ANKARA - Bakanlık Konferans Salonunda düzenlenen Aydın-Çıldır Havalimanı'nın işletilmesine yönelik kira sözleşmesi imza töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin, dünyada hava yoluyla seyahat eden tüm yolculardan aldığı pay, yüzde yarımın altındaydı. Şimdi yüzde 1,7 oldu. 9 senede geldiğimiz nokta'' diye konuştu.

Suriye'deki uçakla ilgili her türlü bilginin bulunduğunu ifade eden Yıldırım, ''Bu uçağın her anı, nereye gitti, nasıl gitti, nereden döndü, hangi noktada, hızı ne, hepsi belli. Kimse bir şey kıvıramaz. Hesap kitap ortada. Yani karambole orada değildi de buradaydı gibi şeylerle sorumluluğu kimse üzerinden atamaz. Çünkü bu işlerin hepsi kayıtlı, sesleriyle, diğer cihaz kayıtlarıyla her şey ortada'' diye konuştu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de imza töreninde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, bunun önemli bir adım olduğunu söyledi.
THY'nin son yıllarda çok büyük mesafeler katettiğini ifade eden Şimşek, dünya ölçeğinde bile hatırı sayılır bir firma konumuna geldiğini ifade etti.
Şimşek, ''Tabii ki bu büyümeyi desteklememiz lazım'' dedi.
THY AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise imzalanacak protokolle 20 yıllığına kiralanan Aydın-Çıldır Havalimanında açılacak okulda
pilot yetiştirileceğini ifade ederek yıllık 300 pilot yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.