HATAY - Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Hasan Dağ (18), Ahmet Taş (36) ile Ali Sille'nin (29) cenazeleri Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda, İbrahim Yalçınkaya'nın (15) cenazesi de Nergizli köyünde toprağa verildi.
Patlamada ölen Suriyelilerin cenaze işlemlerinin ise savcılığın çalışmalarının ardından tamamlanacağı öğrenildi.

Ölenlerin sayısı 14'e çıktı
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamada ölenlerin sayısının 14'e çıktığını bildirdi.
Patlamaya ilişkin birçok ihtimal bulunduğunu, her birinin üzerinde ayrı ayrı durulduğunu belirten Güler, patlatılan aracın panelvan değil, gri renkli bir araç olduğunu bildirdi.

Hepsi araştırılıyor
Güler, araçtan inen 3 şüpheli bulunduğunu ifade ederek, ''Görüştükleri, aradıkları, onları yönlendirebilecekler... Hepsi araştırılıyor'' şeklinde konuştu.
Görüntülerde bir kişinin Türkiye'ye, 2 kişinin Suriye'ye gidip gitmediğinin sorulması üzerine Güler, ''Açık açık görüntülerde var. Onların, Türkiye'ye girenin kimlik tespitine çalışıyoruz'' karşılığını verdi.

Çok soru işaretleri var
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamanın, alışveriş ve Suriye'ye gönderilen insani yardımların yüklendiği, boşaltıldığı alanda meydana geldiğini söyledi.
Atalay, saldırının neden o noktada gerçekleştiğine ilişkin bir öngörü olup olmadığı sorusuna ''İyice olay aydınlanmadan, belirginleşmeden erken ifadeler kullanmamak lazım. Onu biraz beklemek lazım. Çok soru işaretleri var. Onların hepsi araştırılacak'' yanıtını verdi.