ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında; 10 Kasım Cumartesi günü, Siirt'in Pervari ilçesi Doğanca Beldesi Hasan Tepe mevkiinde, bir S-70 genel maksat helikopterinin kırıma uğramasına yönelik olarak gündeme getirilen iddialarla ilgili kamuoyunun bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
''Kaza kırıma uğrayan 10992 kuyruk numaralı helikopter, toplam bin 845 saat uçuş yapmıştır. Kara Kuvvetleri envanterindeki en fazla uçuş yapan aynı tip helikopterin uçuş saati ise 3 bin 700'dür.
Helikopter uçuş saatine bağlı olarak düzenli bakımdan geçirilmiştir. Helikopterin; 10 saatlik, 30 saatlik, 100 saatlik, 250 saatlik ve 500 saatlik bakımları zamanında yapılmıştır.''
''Pilotlar, tecrübeli pilot statüsündedir''
Açıklamada,  helikopterde görevli olan pilotların, tecrübeli pilot statüsünde yer aldığı ve uçuş saatlerinin emsallerine göre ortalamanın üzerinde olduğu belirtildi.
''Herhangi bir terörist müdahale olmadı''
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Kırıma uğrayan helikopterimize dışarıdan herhangi bir terörist müdahalesi olmamıştır. Helikopterin, değişen meteorolojik şartlardan dolayı düştüğü değerlendirilmektedir.
Helikopterin gerçek düşme nedeni, Kaza-Kırım Heyeti'nin yapacağı detaylı teknik incelemeden sonra belli olacaktır.''