İSTANBUL - Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı Bölge Ortaokulu'nda yarıyıl tatilinin başlaması dolayısıyla karne dağıtım törenine katılan Avcı, bir sınıfta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Nabi Avcı, son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili çok da doğru olmayan ve özellikle öğretmenlerin çalışma şevkini kıran bazı haberlerin yapıldığını ifade etti.

Bu konuda medyadan daha duyarlı olmasını rica eden Avcı, Milli Eğitim Bakanı ile uğraşmanın başka, Milli Eğitim Bakanlığı ile uğraşmanın ise başka bir şey olduğunu kaydetti.

"Öğretmenlerimiz ile uğraşmasınlar" diyen Avcı, çocuklar, okullar ve bakanlıkla ilgili astı astarı olmayan haberler üzerinden yıpratma çabası içine giren bazı yayın organları bulunduğunu söyledi.

Avcı, bunun en son örneği olarak, bir gazetede "KPSS'ye girmeden öğretmen atandığı" yönündeki haber olduğunu anımsatarak, "Bu, sözünü ettiğim dezenformasyon çabalarının çok somut bir örneğidir. Milli Eğitim Bakanlığında bahsedilen tarihte KPSS'siz öğretmen ataması söz konusu değildir. Çünkü olayı araştırdığımızda görüyoruz ki atanan öğretmen, 1994'te göreve atanmış, 3 yıl öğretmen olarak çalışmış, Yalova ve Bingöl'de. Yani asaleti tasdik edilmiş. Sonra özel nedenlerle istifa edip ayrılmış. 2012'de tekrar dönmek için başvuru yapmış" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile öğretmen atama ve yerleştirme yönetmeliğine göre asaleti tasdik edilmiş bir memur ya da öğretmenin istifa ederek ayrılırsa tekrar geri dönme şansı bulunduğunu hatırlattı.

"1994'te KPSS diye bir sınav yok"

Habere konu olan kişinin de 2012'de tekrar göreve dönmek için müracat ettiğini belirten Avcı, şu bilgileri verdi:

"2012 yılının Ocak ayında, yani ben bakan olmadan bir yıl önce bu arkadaşımız yasalara uygun olarak tekrar öğretmenlik görevine iade edilmiş. Şimdi bu kadar açık bir konu. Bu arkadaşımız göreve başladığı 1994'te  KPSS diye bir sınav yok. Devlet memurları ya da öğretmenler o tarihteKPSS ile alınmıyordu. O zaman ki koşullarda yürürlükte olan mevzuata göre göreve başlamış. 1997'de istifa etmiş, sonra tekrar göreve dönmüş 2012 yılında. Her şey yasalara çok uygun ama Milli Eğitim Bakanı, üstelik ben bakan olmadan 1 yıl önce yapılan bir işlem bu. 'KPPS'siz öğretmen atıyor' diye böyle bütün öğretmen kitlesini, öğretmen adaylarını rahatsız edecek yalan haberler, öğretmenlerimizi de bizi de üzüyor. O yüzden böyle aslı astarı olmayan şeylerle milli eğitim camiamızı yıpratmayalım."