BALIKESİR - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle dün çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin Balıkesir'in İvrindi ilçesi Büyükyenice beldesindeki evinde yas var.
Babasını iki yıl önce kaybeden Erdi'nin şehit olduğu haberini alan annesi Aynur, 3 ablası, yakınları ve arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. Beldenin birçok yerine ve Erdi'nin İstiklal Meydanı'ndaki baba evine, Türk bayrakları asıldı.
Şehidin amcası Ali Erdi, askerliğini Muş'ta tamamladıktan sonra yaklaşık 5 ay önce Isparta'da uzman onbaşı eğitimi alan yeğeninin 1,5 ay önce de dağıtımla Bolu'ya gittiğini anlatarak, şöyle dedi:
''Kaydırma taburunda görevliydi. Bayramda izne geldi ve 10 gün önce de görevlendirildikleri Şemdinli'ye gitti. Bir hafta orada durduktan sonra bölgenin hareketlenmesi üzerine takviye olarak operasyona çıkmışlar. İlk operasyonunda şehit düştü. Kurban Bayramı'nda nişanı olacaktı. Üzüntümüz ve acımız büyük. Artık bunlar son bulsun istiyoruz. Ordumuz, hükümetimiz gereken neyse yapsın. Ülkemiz bu terör belasından kurtulsun.''
Şehit cenazesinin bugün öğleden sonra Balıkesir'e getirilmesinin beklendiği, ailesinin de cenazesinin yarın defnedilmesini istediği belirtildi.
Büyükyenice Belediye Başkanı Ahmet Özen, acılarının büyük olduğunu belirterek, ''Beldemizde ilk kez böyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. İnşallah beldemizde ve ülkemizde bu son olur'' dedi.