ANKARA - AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Avrupa Parlamentosu (AP) Eski Başkanı Hans-Gert Pöttering'i bakanlıktaki makamında kabulü sırasında gazetecilerin yarın açıklanması beklenen İlerleme Raporu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.


Raporu değerlendirmek amacıyla yarın öğleden sonra İstanbul'da basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyen Bağış, "Şu anda Türkiye'nin tanımadığı, diplomatik ilişkileri olmayan bir ülkenin dönem başkanlığı içerisinde yayımlanacak bir raporun Türkiye'ye methiyeler belirtmesini beklemek çok inandırıcı olmaz" dedi.

Bağış, şunları söyledi:
"Bu rapor bir karne değildir. Bu rapor sadece AB Komisyonu'nun Türkiye'ye bir bakışının örneklerinden bir tanesidir. Bizim için önemli olan yıl sonunda bizim kendi yayımlayacağımız rapordur. Bu sene de çıkarıp kendi karnemizi kendimiz vereceğiz. Kendisi ilerleyemeyen bir AB'nin Türkiye için hazırlayacağı ilerleme raporunu tabii ki bir bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir anlayışıyla önemseriz. Ama çok da fazla ona önem atfedip bütün çalışmalarımızı etrafında şekillendireceğimiz anlamına gelmemeli."