ANKARA -  Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) düzenlenen AFAD'ın 2011 yılı faaliyetleri ve 2012 yılında yapılması planlanan faaliyetleriyle ilgili değerlendirme toplantısına katıldı.
Toplantı öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Atalay, önce Afet ve Acil Durum yönetimi Başkanlığı olarak sonra Kızılay'ın da katılımıyla bir iç değerlendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.
Atalay, deprem gibi afet dönemlerinde kullanılmak üzere, her bölge için ayrı, ailelerin içinde rahatça yaşayacağı bölmeleri bulunan yeni çadırlar dizayn edildiğini bildirdi.
Beşir Atalay, ''Diyelim ki deprem olduğunda, o bölgeye, en hızlı şekilde ulaşacak yerdeki depolarımızda yeterince çadır ve diğer malzemelerimiz bulanacaktır'' dedi.
Atalay, bu yılı Türkiye'de bunan sonra gerek deprem gerek diğer afetlerle ilgili daha duyarlı olma hem önleyici hem risk azaltıcı hem de afet sonrası en hızlı ulaşım şeklinde tedbirler alma yönünde çok ciddi bir değişim ve dönüşüm yılı olarak gördüğünü söyledi.