum. 

Editör: Eylül Ayça KARAKUŞ

Doğumdan ölüme kadar insanoğlu hayatta kalabilmenin mücadelesini verir. Bazı insanlar vardır ki hayatta kalabilmenin mücadelesini vermekle kalmaz başka hayatlara da dokunmak ister. Bir diğerini önemser ve onun için elini taşın altına koymak ister. Benim yaşamım boyunca tek bir hayatım olmadı. Sadece bana ait olan bir hayatı seçmedim. Kadınların, annelerin, çocukların yaşamlarına elimden geldiğince rehberlik ettim ve bu yolda benimle birlikte yürüyecek olan yüce gönüllü insanlarla birlikte çalıştım. Şimdi böylesine değerli bir projenin içinde bulunmamın en önemli sebebi bir çok kadının hikayelerine ev sahipliği yapmak... 

Bizimle beraber bu yolda adım atan her kadına canı yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. 

Buket Önyürü’den Yepyeni Bir Televizyon Programı

Arkeolog- Ressam-Müzeci Buket Önyürü Buket’le Yaşama Dair Adlı televizyon programı ile izleyenlere ulaşacak. Business Channel Türk kanalında Cumartesi 17.00’da canlı yayınlanacak programa youtube üzerinden de izlenebilecek.   Buket Önyürü Kültür Sanat başlıklı Özgün programında Kişilikleriyle, ürettikleriyle fark yaratan konuklarının bilinmeyen ya da az bilinen yönlerini ortaya çıkaracak . Programın İlk konuğu ekranların sevilen oyuncusu Murat Aygen oldu. Son günlerde Mucize Doktor dizisinin Doktor Tanju’su olarak bilinen Murat Aygen’in koleksiyoner, müzeci, jeolog(gemolog)yönünü, Buket’le Yaşama Dair Programında Buket Önyürü bizlerle tanıştıracak. Bir yandan programcılığa da merhaba diyen Buket Önyürü, özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Sanatsal çalışmalarına müzayedelerle ve instagram üzerinden devam eden sanatçı, bir yandan da Arkeoloji alanındaki mesleki faaliyetlerine devam ediyor. Göbeklitepe ile ilgili yepyeni projelerinin hazırlığınında devam ettiğini bildirdi. Her daim sürdürdüğü şıklığını ve güzelliğini bu kez ekrana da yansıtan güzel programcı kendine özgü sunumu ile de dikkat çekecek. Programcılığa ısınmaya başladığını belirten Arkeolog- Sanatçı Buket Önyürü yeni sürpriz konuklarıma hazır olun dedi. 

Jale Yeni Gökyer İle Öğle Arası 

Türkiye'nin  Ulusal en yeni haber kanalı  BBN TÜRK 5 Ekim’de yayın hayatına başladı. Başarılı program sunucusu Jale Yeni Gökyer’de Öğle Arası programı ile hafta içi her gün 12.00 ile 13.30 saatleri arasında canlı yayında BBN TÜRK izleyicileri ile buluşacak. Güzellik , estetik , moda , kültür sanat , aile ve ekonomi , eğitim ve gençlik , doğru beslenme , çocuk sağlığı , hayvan hakları , iş dünyası , teknoloji ve yaşama dair tüm konuların ve birbirinden değerli konukların yer alacağı Öğle Arası başarılı ve güzel sunucu Jale Yeni Gökyer’in sunumu ile BBN TÜRK’te olacak! 

Basın Mensuplarına Kapasite Geliştirme Semineri

Kırklareli’nde bulunan gazeteciler ile Bulgaristan’ın Burgas kentinde bulunan gazeteciler dün Edirne Park Otel’de bir araya geldi.BİK ve Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan’ın aracılık ettiği organizasyonda gazetecilere kapasite geliştirme semineri verildi.

Edirne’deki toplantıya gazetemiz adına Ertan Bayer katıldı.

Toplantı hakkında bilgi aldığımız Edirne Balkan Türkleri Federasyonu  Başkanı Erhan Pekkan yaptığı açıklamada; “Avrupa Birliği Sınır Ötesi İş Birliği kapsamında düzenlenen  Basın mensuplarına kapasite geliştirme semineri 25 Eylül 2020 Cuma günü saat 11.00’de Edirne Park Otel’de başladı. Saat 13.00’de toplantıya katılanlara öğle yemeği verildi.  Toplantının ana konusu Sürdürülebilir sınır ötesi turizm ürünü sunmak için  ortak fikirler. Sunum örneği  konusu da  Entegre yaklaşımla taahhüt yaratmak. Halkla ilişkiler etiği ve gazetecilik yaklaşımında ince çizgi.oldu.  Konu ile tartışma  da Sunum örneği  konusu olan  Turizm ürününü yansıtmada etkili mekanizmalar ve yenilikçi uygulamalar. İle Sektörde sorunlar olmasına rağmen bölgedeki gazeteciler turizmde pozitif imaj yaratmak için neden çalışmaları gerekir?  Ortak sınır ötesi medya stratejisi oluşturma fikri için birleşme.” Konuları karşılıklı tartışıldı” dedi.

Handan Musaoğlu ile TBMM TV Yeni Yayın Dönemine Başladı! 

1 Ekim itibari ile Yeni Yasama Dönemi başladı. Yeni Yasama döneminin başlamasıyla birlikte TBMM TV’de canlı yayınlarına başlamış oldu. Meclis Tv yeni yayın döneminin ilk gününe Meclis Tv’nin yüzü olan başarılı ve güzel spiker Handan Musaoğlu’nun yayını ile başladı. Birçok alanda çalışmalarıyla dikkat çeken son dönemde akademik çalışmalara da ağırlık veren eğitmen spiker Handan Musaoğlu spikerlik ve sunuculuğa dair pek çok ödüle sahip. TBMM TV’nin ilk kadın spikeri olan Handan Musaoğlu yeni dönemde de TBMM TV’de yayınlarını sürdürecek. Son derece dikkat gerektiren meclis tv yayınları televizyon haberciliği anlamında da bu açıdan çok önemli bir yere sahip. Her içeriğin Meclisle özdeşleştiği kanalda yasama dönemi ile birlikte çalışmalar hız kazandı. Handan Musaoğlu ve TBMM Tv yayınlarını yeni dönemde de takip edebilirsiniz!