Cudi Dağında geniş çaplı bir operasyon olduğunu ve operasyonda kimyasal silahlar kullanıldığını yayarak kamuoyu oluşturmaya çalışan örgütün yalanı Şırnak Vali'liğinin açıklamasıyla deşifre oldu. Gerçek dışı söylentilerin özellikle sosyal medyada hızla yayılması buna ek olarak çeşitli haber mecralarında da yer bulması üzerine, Şırnak Valiliği'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi. Akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Valilik operasyon haberlerinin doğru olmadığını hatırlattı ve provokasyona dikkat çekti.

ŞIRNAK VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI

"Bölgemizde kaos ortamı oluşturmayı amaçlayan karanlık odaklarca servis edildiği değerlendirilen 'Cudi Dağında Operasyon' başlığı altında verilen haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Hali hazırda anılan bölgede herhangi bir operasyon yürütülmemektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BDP'DEN ORTAMI GEREN HAREKETLER

Bu arada bölücü örgüte yakın haber organlarında yer alan bazı haberlerden, BDP'lilerin yarın Cudi Dağı'na doğru yürüyüşe geçeceği bunun için taraftar toplama çabasında oldukları öğrenilmişti. Şırnak Valiliği'nin açıklaması bu provokatif girişimi sonlandırma bağlamında önemli bir bilgi olarak değerlendirildi.