İSTANBUL - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD-Türkiye Akıllı Şebeke Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

''Enerji her zaman için ekonomik ilişkilerimizin başını çekti. 1990'larda ben burdayken Hazar enerjisini taşımayı amaçlıyor, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı üzerinde çalışıyorduk. Clinton'un vizyonu o zamanın hükümetini desteklemek şeklindeydi. Şimdi burada yıllar sonra son derece önemli bir enerji alternatifini tartışıyoruz. Hem Avrupa piyasaları hem Türkiye piyasalarında, Türkiye'nin stratejik coğrafi konumu sayesinde mümkün olan bir sistemi tartışıyoruz. Türkiye'ye biz Irak'taki enerji için bir köprü gözüyle bakmaya başlıyoruz. Bu konuda son derece iyimseriz.''

''İlk 10 hedefinin gerçekleşeceğinden eminiz''

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer alma hedefine de değinen Ricciardone, ''Türkiye'nin kendi enerji kaynakları için de yabancı enerji kaynaklarının geçişi için de son derece önemli olan bir ülke olduğunu düşünüyoruz. Türkiye, kurulu enerji kapasitesini çok artırdı. Bu 2023 yılında dünyanın en önemli, en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi için atılması gereken bir adımdı. Bu hedefin gerçekleşeceğinden eminiz'' şeklinde konuştu.