ANKARA - Atalay, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) binasında gerçekleştirilen Suriye konulu koordinasyon toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, bugün itibarıyla Suriye'den Türkiye'ye gelen ve kamplarda kalan sığınmacı sayısının 183 bine yaklaştığını söyledi.

Çadır ve konteyner kentlerde yaşayan sığınmacıların sorunlarının çözümü için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Atalay, bu nedenle konuyla ilgili valilerin de toplantıya iştirak ettiğini belirtti.

Atalay, Suriye'deki olayların 15 Mart günü başladığını ve ikinci yıl dönümüne yaklaşıldığını anımsatarak, sürenin uzamasının Suriyeli sığınmacıların yaşamlarını zorlaştırdığını kaydetti. Atalay, uluslararası toplumun Suriye'deki olaylara daha duyarlı ve müdahil olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin, Suriye'den gelen sığınmacılarla ilgili fazla bir uluslararası destek almadığına işaret eden Atalay, ''BM, 30 milyon dolar civarında ayni, Suudi Arabistan 50 milyon dolar nakdi yardım yaptı. Biz, 600 milyon dolar harcadık'' diye konuştu.