Futbola, daha doğrusu Süper Lig’e nokta koyduğumuz geçen haftanın ardından, sezona şöyle panoramik bir bakış yapıp, değerlendirmek istiyordum aslında. Lakin, boks, basketbol, voleybol ve tekvandoda ardı ardına gelen gurur tabloları ortaya çıkınca, futbolu ve Süper Lig analizini gelecek haftaya bırakmak durumunda kaldım.

Öncelikle, boks tarihimize altın harflerle geçecek bir başarıya atılan imzayla başlayalım. İstanbul’da yapılan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda mücadele eden kızlarımız beş altın iki de bronz madalyanın sahibi oldu. Bu sonuç aynı zamanda takım halinde şampiyonluk anlamına da geliyordu.

48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir’in altın madalyalarına, 70 kiloda Sema Çalışkan ve 81 kiloda Elif Güneri’nin bronz madalyaları da eklenince milletçe adeta havalara uçtuk.

Bu şampiyona, Türk kadın boks tarihine geçti. Çünkü, toplamda, beş madalya aldığımız, 2005 Dünya Şampiyonası'nı da, iki şampiyonluğun geldiği 2008 Dünya Şampiyonası'nı da geride bırakarak rekor kırdık.  

Bu arada, 2019'dan sonra, 2022'de de altın madalya alan olimpiyat şampiyonu boksör kızımız Busenaz Sürmeneli, iki dünya şampiyonluğu olan Gülsüm Tatar'ın rekorunu egale etti.

Kadın boksörlerimizin elde ettiği bu büyük başarının hemen ardından, bu kez de Turkish Airlines EuroLeauge’de ikinci kez şampiyonluğa uzanan Anadolu Efes’le göklere uçtuk. Geçtiğimiz yıl da bu gururu bizlere yaşatan Anadolu Efes, Avrupa basketbolunda marka olduğunu bir kez daha kanıtladı.

2016-2017 sezonunda, efsane teknik adam Obradovic’le Fenerbahçe’nin yaşadığı bu gururu geçtiğimiz sezon olduğu gibi, bu yıl da Anadolu Efes’le yaşadık.

Ergin Ataman ve öğrencileri, geçtiğimiz sezon Barcelona’yı finalde mağlup ederek ulaştıkları mutlu sonu, bu kez de yine bir İspanyol takımı olan Real Marid’i 58-57 devirerek yaşadılar.

Daha önce Fenerbahçe’nin de ulaştığı bu başarıyı, Anadolu Efes’in iki kez ve de peş peşe yakalamış olması gerçekten çok değerli.

Voleybolda VakıfBank’ın Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde İtalyan ekibi Imoco Volley’i 3-1 yenerek, beşinci kez bu kupaya uzanması nedeniyle duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim.

Ve son olarak, tekvandoda gelen Avrupa şampiyonluğu. Milli sporcularımız  şampiyonayı 9 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalyayla tamamlayarak, Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.

Evet, başarılarla dolu yoğun bir haftayı geride bıraktık. Belirttiğim gibi, futbolda 2021-2022 lig maratonu da sona erdi. Sezonun genel bir değerlendirmesini yapacağımız yazıyla haftaya yeniden buluşmak üzere diyor, ulusumuza mutluluk yaşatan tüm sporcu ve takımlarımıza bir kez daha ve gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Hoşçakalın…