İSTANBUL 

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konfederasyonun İstanbul Bölge Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, yazılı ve görsel medyada, kıdem tazminatıyla ilgili haber furyasının başladığını ifade etti.
Ciddi hak kayıpları barındıran metnin içeriğini tartışmayacaklarını vurgulayan Kumlu, "Bilgi kirliliği bizzat hükümet ve işveren eliyle yaratılmaktadır. İşçilerin ve Türk-İş'in, bu konudaki tavrı açık ve nettir. Konunun sürekli gündemde tutulması nedeniyle Türk-İş, 2003 yılında toplanan 19. Genel Kurulu'nda kıdem tazminatına yönelik herhangi bir saldırı karşısında diğer eylemlerin yanı sıra üretiminden gelen gücün kullanılacağı yönünde karar almış ve bu kararı daha sonraki genel kurulunda tekrarlamıştır" dedi.
Hükümete ve sermayeye seslenen Kumlu, "Kıdem tazminatlarımız, istediğiniz gibi süreceğiniz tarlalarınız değildir" diye konuştu.
İşçinin kıdem tazminatına el uzatanın, karşısında Türk-İş'i göreceğini dile getiren Kumlu, "Bu ülkede 50 yıldır kıdem tazminatlarına dokunulamadıysa bundan sonra da dokunulamayacaktır" dedi.
Mustafa Kumlu, şu anda çalışma hayatının en önemli sorununun, bir türlü çıkarılamayan Toplu İş İlişkileri Yasası olduğunu vurguladı.
THY'de işten atılan 305 işçinin işe iadesinin sağlanması gerektiğini belirten Kumlu, bu konudaki girişimleri sürdüreceklarini kaydetti.