Medya Dünyası

Meclis Tv’nin İlk Kadın Spikeri Handan Musaoğlu’ndan Akademik Başarı

TBMM TV’nin ilk kadın spikeri olan Meclis Tv’nin yüzü Handan Musaoğlu eğitmen yönü ve akademik çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Ekonomi Yüksek Lisansını tamamlayan Handan Musaoğlu 3 dönemde de birinci olarak derece ile mezun oldu. İstanbul Rumeli Üniversitesi Yüksek Lisansta derece elde edenler için tören düzenledi. Törene İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Oğuz Özyaral Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr Engin Şahin,  İRÜ SMYO Bölümü Öğretim Görevlisi Eray Ersöz Turan , İİSBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Görevlisi Fatih Turan YAMAN  katıldı. Handan Musaoğlu’na birincilik Plaketi ve diplomasını Rektör Prof.Dr.H.Tamer Dodurka takdim etti. Hediyelerini ise Aynı zamanda proje danışmanı olan İİSBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Turan YAMAN  takdim ederken Yüksek lisansta diğer dereceleri  2.Selçuk Nuray 3.Orhan Gökdemir ve 4.Turan Akkaya elde etti. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Tamer Dodurka Handan Musaoğlu gibi Meclis Tv’nin yüzü olan bir ismin hem de derece ile akademik başarı elde etmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken Handan Musaoğlu’da yer aldığı her alanda çalışma ve gayretle en iyiye ulaşmanın en temel yaşam prensibi olduğunu ifade ederek mutluluğunu dile getirdi. Handan Musaoğlu seçtiği proje konusuyla da dikkat çekti. “Propaganda ve Sinema İlişkisi : Sinemanın Propaganda Aracı olarak kullanımı ve Amerikan Sineması Örneği” başlıklı 111 sayfalık projenin danışmanlığını  İİSBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Görevlisi Fatih Turan YAMAN  üstlendi. Son dönemleri Pandemi sürecinde geçen büyük bir yoğunlukla ve emekle yürüttüğü başarılı Akademik çalışmalarını sürdüreceğini belirten Musaoğlu önümüzdeki günlerde İstanbul Rumeli Üniversitesinde de seminer , çalıştay ve diğer bazı çalışmalar yapacağını söyledi.

Başarılı Sunucu Gamze Sayılı’dan Yeni Sunum

 Başarılı ve güzel sunucu Gamze Sayılı yeni yayın dönemi çalışmalarına başladı. Gamze Sayılı Cafe Life dergisinin özel röportajının sunumunu gerçekleştirdi. Kendine özgü sunumlarıyla dikkat çeken Gamze Sayılı yeni yayın döneminin pandemiye rağmen renkli olacağının da altını çizdi. Cafe Life dergisinin sosyal medya çalışmalarını da yürüten Sayılı Dijital medyanın bu dönemde daha da ağırlık kazanacağını vurguladı.

Gamze Sayılı Kimdir ?

Gamze Sayılı 1 Mart 1996’da Isparta’da doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından asıl yapmayı istediği iş olan medya ve iletişime yöneldi. İlk olarak Giresun Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünü kazanarak buradan başarıyla mezun oldu. Sonrasında Dikey Geçiş Sınavında aldığı yüksek puanla Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümüne geçiş yaptı. 2019 Yılında da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Gamze Sayılı Medya dünyasındaki çalışmalarına İstanbul’da CNNTÜRK Televizyonunda stajla başladı. Ardında Antalya TRT’de de staj yaptı. Buralarda muhabirlik , haber ve editoryal anlamda önemli deneyimler elde etti. Antalya’da yaşayan Gamze Sayılı son olarak Isparta Cafe Life dergisinde çalışmaya başladı. Isparta Cafe Life dergisinde röportajlar yapan , derginin web kısmında görevler üstlenen , yine sunuculuk yapan Sayılı aynı zamanda derginin sosyal medya ve iletişim uzmanı olarak da görev yapmaktadır. Bir süre bazı kıyafet markaları için mankenlik de yaptı.  10 yıl boyunca voleybolla uğraşan Gamze Sayılı’ın bu alanda da okul takımlarında madalyaları var. Grafik Tasarım konusunda da ilgi ve çalışmaları bulunan Gamze Sayılı çok küçük yaşlardan itibaren ilgi duyarak eğitimini de aldığı medya ve iletişim alanında çok yönlü olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Gamze Sayılı bu mesleğe dair yeteneği ,birikimi , kendine özgü sunumu gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Gamze Sayılı tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Müzik Dünyası 

 Bilal Sonses & Yıldız Tilbe - Hasbelkader  

Yıldız Tilbe ile düet yapmak isteyen Bilal Sonses' in hayali gerçek oldu. Usta sanatçı Yıldız Tilbe ile pop müziğin genç ismi Bilal Sonses'in  ''Hasbelkader' isimli  şarkısı Wovie Müzik etiketiyle tüm digital platformlarda yayında.  Sözü ve müziği Bilal Sonses' e ait olan şarkıda Yıldız Tilbe ile düet yapan  Bilal Sonses  "Çok mutluyum, bir hayalimi daha gerçekleştirdim" dedi. Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde çekilen video klipte sanatçılar neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan "Çat Kapı" isimli şarkısıyla uzun süre radyo listelerinde liste başı olan Bilal Sonses, üretmeye ve yeni şarkılar yayınlamaya hız kesmeden devam edecek.

Hasbelkader  

Söz - Müzik: Bilal Sonses Düzenleme: Denizkan Boz Yönetmen: Ahmet Can Tekin  

İREM DERİCİ "SENİN HASTAN"

Pop müziğin şarkılarıyla olduğu kadar renkli  kişiliğiyle de büyük beğeni toplayan yeni nesil starı İrem Derici iki şarkıdan oluşan Maxi Single’ı 'Senin Hastan'ı yayınladı. İrem Derici'nin Senin Hastan isimli şarkısının sözü Ayla Çelik ve Hakkı Yalçın’a, bestesi Ayla Çelik ve Serdar Aslan’a aranjesi ise Onur Özdemir’e ait. MaxiSingle’ın ikinci şarkısı 'Güz Dönümü' söz, müziği ve aranjesi Onur Özdemir imzası taşıyor. Ayrıca maxi single da 'Senin Hastan' isimli şarkıya Mustafa Ceceli’nin yaptığı bir remix bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde çıkış parçası 'Senin Hastan’a Murat Joker yönetmenliğinde klip çeken Derici'ye klipte Brezilyalı Diogo Fedrizzi eşlik etti. Klipte oldukça samimi görüntüler veren İrem Derici şarkısıyla olduğu kadar cesur görüntüleriyle de adından sıkça söz ettirecek. İstanbul Büyük Londra Otelinde çekimleri yapılan klip 12 saat sürdü.   En son iki sene önce sıfır bir şarkı çıkardığını dile getiren Derici bu maxi single için çok heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Kitap Dünyası 

Can Veren Pervaneler 7 

Hayati İnanç’in Can Veren Pervaneler 7 adlı eseri Babaali Kültür BKY Yayınlarından çıktı. Klasik şiirimizden, şairlerimizden bahsederken, dostlarımız, sevdiklerimiz, sevenlerimiz, “Biraz kendinden bahset, nereden geldin, hangi yollarda gezdin, hangi merhalelerden geçtin, bu günlere nasıl geldin?” dediler. “Efendim, yakışık almaz, bizde münasip bir vaziyet değildir “ben” demek. Bizden ancak “bende” olur.” dediysek de, “Can Veren Pervaneler deyince akla Hayati İnanç geliyor. Hayati İnanç deyince de şiir, nasihat, güzel sözler ve gönül sultanları… Hayati İnanç’ın bu hamuru nasıl yoğrulmuş, kimler yoğurmuş, şekil vermiş, bunu yine, en iyi, en güzel Hayati İnanç anlatır, başkasına söz düşmez. Hayati İnanç’ı sevenlere; onun gibi olmak, okumak, anlamak, anlatmak isteyen gençlere bir rehber, bir yol haritası lâzım.” sözleriyle ortaya koydukları kuvvetli teze verecek bir cevabımız yoktu. Yine de, kıymetli okuyucularımızın kıymetli vaktini işgal etmek, kronolojik bir biyografi kitabı okutmak niyetinde değiliz.Bu defa, biraz dertleşmek, biraz tecrübelerden, hatıralardan bahsetmek istedik.Biraz bu fani dünyanın her birimizin sırtına yüklediği hüzün küfelerinden, biraz ayaklarımıza vurduğu acıtan prangalardan söz ettik.İçinden çıkılmaz gibi görünen belâların, musibetlerin çaresini anlattık. Mutluluğa, huzura, selamete kavuşmanın; kelimelere, mısralara, beyitlere yansıyan formüllerini paylaştık.Ve elbette şiirsiz, şairsiz olmaz deyip, sözlerin hasından, manaların zirvesinden bir demet arz ettik. Şimdi aramızda olmayan, gönüllere ışık saçan, çok kıymetli bir büyüğüm, “Bizi arayan, kitaplarımızın satırlarının arasında bulur.” demişti. Acizane, “hayati” meseleleri “inançla” anlatırken, her kelimeye, her cümleye özendik, “Söz Hayâtîdir!” dedik.Sürç-i lisan ettiysek affola! Hiç ayrılığın olmadığı yerde buluşmak ümidiyle… Konferansları binlerce kişi tarafından takip edilen, videoları milyonlarca kişi tarafından izlenen, klasik şiirimizi her yaştan insanımıza hatırlatan, sevdiren, hukukçu, yazar, televizyon programcısı ve sunucu, divan şiiri üstâdı Hayati İnanç, Can Veren Pervaneler serisinin 7. kitabıyla, bir sohbet deryasında, okuruyla adeta baş başa bir yolculuğa çıkıyor.

BAL KIZ  Kırmızı Elbise 

Kaleme aldığı çocuk öyküleri yerli ve yabancı dergilerde yayınlanan yazar Derya Edis’in “BAL KIZ Kırmızı Elbise” isimli eseri Genç Tuti’den çıktı.Popüler kategoride edebiyat ve edebiyat dışı alanda sunduğu, özellikle popüler bilim alanındaki çok satan eserleri ve kültür yayıncılığında roman ve deneme türündeki eserleriyle yayıncılık sektöründe önemli bir noktaya gelen Tuti Kitap, şimdi çocuklar ve gençler için sunacağı eserlerle Nefes Yayıncılık’ın yeni alt markası Genç Tuti’de okurlarıyla buluşuyor.  İlk kitaplarından biri “Bal Kız Kırmızı Elbise”. Kaleme aldığı çocuk öyküleri yerli ve yabancı dergilerde yayınlanan, çeşitli uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazanan yazar Derya Edis’in, çocuklar için kaleme aldığı “Bal Kız Kırmızı Elbise” isimli eseri Genç Tuti tarafından minik okurlarla buluşturuluyor. Yazarın samimi ve sıcacık üslubuyla kaleme aldığı kitap, Bal Kız serisinin ilk kitabıdır ve Cemâlnur Sargut’un gerçek çocukluk anılarından derlenmiştir. Eser, çocukların özveri, sabır ve mutluluğu en içten haliyle keşfedecekleri bir hikâyeyi anlatmaktadır. İnsanın, başkalarını sevindirdiğinde aslında mutluluğunun büyüdüğünü ve çevresindekileri gülümsetmesinin güzelliğini vurgulamaktadır. N. Melis Eraydın’ın çizimleriyle hayat bulan hikâyenin resimleri de bir o kadar ilgi çekici.  Eser, 3 yaş ve üzeri minik okurlar için uygundur.

GÜNEŞ ANNE VE ÇİÇEK KIZ

Sosyal medyada geniş izleyici kitlesine sahip yazar Mümine Yıldız’ın “Güneş Anne ve Çiçek Kız” isimli eseri Genç Tuti’den çıktı. Popüler kategoride edebiyat ve edebiyat dışı alanda sunduğu, özellikle popüler bilim alanındaki çok satan eserleri ve kültür yayıncılığında roman ve deneme türündeki eserleriyle yayıncılık sektöründe önemli bir noktaya gelen Tuti Kitap, şimdi çocuklar ve gençler için sunacağı eserlerle Nefes Yayıncılık’ın yeni alt markası Genç Tuti’de okurlarıyla buluşuyor.  Yetişkinler için kaleme aldığı eserleri çok satanlar arasında yer alan yazar Mümine Yıldız’ ın ilk çocuk kitabı “Güneş Anne ve Çiçek Kız” Genç Tuti tarafından minik okurlarla buluşturuluyor. Yazarın her zamanki kendine has, samimi üslubuyla kaleme aldığı kitap, en büyük ve güzel şeylerin, en küçük ve önemsiz görülen ayrıntılarda gizli olduğunu hatırlatan gönülden bir hikâye… Burada yazar; teşekkür etmek, selamlaşmak, yaratılmış her şeyle dost olmak, ihtiyacı olana yetişmek gibi kaybettiğimiz değerleri hatırlatmaktadır. Ayrıca her canlının sevgiyle beslendiğini de vurgulamaktadır. Eser, Endonezyalı çizer Devina Gunawan’ın resimleriyle hayat buluyor.  Eser, 3 yaş ve üzeri minik okurlar için uygundur. 

Kim Kimdir ?  

Gözde Nur Altıntaş 

Gözde Nur Altıntaş 28 Haziran 1997'de İstanbul Bahçelievler'de doğdu. İlköğrenim ve lisenin ardından Üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümünü tercih etti. Halen buradaki eğitimini sürdürmektedir. Gözde Nur Altıntaş Genç yaştan itibaren çok sevdiği modellik çalışmalarına başladı. 4 Yıldır Freelance olarak modellik yapan Altıntaş birçok farklı marka ile çalışmalar yaptı. E Ticaret sektöründe abiye , günlük giyim ve tesettür markalarının  katalog çekimlerinde yer aldı. Çizim yapmayı çok seven ve hayal gücünün çok geniş olduğunu belirten Gözde Nur Altıntaş özellikle vakit buldukça kişisel gelişim alanındaki kitapları okumayı çok seviyor. Modelliğe genç yaşta başlayan Altıntaş'ın bu tutkusu çok küçük yaşlarda başladı daha çocukken kamera görünce poz veren Gözde Nur modellik yaparken kendini çok enerjik hissettiğini belirtiyor. Önümüzdeki süreçte kamera önü ve sunuculuk eğitimleri almayı da planlayan Gözde Nur Altıntaş'a bu yönde de çalışmalar planlıyor. Gözde Nur Altıntaş tüm bu alanlarda çok yönlü çalışmalarını sürdüyor. Gözde Nur Altıntaş modellikteki başarısı , kendine özgü mankenliği , düzgün fiziği , güzelliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi ve ışıltısıyla da dikkat çekiyor. Tüm bu nitelikleriyle Gözde Nur Altıntaş gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.