OSMANİYE

PKK'lı teröristlerce Cizre'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan Burak Mart'ın (22) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Şehit Mart'ın cenazesi, Düziçi ilçesi Ellek beldesi Çıraz Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek burada helallik alınmasının ardından Çıraz Mahallesi'ndeki mezarlığa götürüldü.

Mezarlıkta düzenlenen törende, şehidin özgeçmişi okunarak dua edildi.

Düziçi İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, burada yaptığı konuşmada, şehitler için Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Hz. Muhammed'in hadislerini okudu. Sancak, "Şehidin bugün Allah katında düğün günüdür. Bizler bugün nasıl kederliysek, onun rabbine kavuştuğu ve sevindiği gündür" diye konuştu.

Törende, baba Erhan, anne Rukiye ve kız kardeşleri Reyyan ile ağabeyinin polis şapkasını giyen Nisanur, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Anne Rukiye oğlunun tabutuna sarılarak, "Ne kadar güzelsin, gururla gidiyorsun kuzum. Güle güle kuzum. Dünyada da ahirette de gururlandırdın kuzum. Ne kadar da güzel bakıyorsun. Kuzum nur içinde yat kuzum" diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze, İlçe Müftüsü Ramazan Sancak'ın kıldırdığı namaz sonrası Düziçi ilçesi Ellek beldesindeki Çıraz Mahallesi'nde toprağa verildi.

Ailesinin en büyük ve tek erkek çocuğu olan şehit Mart, İstanbul'daki görevinin ardından tayininin çıktığı Cizre'ye 20 gün önce gitmiş ve saldırıda şehit olmuştu.

Törene Budak'ın yakınları, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye milletvekili Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile MHP milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda, 11 polis memuru şehit olmuş, 3 sivil ile 75 polis memuru yaralanmıştı.