Toros Dağlarının gölgesinde, güneşin en yakıcı halini hissedebildiğiniz yerdir Alanya.
Çocukluğumuzda oynadığımız tarih kokan Alanya Kalesine çıkıp Akdeniz’in eşsiz maviliği eşliğinde, ruhunuzla dans edercesine huzur veren denizin kokusunu hissedebildiğiniz yerdir Alanya.
Toros Dağlarının eteklerinden Alanya’yı seyretmek ise paha biçilemez.Bir filmin sahnesinde kendinizi başrol oyuncusu gibi hissettiğiniz yerdir Alanya.
Güneşin her yeri kavurduğu zamanlarda Dim Çayı’nın o karla yıkanmış buz gibi suyunda bütün dert ve kederlerinizi öteleyebildiğiniz yerdir Alanya.
Alanya gücünü önemli tarihi güzelliğinden ve yedi ceddimin Alanya olmasından gurur duyduğum halkından alır.
Alanyaspor ise Sugözü’nden Ümmühani Halamdan kaledeki Naciye Teyzeme Hasan Dayımdan Ali Rıza Amcama kadar futboldan hiç anlamasalar bile, çocuklarına bıraktığı bizimde çocuklarımıza bırakacağımız çok önemli bir mirasdır.
Belki biraz duygusal olacak ama Alanyaspor son penaltıyı atıp Süper Lige çıktığında yakın zaman içinde kaybettiğim Allah rahmet eylesin güzeller güzeli annemle sarılmamız bir ömre bedeldi.

Bu seneki Alanyaspor’da şehrinin özelliklerini almışçasına Alanya gecelerini hatırlatıyor bana, birçok  kültürün, dünyanın her yerinden gelen insanlarla bütünleşmesinin zorluğunu yaşıyor.
Takım halinde ileriye çıktığında geriye dönüşlerde yaşadığı büyük sıkıntılar kapandığı zamanda da bir türlü hızlı çıkamaması belki sistemden kaynaklanan bir hata gibi görünsede bence öyle değil, sistemin doğru ama uygulanışta takımın birbirine yakın olmaması ve tam anlamıyla yardımlaşamamasından kaynaklandığını düşünüyorum.Arkasına atılan her topun tehlike yaratması takımın hep tehdit altında kalmasını sağlıyor.
Bu çok kültürlü takımda bunu çözmek de Hüseyin Kalpar ve teknik heyetine düşüyor.Ben başaracaklarına inanıyorum.
Seyretmekten zevk aldığım bir futbolcu Emre Akbaba, Abdoulaye Ba’nın sakinliği, Wagner Love’nun tecrübesi, Dodo’nun kaçırdığı gollere karşı bile ‘Hidden Man’ olmayı hak edişi, Alanyaspor’un kalıcı olduğunu hissettiriyor bana.
İstanbul’da büyümüş bir Alanyalı olarak hislerimi biraz fazla abartmış olabilirim.AF OLA.Bu günde böyle olsun.