ELAZIĞ - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de çeşitli inceleme ve toplantılara katıldıktan sonra askeri helikopterle Ankara'ya gitmek üzere geldikleri Elazığ Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Atalay, yürütülen çözüm süreci, terörün sonlandırılması ve terörle irtibatlı konular hakkında Bingöl'de vatandaşlara ve parti teşkilatlarına bilgiler verdiğini söyledi.

Hükümetin ilk icraatlarından birinin bölgenin yıllarca yaşadığı olağanüstü hal gibi durumları ortadan kaldırmak olduğunu anımsatan Atalay, şöyle konuştu:

''Yeni çözüm sürecinde en önemli hedef, silahların bırakılmasıdır. Silahlar bırakıldıktan sonra siyaset ortamı bütün bu sorunları konuşacaktır, çözecektir. Biz ona inanıyoruz. Bu manada toplumda da büyük bir özlem, susamışlık var. Onun için bütün bölgelerimizde iyi bir destek var. Tabi çalışmalarımız sürüyor ama bu konular zaman, sabırla çalışma istiyor. Bugüne kadar olduğu gibi olabilecek risklere de çok dikkat etmek gerekiyor, provokatif risklere çok dikkat etmek gerekiyor. Biz tabi çok samimi ve kararlıyız. Özellikle bunu gittiğimiz yerlerde milletimizle paylaşıyoruz. Yani AK Parti Hükümeti bir şey söylüyorsa yapar. Ayrıca bu süreç bir samimiyet testidir, herkesi samimiyetle katkıya çağırıyoruz.''