Kahraman Türk Ordusu, Türkiye’ye saldırmak üzere Suriye’ye yerleşen haçlı piyonu teröristlerin inlerini başına yıktıktan sonra ortaya çıkan tünel ve benzeri görüntüler harekâtının tam zamanında yapıldığını gözler önüne serdi. Harekâtta 52 şehit veren ordumuz Türkün gücünü dünyaya gösterirken bir kez daha göğsümüzü kabarttı.
Kahramanların yurda dönüşü de elbet muhteşem olmalıydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberinde Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte Hatay’ın Reyhanlı İlçesine bağlı Oğulpınar Sınır Karakolunda kahramanları ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı’nın ziyareti, aylarca cephede Azrail’le arkadaşlık eden Mehmetler için protokol ziyaretinden öte bir moral programı olmalıydı, öyle de oldu. İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit, Sibel Can, Alişan, Ahmet Şafak gibi büyük ses sanatçıları, yıllardır canlandırdığı karakterle ‘Vatan sevdasının rol modeli’ haline gelen ve bir neslin ‘Polat Alemdar’ olarak tanıdığı Necati Şaşmaz’da oradaydı. Hidayet Türkoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Taha Akgül Türk sporunun dünya markası isimleriydi ve onlar da, adını dünya spor tarihine yazdıran kahramanlar olarak, Afrin kahramanlarının yanındaydı. Böylece Cumhurbaşkanı, Genel Kurmay Başkanı, cephe kahramanları, kahramanlık öykülerinin oyuncusuyla önemli bir fotoğraf ortaya çıkarken, ses sanatçıları da nağmeleriyle bu buluşmayı renklendirdi.
**
Fakat bu resmi hazmedemeyenler çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu moral buluşmasından sonra bakın neler söyledi:
"Ne namus kaldı, ne şeref kaldı. Sanatçı denen vatandaşın, onun yanında ne işin var? Afrin'de 52 şehidimiz var, yüzlerce yaralımız var. 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplanmış bir güruh, davul, zurna, klarnet şarkılar türküler..."
Dikkat edin, Kemal bey bu heyete “güruh” diyor. “Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk, değersiz kimseler topluluğu, ayak takımı, sürü" anlamına gelen bu ifadeyi bilmeden kullanmış olamaz!
Kılıçdaoğlu'nun şu sözleri de kayda geçmelidir: "Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam sen, sen, evet sen; eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç, yaylalar türküsünü söyle bakalım, gücün yetiyorsa."
Şerefli Türk askerinin kahramanlık destanına uyarlanan bir türkünün hangi dizeleri Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etti acaba? ‘Afrin’i dolan da gel’ kısmı olmasın!
**
Bir de Erdoğan’ın bu ziyaret sırasında askeri üniforma giymesine yöneltilen eleştiriler var. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın, “Erdoğan'ın giydiği kıyafet başkomutan değil, şeker bayramında bir çocuğun giydiği kıyafet gibiydi. Bana Kemal Sunal'ı hatırlattı. Şaban askerde filmini bekliyoruz" şeklindeki sözleri edepsizliği zirve noktasıydı.
**
Kılıçdaroğlu zafer kesinleştikten sonra askerimizi tebrik etse de, Suriye meselesine bakışını baştan beri herkes net şekilde biliyor. Mesela 2013'te CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Mevlüt Dudu'dan teşekkül eden bir heyet Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'i ziyaret etti. Esed heyete yaptığı konuşmada, "Suriye bu savaşı kazanırsa Erdoğan ve Katar Emiri kaybedecek. Çünkü bunlar ikballerini savaş üzerine inşa etmişlerdir. Suriye halkı kazanırsa Erdoğan'ın başkanlık hayalleri de karizması da boşa gidecek" dedi. Esed’e inanan CHP sırf Erdoğan’dan kurtulmak umuduyla “Ne işimiz var Suriye’de” diyecek kadar ileri gitti.
Güruh mu dediniz?
**
Esed’e yaptıkları ziyareti anlatan CHP Milletvekili Atıcı bakın neler demişti: "Esad Suriye'deki terör artmasında Türkiye'nin çok büyük rolü olduğunu söylüyor. Şu anda Suriye’de 23 uyruktan terörist var, oysa daha önce sadece birkaç grup vardı. En çok terörist Libya ve Yemen'den geliyor. Türkiye burada bir koordinatör ülke durumuna geldi, iki bin tane Libyalıyı alıp İstanbul'da eğitti ve buraya gönderdi.”
Güruh mu dediniz?
**
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi 2015'de Kobani'de öldürülen PYD'li teröristlerin definlerine katıldı. Kılıçdaroğlu'nun A takımında bulunan Ali Haydar Hakverdi, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, Gamze Akkuş İlgezdi gibi isimlerin de bulunduğu 24 Milletvekili de 2016'da cezaevlerindeki 43 PKK'lı, 19 KCK'lı, 7 DHKP-C'li ve 12 THKPC'li hükümlü ve tutukluyu ziyaret etti. CHP’nin Çanakkale'de düzenlediği Adalet Kurultayı’nda partililer, bağrında 250 bin şehit bulunan şehitlikte içki içip göbek attı. Doğu şehirlerinde yaptığı mitinglerde KCK mensuplarının tutuklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu PKK üyeliğinden hapis cezası alan Zeki Korkutata’yı Bingöl'den, Necmettin Yardımcı’yı Hakkari'den, Melik Aykız’ı Diyarbakır'dan, Naif Alibeyoğlu’nu Kars'tan, Öcalan yakalandığı için açlık grevi başlatan Süleyman Batga’yı Bingöl'den aday gösterdi, Hakkari mitinginde PKK-BDP'nin arzusuna uygun olarak özerklik vaadinde bulundu. Güvenlik güçlerinin Şırnak ve Hakkari'de 12 PKK'lı teröristin öldürmesinden sonra BDP başlattığı boykot ve kepenk indirme kararını destekleyen CHP Diyarbakır'da bulunan tek seçim bürosunu kapattı.
Güruh mu dediniz?
**
2016'da CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, İngiltere'nin Londra Parlamentosu'nda düzenlenen 'Türkiye: Barış sürecinin bitişi; DAEŞ saldırıları ve yeni anayasa' başlıklı toplantıda Türkiye'yi İngilizlere şikayet etti. 2017'de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, monarşi ile yönetilen Birleşik Arap Emirlikleri’nin devlet televizyonu El Arabiya'da, "Türkiye'de demokrasi yok. Biz burada demokrasi olmamasından dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Zira eskiden Türkiye'de demokrasi, seçim özgürlüğü ve sandık güvenliği söz konusuydu ve biz bunlara alışmıştık. Ancak şimdi Türkiye'de bir demokrasi olduğunu söyleyemeyiz" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’de Alman televizyonuna Türkiye'yi şikayet ederek, Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.
Güruh mu dediniz?
**
Kılıçdaroğlu 15 Temmuz Gecesi yaşanan işgal girişimine, 'Kontrollü darbe' diyerek Haçlıları ve onların maşalarını perdelemeye kalkıştı. Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği mülakatta, Angela Merkel'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretini eleştirerek, ziyaretin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından politikalarına verilen destek şeklinde algılanacağını söyledi. “Referandumda sandıktan evet çıkarsa NATO'nun Türkiye'ye müdahale etme hakkı doğar" dedi.
Güruh mu dediniz?
**
CHP'nin duruş ve söylemlerindeki milli-gayri milli ayırımına dikkat ederseniz, Türklüğün yeniden dirildiği Çanakkale Şehitliğinde içki içip alem yapanların, Oğulpınar’da Mehmetçiklerle okunan “Afrin’i dolan da gel” dizelerine tepkisinin hangi sebeplerden kaynaklandığını görebilirsiniz!
Halis Anadolu insanı olan Kürtleri PKK'nın, YPG'nin gönüllü neferi zannediyorlar. Güruh çıkışı da PKK leşlerinden elde etme planının yeni versiyonudur. Figen Yüksekdağ'ın sırtını yasladığı Amerikan uşaklarına omuz verme gayreti 2019 için beyhude bir yatırımdır.
**