HATAY - Hollanda ve Almanya'dan yola çıkan patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemiler İskenderun'a ulaştı.

Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun talebi doğrultusunda gönderilmesine onay verdiği, Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi İskenderun Körfezi'ne geldi.

Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Cebelitarık bandralı ''Louise Russ'' adlı 18 bin grostonluk gemi İskenderun Limanı'na yaklaşık 4 mil uzaklıkta İskenderun Körfezi açıklarına demir attı.

Öte yandan, Almanya'dan yola çıkan ve patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi de İskenderun Limanı'na ulaştı.

Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan ''Suecia Seaways'' adlı gemi 06.30 sıralarında İskenderun Körfezi'nde göründü.

İskenderun Limanı'ndaki büyük iskeleye yanaşan Suecia Seaways adlı 24 bin grostonluk 196 metre boyundaki Danimarka bandralı gemi, İskenderun Limanı'na içerisindeki askeri araçları indirmeye başladı.

Güvenlik tedbirleri arttırıldı

Hollanda ve Almanya'dan yola çıkan gemilerin İskenderun Limanı'na ulaşmasının ardından, liman çevresinde ve ilçe genelinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi. Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Eberhard Pohl de, dün gece İskenderun'a geldi.

Sabah saatlerinde İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulunan Büyükelçi Pohl'ün daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçtiği öğrenildi.

İskenderun Limanı içerisinde ise Dışişleri Bakanlığı yetkileriyle, emniyet ve üst düzey askeri yetkililerin, gemilerden tahliye edilecek patriotlar hakkında inceleme yaptığı belirtildi.

İlçenin önemli kavşak noktalarında emniyet personeli görev alırken çevre ilçelerden ve il merkezinden de takviye ekip gönderildi.

Bu arada liman içerisine dün gece saatlerinde 50'ye yakın askeri tırın giriş yaptığı öğrenildi. İskenderun Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı ise limanda hazır bekletiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir feribot da liman çevresinde devriye görevi yapıyor.