ANKARA - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, anıta çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Muş Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

Anıtkabir'de tören

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 93'üncü kuruluş yılında, emanetinizin emin ellerde olduğunu ifade etmek için Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte huzurunuzdayız.

Bize bıraktığınız emanetler ve kazandırdığınız değerler nedeniyle sizlere şükran borçluyuz. İlkeleriniz doğrultusunda ülkemizi huzurlu ve mutlu kılma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatımız olduğu bilinciyle ülkemizin geleceğini aydınlık kılmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin çağdaşları arasında en önlerde yer alması, insan hak ve hürriyetlerinin kökleşip kurumsallaşması, halkımızın refah ve huzurunun artması en önemli hedefimizdir. Bize bıraktığın emaneti hedefine ulaştırmak için bundan sonra da inançla ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.
Aziz ruhunuz şad olsun."

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenlere sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Doktorlarının ses kısıklığı rahatsızlığının tedavisi sürecinde Başbakan Erdoğan'a, rüzgarlı havaya çıkmaması uyarısında bulunduğu için Anıtkabir'deki törene katılamadığı öğrenildi.