SARAYBOSNA - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  Suriye'deki durum ve terörle mücadele konularındaki sorularını cevapladı.


Suriye'deki duruma ilişkin, "Uluslararası toplum meseleye duyarsız kaldı mı? Duyarsız kaldı" diyen Yılmaz, şunları söyledi:
"Bunu net bir şekilde BM'de Dışişleri Bakanımız da dile getirdi. Yıllar önce de burada (Bosna) aynı vahşete duyarsız kalındı. Ama vahşetle eşkıya dünyaya hükümdar olmaz. Bu vahşet ilelebet devam etmez. Ama uluslararası toplum ne kadar uyanırsa, harekete geçerse o kadar az masum insanın ölmesine sebebiyet verilir veya masum insanın ölmesi önlenmiş olur. Eğer buna ilgisiz kalınırsa, masum insanların ölmesine daha çok müsaade edilmiş veya müsamaha gösterilmiş olur ki insanlık ve toplum vicdanı bunu kabul etmez."

Bakan Yılmaz, "Türkiye şu an hassas olması gerektiğini görüyor ve bu konuda (Suriye) her türlü tedbiri almış durumda" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadeleye ilişkin soru üzerine de "Elinde silah olan insanla muhakkak ki mücadelemiz devam edecektir. Bu kararlı mücadele iradesinde de hiçbir eksilme olmayacaktır" diye konuştu.