ADIYAMAN - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adıyaman'daki gezi ve incelemeleri kapsamında Seyir Tepesi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin şimdi demokrasisini geri döndürülemez, kesintiye uğratılamaz hale getirme noktasında ve standartlarını yükseltme çabası içerisinde olduğunu aktaran Ergin, şöyle konuştu:
''Türkiye bu 10 yılda çok mesafe katetti. Bunu da siyasi istikrarla halkımızın dayanışmasıyla yaptı. Huzurumuzu, barışımızı koruyarak yaptı. Biz bölgemizde, bu coğrafyada güçlü, lider ülke olmak istiyorsak birlik ve beraberliği devam ettirmek zorundayız. Adıyaman'da ben bu kararlılığı gördüm. Hiç kimse bu milletin arasına nifak tohumları ekmeye kalkmasın.''
Bakan Ergin, bir gazetecinin ''Adıyaman ceza infaz kurumunda da inceleme yaptınız, burayla ilgili iyileştirme söz konusu mu?'' sorusu da ''Ceza infaz kurumlarındaki tedbirleri geliştiriyoruz. Türkiye'nin genelinde zaten şartları iyi olmayan cezaevlerini kapatıp, modern infaz kurumları açıyoruz. Şu anda 208 kurumu kapattık. Yaklaşık 197 tane daha kapatacağız. Adıyaman'ın da potansiyelini gördük'' cevabını verdi.
Ergin, Adıyaman'da otopsi merkezi kurulması için de çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.